PIACMONITOR

Új, takarékos buszmodellt raktárra?

A Kravtex-Kühne cégcsoport Credo Inovell néven új típusú helyközi autóbuszt fejlesztett ki. A prototípusra több mint 200 millió forintot fordítottak. A vállalatnál jelezték: már csak egy hónapig tudnak termelni, mert tele a raktár.

NABI: újabb megrendelés Amerikából

Az USA-beli Broward County közlekedési vállalata 49 darab új, 40LFW típusú autóbuszt rendelt meg a NABI-tól, ugyan ez a vevő tavaly augusztusban bővítette flottáját 50 darab új NABI autóbusszal. Továbbra is a külföldi piacban bíznak.

A zsűri az innovatív reakciót díjazta

A Fujitsu díjat nyert az IDG Computerworld Honors Programjában. Az éves díjprogram azokat a vállalatokat jutalmazza, amelyek az informatika haladó szemléletű alkalmazásával pozitív változást segítenek elő a társadalomban, a gazdaságban és az oktatásban. A díj hivatalos átadására 2012. június 4-én kerül sor Washington D.C.-ben.

A fenntartható városi fejlődés svéd példáit mutatják be Budapesten

A fenntartható városi fejlődés lehetőségeit mutatják be svéd és magyar szakértők azon a konferencián, amelyet svéd kezdeményezésre rendeztek meg szerdán Budapesten.

Autoconnect 2012 konferencia és üzletember-találkozó

Autoconnect 2012 című svéd-magyar autó- és fémipari konferenciát és üzletember-találkozót június 11-13 között Székesfehérváron rendezik meg - tájékoztatott a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA). A megbeszélések az ipari megmunkálás, a fémtechnológia, az alternatív hajtástechnológia, a textiltechnológia, az energetika és az elektronika területét érintik.

Power and Composite Technologies: Európában elsőként nálunk

Megnyitotta első európai vállalkozását az amerikai tulajdonú Power and Composite Technologies (PCT) Székesfehérváron a Sóstó Ipari Parkban április 24-én. A beruházás 4,5 millió dollárba került. Az év végére száz főre növelnék a dolgozói létszámot.

A németeknek kell a szakképzett hazai munkaerő

A Magyarországon befektető német cégek számára kiemelten fontos a versenyképes termékeket előállítani tudó, szakképzett magyar munkaerő. A cégek 71 százaléka ismét befektetne hazánkban, a döntésnél továbbra is sokat számít a személyes kapcsolat és a magyar nép iránt máig élő szimpátia – hangsúlyozták gazdasági szakértők egy fővárosi szakmai beszélgetésen.

Befejeződött a Michelin nyíregyházi gyárának újabb fejlesztési üteme

A gumigyár útja ötven esztendő alatt a piros pöttyös labdák készítésétől a csúcsminőségű személyautó-abroncsok gyártásáig vezetett. A Michelin a nyíregyházi üzem fejlesztésére három év alatt 50 millió eurót fordított.

Az idősebb sofőrök is fellélegezhetnek

Az idős emberek vezetését segíti az a személyre szabott navigációs rendszer, amelyet brit mérnökök fejlesztettek ki Newcastle-ben csúcstechnológiás tesztautóval folytatott méréseik alapján.

Üzleti fórumok a V4 piacairól

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Piacra jutási lehetőségek, üzleti kapcsolatok Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban” címmel gazdasági fórumot rendez Békéscsabán, Szegeden, Veszprémben, Győrben, Zalaegerszegen és Székesfehérváron.

Jól teljesített a Nolato

A higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó Nolato Magyarország Kft. árbevétele túlszárnyalva tavalyi éves tervet. Negyedrészben európai uniós pályázati forrásból finanszírozott fejlesztés során a társaság bővíti profilját, és dialízis kezelésekhez szükséges, egyszer használatos eszközök gyártásába kezd.

Ma is fontos kérdésekben döntenek

Az Országgyűlés mai ülésén dönt a jelenleg még önkormányzati fenntartású kórházak állami kézbe vételéről, továbbá a kormány új személyszállítási törvényjavaslatáról is.

Profitálnak a Napból

Bővíti közép-kelet-európai piacait a napelem parkokat építő győri Raabvill Kft. – a tavaly több mint tízmilliárd forint forgalmat elérő társaság 30 százalékos növekedést tervez az idén.

Rohamosan növekszik a szélenergia áramtermelés

Gombamód szaporodnak a szélerőművek világszerte, 2011-ben az üzembe helyezett áramtermelési kapacitás 20 százalékkal emelkedett.

Fogódzkodót keres a győri buszgyártó

A beszállítókkal együtt akár 600 ember munkahelye is megszűnhet, ha nem indulnak be az idei buszvásárlások. Rossz esetben a gyártás leállítására kényszerülhet a Kravtex-Kühne cégcsoport, miközben új modellek várnak bemutatásra.

Problémát okoz becsavarni?

Páratlan oktatófilmnek örülhetnek egy nagy-Britanniai város önkormányzatának lakásbérlői: megtudhatják miként kell villanykörtét cserélni, mosogató lefolyójának dugulását kipumpálni és még sok-sok egyebet.

Ügyféltájékoztató körúton az Új Széchenyi Terv

Megyei ügyféltájékoztató napokat indít az Új Széchenyi Terv (ÚSzT) kifizetéseinek gyorsításáról április 19-től a MAG Zrt. Az információs napok célja, hogy átláthatóbbá és érthetőbbé tegyék a pályázatkezelési folyamatot az ügyfelek számára.

Csarnokot bővített a Valeo

A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. több mint 174 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A járművillamossági elektronikai készülékeket gyártó cég üzemcsarnokot bővített.

Stagnál az ipari ingatlanok piaca

A teljes budapesti modern ipari ingatlan állomány az első negyedév végén 1,8 millió négyzetméter volt, a terület múlt év eleje óta nem bővült. A jellemző kihasználatlanság oka főként az új fejlesztések hiánya.

Erősödik a bizalom a német gazdaság iránt

Németországban a gazdaság az euróövezeti válság ellenére az idén és jövőre is lendületesen fejlődik, a munkanélküliség csökken, a bérek emelkednek, az államháztartási hiány pedig egyre kisebb lesz a német nyelvterület vezető gazdaságkutató intézeteinek közös előrejelzése szerint.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek