PIACMONITOR

Iparvágány, közmű, új munkahelyek

A törökszentmiklósi ipari parkban egymilliárd forint értékben fejlesztéseket hajtottak, végre: az eddig hasznosítatlan területek közművesítése mellett egy könnyűszerkezetes üzemcsarnokkal, inkubátorházzal, valamint egy több mint 1000 méter hosszú iparvágánnyal gyarapodott az ipari terület.

Öntisztuló csillogásmentes üveget fejleszt az MIT

Öntisztuló, vízlepergető és csillogásmentes üveget fejlesztenek a Massachusetts-i Műszaki Egyetem (MIT) kutatói.

ENSERG: Alapos volt a paksi stressz-teszt

Az Európai Nukleáris Hatóságok Csoportja, az ENSERG jóváhagyta az atomerőművek Célzott Biztonsági Felülvizsgálatáról szóló jelentést. A magyar atomerőmű felülvizsgálatát és jelentését a szakértők kellően alaposnak, az elhatározott intézkedéseket megfelelőnek ítélték – közli a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a kormany.hu oldalon.

Kifizetődő a hosszú távú vállalati stratégia

A Bosch csoport a globális gazdasági növekedés lassulására számít. Ennek megfelelően a vállalat – mint a technológiák és szolgáltatások szállítója – idén az árbevétel 3 és 5 százalék közötti, viszonylag szerény növekedésére számít. Ezt Franz Fehrenbach, a Bosch igazgatótanácsának elnöke jelentette be a Stuttgart melletti cégközpontban rendezett éves sajtótájékoztatón.

Bukósisakot is tervezhetnek a versenyzők

Minden eddiginél több, 42 csapat áll rajtvonalhoz május 12-én, az ötödik alkalommal megrendezett Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenyen.

Új, takarékos buszmodellt raktárra?

A Kravtex-Kühne cégcsoport Credo Inovell néven új típusú helyközi autóbuszt fejlesztett ki. A prototípusra több mint 200 millió forintot fordítottak. A vállalatnál jelezték: már csak egy hónapig tudnak termelni, mert tele a raktár.

NABI: újabb megrendelés Amerikából

Az USA-beli Broward County közlekedési vállalata 49 darab új, 40LFW típusú autóbuszt rendelt meg a NABI-tól, ugyan ez a vevő tavaly augusztusban bővítette flottáját 50 darab új NABI autóbusszal. Továbbra is a külföldi piacban bíznak.

A zsűri az innovatív reakciót díjazta

A Fujitsu díjat nyert az IDG Computerworld Honors Programjában. Az éves díjprogram azokat a vállalatokat jutalmazza, amelyek az informatika haladó szemléletű alkalmazásával pozitív változást segítenek elő a társadalomban, a gazdaságban és az oktatásban. A díj hivatalos átadására 2012. június 4-én kerül sor Washington D.C.-ben.

A fenntartható városi fejlődés svéd példáit mutatják be Budapesten

A fenntartható városi fejlődés lehetőségeit mutatják be svéd és magyar szakértők azon a konferencián, amelyet svéd kezdeményezésre rendeztek meg szerdán Budapesten.

Autoconnect 2012 konferencia és üzletember-találkozó

Autoconnect 2012 című svéd-magyar autó- és fémipari konferenciát és üzletember-találkozót június 11-13 között Székesfehérváron rendezik meg - tájékoztatott a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA). A megbeszélések az ipari megmunkálás, a fémtechnológia, az alternatív hajtástechnológia, a textiltechnológia, az energetika és az elektronika területét érintik.

Power and Composite Technologies: Európában elsőként nálunk

Megnyitotta első európai vállalkozását az amerikai tulajdonú Power and Composite Technologies (PCT) Székesfehérváron a Sóstó Ipari Parkban április 24-én. A beruházás 4,5 millió dollárba került. Az év végére száz főre növelnék a dolgozói létszámot.

A németeknek kell a szakképzett hazai munkaerő

A Magyarországon befektető német cégek számára kiemelten fontos a versenyképes termékeket előállítani tudó, szakképzett magyar munkaerő. A cégek 71 százaléka ismét befektetne hazánkban, a döntésnél továbbra is sokat számít a személyes kapcsolat és a magyar nép iránt máig élő szimpátia – hangsúlyozták gazdasági szakértők egy fővárosi szakmai beszélgetésen.

Befejeződött a Michelin nyíregyházi gyárának újabb fejlesztési üteme

A gumigyár útja ötven esztendő alatt a piros pöttyös labdák készítésétől a csúcsminőségű személyautó-abroncsok gyártásáig vezetett. A Michelin a nyíregyházi üzem fejlesztésére három év alatt 50 millió eurót fordított.

Az idősebb sofőrök is fellélegezhetnek

Az idős emberek vezetését segíti az a személyre szabott navigációs rendszer, amelyet brit mérnökök fejlesztettek ki Newcastle-ben csúcstechnológiás tesztautóval folytatott méréseik alapján.

Üzleti fórumok a V4 piacairól

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Piacra jutási lehetőségek, üzleti kapcsolatok Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban” címmel gazdasági fórumot rendez Békéscsabán, Szegeden, Veszprémben, Győrben, Zalaegerszegen és Székesfehérváron.

Jól teljesített a Nolato

A higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó Nolato Magyarország Kft. árbevétele túlszárnyalva tavalyi éves tervet. Negyedrészben európai uniós pályázati forrásból finanszírozott fejlesztés során a társaság bővíti profilját, és dialízis kezelésekhez szükséges, egyszer használatos eszközök gyártásába kezd.

Ma is fontos kérdésekben döntenek

Az Országgyűlés mai ülésén dönt a jelenleg még önkormányzati fenntartású kórházak állami kézbe vételéről, továbbá a kormány új személyszállítási törvényjavaslatáról is.

Profitálnak a Napból

Bővíti közép-kelet-európai piacait a napelem parkokat építő győri Raabvill Kft. – a tavaly több mint tízmilliárd forint forgalmat elérő társaság 30 százalékos növekedést tervez az idén.

Rohamosan növekszik a szélenergia áramtermelés

Gombamód szaporodnak a szélerőművek világszerte, 2011-ben az üzembe helyezett áramtermelési kapacitás 20 százalékkal emelkedett.

Fogódzkodót keres a győri buszgyártó

A beszállítókkal együtt akár 600 ember munkahelye is megszűnhet, ha nem indulnak be az idei buszvásárlások. Rossz esetben a gyártás leállítására kényszerülhet a Kravtex-Kühne cégcsoport, miközben új modellek várnak bemutatásra.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek