PIACMONITOR

Üzembővítés Szabolcsban

Új üzemcsarnokkal és raktárhelyiséggel bővítette telephelyét az ipari tisztítás-technológia területén gyártással és szolgáltatással foglalkozó Hungaro Chemicals Kft. Nagycserkeszen, a 212 millió forint értékű beruházást csütörtökön adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben.

Gyártóbázist épít Nyírbátorban a Diehl

A német Diehl Aircabin Gmbh. három műszakos termelés bevezetésével évi 15 millió euró értékű repülőgép-alkatrészt, oldalfalakat, plafonrészeket, hozzájuk tartozó vezeték-rendszereket, valamint személyzeti pihenőfülkéket és konyhai berendezéseket gyárt majd Nyírbátorban.

Összefogás a fenntartható városokért

Pusztán technikai észrevételek érkeztek a hulladékról szóló törvényhez az Európai Uniótól. Három tagállam: Franciaország, Ausztria és Németország jelzett vissza, az észrevételeket hazánk beépíti a jogszabálytervezetbe– jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a SymbioCity elnevezésű konferencián. A „Green Sweden” program keretében zajló eseményen a fenntartható városi fejlődés lehetőségeit mutatták be svéd és magyar szakértők.

Tavaly nőtt a magyar élelmiszeripar teljesítménye

A magyar élelmiszeripar gazdasági teljesítménye hosszú évek után tavaly újra nőtt, az előzetes adatok szerint 2 százalékkal haladta meg a 2010-es szintet – hangzott el az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) szerdai közgyűlésén.

Kínai-magyar mezőgazdasági tudományos és technológiai központ

Magyar-Kínai Tudományos- és Technológiai Központ létrehozásáról szóló Memorandumot írt alá kedden Gao Jian nagykövet asszony és Kardeván Endre államtitkár.

Londoni elemzők szerint "egyértelműen lassul" Közép-Európa ipara

A szerdán ismertetett áprilisi beszerzési menedzserindexek (PMI) tanúsága szerint egyértelmű, hogy a lendületes évkezdet után megtorpant a közép-európai hármak - Magyarország, Lengyelország és Csehország - ipari termelésének növekedése - állapították meg a térségi feldolgozószektorok aktivitásának új mérőszámait értékelve londoni felzárkózó piaci elemzők.

Elektronikai Ipari Supply Chain Konferencia Budaörsön

A Supply Chain Monitor szaklap hatodik alkalommal rendezi meg az Elektronikai Ipari Supply Chain Konferenciát, amely a szektor gyakorlati supply chain megoldásait mutatja be a supply chain, a logisztika, a termelés, az operáció és a disztribúció területén dolgozó vezető szakembereknek.

Telephelyet bővített a mocsai ötvözetgyártó

Százmillió forintos beruházással négy üzemcsarnokkal bővítette telephelyét a Komárom-Esztergom megyei Mocsán az Eurocast Kft., az ország harmadik legnagyobb, alumínium ötvözeteket gyártó öntödéje.

Ingyenessé tenné a tudományos kutatások eredményeit a brit kormány

Szabadon hozzáférhetővé tenné az interneten a brit kormány az állami támogatásokból finanszírozott összes tudományos kutatás eredményét, a terv kidolgozásában a Wikipedia alapítója is részt vesz - írta internetes hírportálján a The Guardian brit lap.

Gyárat avatott a Modine

A nagyteljesítményű dízelmotorok és hajtóművek olajának hűtésére szolgáló hűtők és kipufogógáz –visszahűtők gyártásával foglalkozó cég 5400 m2 alapterületű gyártócsarnokot avatott április 26-án Mezőkövesden. A 10 millió euró értékű fejlesztés 2015-ig 170 új munkahelyet teremt.

Az Ericsson nyeresége nőtt, árbevétele csökkent az első negyedévben

Négy százalékkal, 51 milliárd svéd koronára csökkent a mobilhálózati berendezésgyártó és technológiai szolgáltató Ericsson nettó árbevétele az első negyedévben, miközben profitja - az egyszeri tételek beszámításával - jelentősen nőtt.

Feldolgozzák a fénycsöveket

Csaknem félmilliárd forint értékű közös magyar-román határon átnyúló program zárult május 2-án: a projektben résztvevő négy-négy magyar és romániai megyében mintegy 300 hulladékgyűjtő pontot létesítettek, ahol használt fénycsöveket gyűjtenek szelektíven

Nem változott az ipari termelői árak szintje

2012 márciusában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 0,2 százalékkal magasabbak voltak az előző havinál. Ezen belül a vegyi anyag, termék gyártása, a kokszgyártás, kőolajfeldolgozás, valamint a gyógyszergyártás területén jelentősebb mértékben emelkedtek az árak – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelenetéséből.

Változik a Munka törvénykönyve júliustól

Jelentősen csökkenhet a kölcsönzött munkavállalók létszáma a júliusban hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) miatt, és ez egyben a foglalkoztatottság csökkenését eredményezheti, mivel a kölcsönzött dolgozók várhatóan nem kerülnek át teljes mértékben a kölcsönvevőhöz belső állományba.

Ma sem pihennek a kormánytagok

Kétnapos hivatalos látogatásra Magyarországra érkezik ma Li Ko-csiang (Li Keqiang), a kínai miniszterelnök első helyettese.

Szlovákiában építhet új gyárat a BMW

Szlovák hírforrások szerint a német BMW zöldmezős beruházással autógyárat építhet a Kassa közeli, a magyar határtól 1 kilométerre fekvő Kenyhec település ipari parkjában. A beruházás másik esélyes helyszíneként Mexikót említik.

Kézifúrókkal versenyeztek

A Robert Bosch Power Tool Kft., Európa legnagyobb kéziszerszám gyára negyedik alkalommal rendezte meg Miskolcon, április 28-án, a Föld Napja alkalmából a saját tervezésű, környezetkímélő járművek viadalát, az Elektromobil versenyt.

Auchan-tulajdon a Cora

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft-t. Az áruházak még nem Auchan-színekben, de cég tulajdonában működnek április 27-én délutántól.

Akár 162 ezer Audi készülhet Győrben évente

Magyarország jelenlegi legnagyobb beruházására 900 millió eurót költenek, az invesztíció révén 2.100 új munkahelyet teremtenek. Négy új modellt gyártanak majd, elsőként az Audi A3 limuzint fogják készíteni az új győri járműgyárban.

TENT Design 2012 London

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) magyar megjelenést szervez a 2012. szeptember 20-23. között Londonban megrendezésre kerülő TENT Design kiállításon. Jelentkezni legkésőbb május 3-ig lehet.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek