PIACMONITOR

Lendületben a Sanmina-SCI

Elektronikai eszközök termelésére alkalmas részleget épít a Sanmina-SCI Magyarország Kft. tatabányai telephelyén. Az átalakítás és a gyártáshoz szükséges gépek összértéke több mint 4,5 milliárd forint, ráadásul félszáz munkahelyet teremtenek.

Nincs elegendő ipari tanuló Németországban

18,6 százalékkal csökken az iskolai tanulmányaikat felsőoktatásban nem folytatók száma 2011 és 2025 között - legalábbis ezzel számol a német kormány a Népszava információi szerint.

Cégeket várnak a kőfeldolgozó helyére

Vállalkozói övezetet alakít ki Egerben egy volt kőfeldolgozó helyén a terület tulajdonosa, az önkormányzati tulajdonú EVAT Zrt. az Új Széchenyi Terv támogatásával. Az első cégek tervek szerint ősztől költözhetnek a parkba.

Enyhe bővülés a külkereskedelemben

Márciusban a kivitel forintértéke 3,5, a behozatalé 6,7 százalékkal bővült a magas bázishoz viszonyítva, ugyanakkor a devizaárfolyamok alakulása miatt az export euró-értéke 3,6 százalékkal mérséklődött, az importé alig változott, 0,6 százalékkal csökkent. Az euróban mért export 26 hónapja először csökkent éves összehasonlításban.

Erdélyben erősít a Bosch

A Bosch 2012 második negyedévében kezdi meg a Kolozsvár közeli nemeszsuki gyára építését. A 77 millió euróból kiépülő gyárban gépkocsik elektronikus vezérlőegységeit gyártják. Az új gyáregységben 2013 végén indulhat a termelés.

Raktárfejlesztés Gyermelyen

A Gyermelyi Logisztikai Kft. 780 milliós forint beruházással, ebből 250 millió forint uniós támogatással, egy év alatt elkészítette első logisztikai fejlesztését, ami 22 új munkahelyet jelent. A komplex beruházás során magasraktár és komissiózó raktár is épült.

A Volvo nyereséggel zárt

A Volvo Car Corporation közzétette a teljes 2011-es év pénzügyi jelentését. A beszámoló szerint a vállalat tavalyi üzemi eredménye 1636 millió svéd korona volt, az értékesített mennyiség pedig 20,3 százalékkal, 449.255 darabra nőtt.

Csökkenést hozott az iparnak a tavasz

A KSH május 8-án közölt előzetes adatai alapján idén márciusában 1,6 százalékkal csökkent az ipari termelés az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

800 millió internetező, 1,4 milliárd mobiltelefon 2015-ig Kínában

Az információs és információtechnológiai minisztérium becslései szerint 2015-re 800 millióra nő az internetezők, 1,4 milliárdra a mobiltelefonok száma Kínában.

Magyar innovátor nyerte az ösztöndíjat a NASA kutatóbázisára

Magyar innovátor nyerte a 30.000 dolláros ösztöndíjat a NASA kutatóbázisára. Várnagy Priszcilla és csapata Be-novative nevű projektje nyerte a szílicium-völgyi Singularity University által szervezett első közép, kelet és dél-európai Global Impact versenyt. A győztes projekt, amelyet több mint 50 pályázat közül választott ki a nemzetközi zsűri, a közösségi portálok mintájára alapozva hoz létre egy olyan kiber-teret, amelyben a globális közösség együtt gondolkodva, “brainstormingolva”, játékos kereteken belül fejleszthet tovább ötleteket.

Logisztikai fejlesztés Kecskeméten

Az Európai Unió 161,8 millió forintos támogatásával, összesen 462 millió forintos beruházással elkészült az Alföld Pro-Coop Zrt. kecskeméti raktárbázisa. A fejlesztéssel egy több mint 3700 négyzetméteren elhelyezkedő korszerű friss- és fagyasztottáru raktárbázis jött létre.

Komplex fejlesztések a törökszentmiklósi ipari parkban

Az ipari park fejlesztése egy újabb lépés afelé, hogy Törökszentmiklós Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legjelentősebb gazdasági központjává váljon - mondta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára az Új Széchenyi Terv forrásaiból megvalósult befektetés-ösztönző projekt záró rendezvényén a törökszentmiklósi ipari parkban, 2012. április 27-én.

Alumíniumipari beruházás Várpalotán

Az Inotal Zrt. beruházásának legfontosabb eleme egy új durvahuzal gyártósor, ami a hozzá tartozó infrastruktúrával együtt kétmilliárd forintba kerül. A cég 260 millió forintos saját forrásból technológiai fejlesztést zárt le: új hőkezelő kemenceét állítanak üzembe és egy új huzalzsírtalanító sort üzemeltek be.

Munkahelyeket teremt az új Leier-beruházás

A Leier kilencedik magyar gyára 2 milliárd forintból épül Győrben. Az üzemben helyi, szakmailag tapasztalt munkaerő alkalmazásával, a legmodernebb technológiával állítják elő az építkezések időtartamát jelentősen lerövidítő méretre gyártott vasbeton elemeket.

Üzembővítés Szabolcsban

Új üzemcsarnokkal és raktárhelyiséggel bővítette telephelyét az ipari tisztítás-technológia területén gyártással és szolgáltatással foglalkozó Hungaro Chemicals Kft. Nagycserkeszen, a 212 millió forint értékű beruházást csütörtökön adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben.

Gyártóbázist épít Nyírbátorban a Diehl

A német Diehl Aircabin Gmbh. három műszakos termelés bevezetésével évi 15 millió euró értékű repülőgép-alkatrészt, oldalfalakat, plafonrészeket, hozzájuk tartozó vezeték-rendszereket, valamint személyzeti pihenőfülkéket és konyhai berendezéseket gyárt majd Nyírbátorban.

Összefogás a fenntartható városokért

Pusztán technikai észrevételek érkeztek a hulladékról szóló törvényhez az Európai Uniótól. Három tagállam: Franciaország, Ausztria és Németország jelzett vissza, az észrevételeket hazánk beépíti a jogszabálytervezetbe– jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a SymbioCity elnevezésű konferencián. A „Green Sweden” program keretében zajló eseményen a fenntartható városi fejlődés lehetőségeit mutatták be svéd és magyar szakértők.

Tavaly nőtt a magyar élelmiszeripar teljesítménye

A magyar élelmiszeripar gazdasági teljesítménye hosszú évek után tavaly újra nőtt, az előzetes adatok szerint 2 százalékkal haladta meg a 2010-es szintet – hangzott el az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) szerdai közgyűlésén.

Kínai-magyar mezőgazdasági tudományos és technológiai központ

Magyar-Kínai Tudományos- és Technológiai Központ létrehozásáról szóló Memorandumot írt alá kedden Gao Jian nagykövet asszony és Kardeván Endre államtitkár.

Londoni elemzők szerint "egyértelműen lassul" Közép-Európa ipara

A szerdán ismertetett áprilisi beszerzési menedzserindexek (PMI) tanúsága szerint egyértelmű, hogy a lendületes évkezdet után megtorpant a közép-európai hármak - Magyarország, Lengyelország és Csehország - ipari termelésének növekedése - állapították meg a térségi feldolgozószektorok aktivitásának új mérőszámait értékelve londoni felzárkózó piaci elemzők.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek