PIACMONITOR

Bevonva a technológiák fejlődésébe

A PaintExpo az ipari bevonattechnológiák vezető nemzetközi vására, amely átfogó képet nyújt a szakterület és alkalmazási részterületei egészéről. Az idén április 17. és 20. között, a németországi Karlsruhéban jelentkező szakkiállítás programjából a szervező FairFair GmbH ügyvezető igazgatója, Jürgen Haußmann adott ízelítőt.

Újszerű, innovatív technológiák

A PANNON-SPIRÁL Kft. 12,2 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Mikro-, kis és középvállalkozások technológiai fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 30,5 millió forint összköltségű beruházásból új függőleges CNC megmunkáló központ beszerzésére került sor.

Együttműködés az intelligens épületekért

Elsősorban a biztonságosabb és energiatakarékosabb építkezési technológiák kidolgozása a célja a Debreceni Egyetem és a Nagyváradi Egyetem közös mechatronikai kutatómunkájának.

Milyen lesz a jövő kiállítása?

Nemzetközi pályázatot hirdet a felsőfokú tanintézmények hallgatóinak és doktoranduszainak „Kiállítások, vásárok víziói 2020-ra” címmel a CENTREX Nemzetközi Kiállításstatisztikai Egyesülés, Közép-Kelet-Európa kiállítási tudásközpontja . Pályázatot május 2-áig lehet beadni.

Támogatás induló vállalkozásoknak

A mérnököknek szóló és képzési célokra szolgáló 3D szoftverpromóciós csomag rendkívüli találmányok fejlesztését és megvalósítását segíti elő.

Együtt olcsóbb lesz?

A Kormány legutóbbi ülésén elfogadta a fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézmények részére történő gyógyszer-, orvostechnikai eszköz- és fertőtlenítőszer beszerzések országos központosított rendszeréről szóló kormányrendeletet.

A VI. Magyar Műszaki Értelmiség Napja

A VI. Magyar Műszaki Értelmiség Napja Szervezőbizottság 2012. március 27-én tartotta alakuló ülését Budapesten, az Óbudai Egyetem Tanácstermében, annak eredményeképpen, hogy a MTESZ budapesti székházában tartott február 29-ei előkészítő ülésen a szervezők megállapodtak abban, hogy az ez évi rendezési feladatokat az Óbudai Egyetem látja el.

Bio-Europe Spring 2012

Immáron márciusban, hatodik alkalommal rendezték meg a Bio-Europe Spring biotechnológiai és gyógyszeripari konferenciát és kiállítást Amszterdamban.

Csökkentek az ipari termelői árak

2012 februárjában a belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként az ipari termelői árak 1,3 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest. Ezen belül jelentősebb mértékben estek az árak a számítógép, elektronikai, optikai termékek, a kohászat, fémfeldolgozás, valamint a gép, gépi berendezések gyártása területén. Kisebb árnövekedést januárhoz képest a vegyi anyag, termék gyártásában és az energiaszektorban mértek – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelenetéséből.

Mercedes-Benz: megindult a termelés Kecskeméten

Megindult a termelés a Mercedes-Benz új kecskeméti személyautó-gyárában március 29-én. Az üzem avatásán bejelentették: a dolgozói létszámot 3000-ra növelik a kompakt-autó osztály generációjának újabb modellje iránt jelentkező kiemelt érdeklődés miatt.

Szerszámgyár épül Zalaegerszegen

Mintegy negyedmilliárd forintos beruházással, az Új Széchenyi Terv támogatásával épül Zalaegerszegen a magyar tulajdonú Mould Tech Kft. üzemcsarnoka, ahol precíziós műanyag fröccsöntő szerszámok fejlesztésével és gyártásával is foglalkoznak.

Modern virtuális világ

A Bűnmegelőzési Szabadegyetem keretén belül tartandó programok alkalmával neves, az adott szakterülettel foglalkozó előadók különböző megközelítésből mutatják be a számítógépes bűncselekményeket.

XXVI. microCAD Nemzetközi Tudományos Konferencia

A kétnapos rendezvényt ebben az évben is azzal a céllal rendezik meg, hogy lehetőségük legyen a Miskolci Egyetem akkreditált tudomány területein tevékenykedő hazai, illetve külföldi kutatóknak, szakembereknek és PhD hallgatóknak kutatási eredményeik bemutatására, az eredmények megvitatására, és új szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésére.

Piros pont az LG-nek

Az LG Electronics 2012-es termékei közül tizennégy kapott kiváló formatervezésért járó red dot díjat. A 30 tagú, független zsűri 60 ország, 1800 vállalat, 4500 termékéből válogatott.

Etikából jeles

A Schneider Electric sorozatban második éve került a világ 100 legetikusabb vállalata közé Industrial Manufacturing kategóriában. A New York-i Ethisphere Institute által készített „World’s Most Ethical Companies Ranking” lista keretében 48 kategóriában, 145 vállalatot díjaztak. A kitüntetés világszerte azokat a vállalatokat ismeri el, amelyek a vállalatirányítás terén példás etikai hozzáállást mutatnak, és bizonyítják a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségüket.

Jövőbiztos mainframe technológia

A Fujitsu BS2000/OSD operációs rendszerének új, 9.0-ás verziója szinte teljesen automatikus telepítést biztosít, és továbbfejlesztett, szabványos jellemzőkkel támogatja az adattárolást és a biztonsági másolatok gyorsabb integrálását. Így a mainframe-es ügyfelek hasznosíthatják a nyílt IT-infrastruktúra legfrissebb innovációit.

Kilencszáz millió forintból fejleszt Győrben a Henkel Kft.

Mintegy 900 millió forintból épít új telephelyet a Győri Ipari Parkban, valamint szereli fel azt gépekkel a Henkel Kémiai és Elektrokémiai Felületkezelő Kft. - tájékoztatta Babos László cégvezető az MTI-t.

Az Apple további befektetésekre készül Kínában

További befektetésekre készül Kínában az Apple amerikai számítástechnikai óriás - közölte Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Pekingben, ahol hivatalos tárgyalásokat folytatott.

Exportlehetőségek Hollandiában

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által támogatott standon 7 hazai gépipari beszállító KKV mutatkozhatott be, és bővíthette ügyfélkörét holland és belga potenciális vevőkkel az utrechti ESEF 2012 szakkiállításon.

Csővezeték-építés komplex technológiai innovációs fejlesztése

A Kőolajvezetéképítő Zrt. 916 millió Ft összköltségű projektje 412 435 586 Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében egy, a hazai piacon vezető technológia kialakítására, amely a hegesztési technológia fejlesztése mellett jelentősen csökkenti a környezetterhelést, és kisebb kibocsájtást és vízfelhasználást igényel.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek