PIACMONITOR

Bővíti nyíregyházi gyárát a német Hübner cégcsoport

Tizenegymillió eurós, jelenlegi árfolyamon mintegy 3,3 milliárd forint értékű befektetéssel bővíti nyíregyházi gyárát a német Hübner cégcsoport. A nyírségi üzemben egy új üzemcsarnok épül, egy régit bővítenek és a legkorszerűbb technológiával szerelik fel.

Felső kategóriás teljesítmény a harmadik generációnál

A Fujitsu nemrég bemutatott harmadik generációs SQ mainframe szervercsaládja a legújabb Intel Xeon E7 sorozatú x86-os processzorokkal dolgozik. A mainframe-ekre jellemző rendelkezésre állást és teljesítményt a mainstream szervertechnológia gazdaságosságával ötvöző Fujitsu SQ210 Business Server három operációs rendszert képes párhuzamosan futtatni.

Megszüntetik a kapacitáskorlátokat

A Fujitsu új promóciója cégmérettől függetlenül minden vállalatnak segítséget nyújt a ‘Start Thin, Get Thin, and Stay Thin’ szlogen megvalósításához és ezen keresztül a növekvő adattárolási igény és a kapcsolódó költségek kézben tartásához. Az ETERNUS DX Thin Provisioning megoldás akár 50 százalékkal is mérsékelheti a beszerzési és működési költséget.

Ipari parkká alakulhat a bezárt párkányi papírgyár

Ipari parkként hasznosítaná új gazdája a bezárt párkányi papírgyár üzemterületét, amely a tulajdonosváltást követően a Párkányi Ipari Park nevet kapta. A leendő beruházók vállalkozási terveiben több száz munkahely létrehozása is cél.

Latin-Amerikával élénkítenék a gazdasági kapcsolatot

A Magyarország és Latin-Amerika közötti üzleti lehetőségek kiaknázására hívta fel a figyelmet március 21-én a budapesti Latin-Amerika fórum üzleti találkozóján a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnöke. A Külügyminisztérium szerint utazó nagykövetek vinnék hazánk jó hírét, és újranyitnának néhány nagykövetséget.

Itthon, a szakmáról

A mai napon nyitotta meg kapuit a Magyarország legnagyobb múltú automatizálási, irányítás- és méréstechnikai szakkiállítása a Magyarregula. A szakvásár három napon át várja látogatóit a budapesti Syma-csarnokban.

Már építik Kína harmadik űrszondáját

Kína megkezdte a Csang'o-3 (Chang'e-3) elnevezésű űrszondájának tervezését, illetve kivitelezését, amivel holdra szállási programjának újabb állomásához érkezett - tájékoztatott közleményében a nemzetvédelmi tudományos kutatások állami hivatala.

Hajszálnyival csökkent az ipari termelés volumene januárban

Az előző év azonos hónapjához viszonyítva0,5 százalékkal mérséklődött az ipari termelés idén januárban. A kismértékű csökkenéséhez elsősorban a járműgyártás kibocsátásának visszaesése, valamint a tavalyinál enyhébb január miatti kisebb fűtésigény járult hozzá.

A kézjeleket szöveggé alakító programot fejlesztenek Nagy-Britanniában

A jelnyelvben használt kézjeleket közvetlenül írott szöveggé alakító számítógépes program kifejlesztésén dolgoznak a szakemberek Nagy-Britanniában.

Februárban leginkább az energia árak mozgatták az inflációt

Februárban a fogyasztói árak 5,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Egy hónap alatt jelentős mértékben nőtt a háztartási energia és az élelmiszerek ára. Az átlagosnál kevésbé drágultak a szolgáltatások, míg a ruházkodási cikkekért továbbra is kevesebbet kellett fizetni – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Technológiai fordulat az utakon

Ha a Mercedesnek, a BMW-nek és a Fordnak sikerül érvényesítenie szándékát, új autóik szórakoztató rendszerei képesek lesznek fogadni az okostelefonos tartalmakat: különböző alkalmazásokat, játékokat, zenéket és filmeket.

Magyar-izraeli élettudományi és orvostechnikai üzletember találkozó

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) – összhangban a külgazdasági stratégiával – kiemelten fontosnak tarja a magas hozzáadott értékű egészségipar termékeinek és szolgáltatásainak külpiaci marketingjét.

Díjazott távirányító

Az LG Electronics Magic Remote és Magic Motion mozgásérzékelős távirányítói elsőként kapták meg a németországi székhelyű universal design© GmbH tanúsítványát, amellyel a Smart TV-k felhasználó felületének egyszerűbb és kényelmesebb kezelését díjazták.

Felhőből irányítják a vállalatot

Bejelentette új megoldását, a kisméretű cégeknek kínált vállalatirányítási rendszerének felhő verzióját az SAP szoftvercég. Az SAP Business One OnDemand Magyarországon az első kibocsátási hullámban, 2012 második negyedévében jelenik meg.

FMCG Supply Chain Konferencia 2012 - március 21-én Budaörsön

Szektorspecifikus megoldások és gyakorlati tapasztalatok teszik a FMCG Supply Chain Konferenciát az iparág ellátási láncának egyedülálló szakmai fórumává.

Alig változott az ipari termelés volumene

Meglepte az elemzőket a januári ipari termelési adat, hiszen magasabb termelési szintre számítottak, s bár nem látnak tisztán minden folyamatot, úgy vélik, az idén nem éri el a tavalyit a termelés növekedése.

Hegesztőtechnológusokat képeznek

A munkaerőpiacon keresett, nemzetközi hegesztőtechnológusokat képeznek a nyíregyházi főiskolán; az első 28 hallgató már sikeres záróvizsgát tett, míg az újabb tanfolyamra március 20-ig lehet jelentkezni - közölte Nagy Balázs, az oktatási intézmény sajtóreferense szerdán.

Magyarok is kiállítanak Hannoverrben

Hét magyar cég mutatkozik be Hannoverben az ötnapos "CEBIT" információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 42 négyzetméteren.

Rekord évet zártak

A vállalat tovább növelte árbevételét a 2010-es esztendőhöz képest, amely így 2011-ben meghaladta a 600 millió forintot. Mindez azt is jelenti, hogy a vállalatoknak mindinkább létkérdéssé válik az üzleti biztonságuk, és hajlandóak többet költeni az egyre komplexebbé váló támadások kivédésére.

Kicsivel többet kért az ipar a termékeiért

Az ipari termelői árak 0,3 százalékkal emelkedtek januárjában az előző hónaphoz képest. Jelentősebb mértékben nőttek a kokszgyártás, kőolajfeldolgozás, valamint a gyógyszergyártás ágazat árai, a járműgyártásban és az energiaszektorban ellenben csökkenetek az árak az előző év decemberéhez képest.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek