PIACMONITOR

Magyar-horvát közös ipari park fejlesztésről tanácskoztak Tótszerdahelyen

Tótszerdahely és a horvátországi Muracsány (Gorican) által európai pályázati forrást elnyert közös ipari park fejlesztési elképzelésről, valamint a térségben rejlő adottságokról és lehetőségekről tartottak magyar-horvát gazdaságfejlesztési tanácskozást kedden a Zala megyei Tótszerdahelyen.

Térhatású rádióadáson dolgozik a BBC

A rádióadások háromdimenziós sugárzásának kifejlesztésén tevékenykednek a BBC mérnökei.

Emberi csontot növesztettek őssejtekből laboratóriumban

Emberi csontot növesztettek őssejtekből laboratóriumi körülmények között izraeli kutatók - számolt be róla a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása(www.telegraph.co.uk).

Új munkahelyek 106 millió forintos beruházással

A kínai Huawei-jel kötött megállapodás után a DHL Supply Chain újabb globális cég számára nyújt logisztikai szolgáltatásokat. A német Beiersdorf (BDF) Magyarországra helyezi jelenleg Bécsben működő regionális disztribúciós raktárát. 2013 márciusától a DHL Supply Chain Magyarország Kft. (DSC) üllői központi raktárából látják el Európa számos országát a BDF kozmetikai termékeivel és orvostechnikai eszközeivel.

PLM felhő alapon, mérnöki munka mobilon

Az Autodesk június 5-én szakmai rendezvény keretében mutatta be a célirányosan, egyes szakterületekre fejlesztett Autodesk Design Suite 2013 termékcsaládot és az új felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatást. A rendezvényt az Autodesk viszonteladó partnerek, a Canon, a Fujitsu, a HP valamint az Oracle részvétele is gazdagította.

Egymillárdos járműipari beruházás Oroszlányban

Egymilliárd forintot meghaladó beruházással bővíti oroszlányi gyárát a Wescast, az autók kipufogó csonkjait és turbófeltöltő házait előállító kanadai tulajdonú üzem 4 000 négyzetméterrel növeli termelési és logisztikai területét, amivel a gyár alapterülete eléri a 24 000 négyzetmétert - mondta Simó Ferenc, ügyvezető igazgató az MTI-nek.

Magyar vezető a Nordson EFD-nél

A precíziós adagolóberendezéseket gyártó Nordson EFD június elején jelentett be, hogy közép- és kelet-európai szervezetének új értékesítési vezetőjévé Varga Imrét nevezte ki.

Infokommunikációs technológia a thaiföldi környezetvédelmi problémákra

A Fujitsu bejelentette, hogy infokommunikációs technológiája bevetésével segít megoldani a thaiföldi Map Ta Phut ipari terület környezetvédelmi problémáit.

Mit sütöttek ki a japán gépgyártónál?

Grillpartival egybekötött gépbemutatót és szakmai napot rendezett június első hetében sóskúti telephelyén a Yamazaki Mazak Magyarország. A termelékenység témájában elhangzó előadások mellett – élő demonstráció keretében – a Mazak-gépek teljesítményéről is meggyőződhettek az érdeklődő szakemberek.

Meglepő az ipari termelés áprilisi visszaesése

Meglepőnek tartják az ipari termelés áprilisi visszaesését banki elemzők, akik arra számítottak, hogy a Mercedes kecskeméti gyárának indulása már kedvezően hat a termelési adatokra.

Növelte bevételét a Magyar Suzuki Zrt.

A Magyar Suzuki Zrt. 2011-ben 1.581 millió euró nettó árbevételt ért el, ami közel három százalékkal több a 2010-esnél - közölte a társaság a tavalyi pénzügyi beszámoló közgyűlési elfogadását követően az MTI-vel csütörtökön.

Áprilisban is csökkent az ipari termelés volumene

2012 áprilisában – előzetes adatok alapján – 3,1 százalékkal visszaesett az ipari termelés az előző év azonos hónapjához viszonyítva - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentéséből.

Atomot feleztek meg, majd raktak újból össze német kutatók

Noha az atom szó "oszthatatlant" jelent, a Bonni Egyetem kutatóinak sikerült kvantummechanikai eszközökkel pontosan félbevágni, majd újból összerakni egy céziumatomot.

A magyar gazdaság kitörési pontja lehet az elektronika

A magyar gazdaság számára az elektronikai ipar fejlesztése kitörési pont lehet, mert ebben az ágazatban viszonylag kevés tőkebefektetéssel jelentős számú munkahelyet lehet létrehozni - mondta Havas István, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke.

Szakmai rendezvénysorozatot indított az NFÜ

Az ország hét fejlesztési régiójának egy-egy nagyvárosában szervezett szakmai rendezvénysorozatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) annak érdekében, hogy 2015 végéig Magyarország a rendelkezésre álló 8.200 milliárd forintos támogatást minél eredményesebben tudja lehívni.

Csökkentek áprilisban a német ipari megrendelések

Áprilisban a várakozásokat meghaladó mértékben csökkent a német ipari megrendelések összértéke - közölte kedden a német szövetségi gazdasági- és technológiai minisztérium Bundesministerium für Wirtschaft und Technologie).

Új generációs adatközpont optimalizálási megoldás

A cég magyarországi képviselője, az ABB Kft. most hazánkban is bemutatja újdonságait az átfogó hálózati megoldásoktól a "state-of-the-art" monitoring és ellenőrzési rendszerekig. Az ABB Data Center konferencia 2012. június 12-én várja az érdeklődőket a téma iránt.

Mérséklődhet a munkanélküliség Baranyában

Átadták az amerikai érdekeltségű Jabil Circuit Magyarország Kft. telephelyét a baranyai megyeszékhelyen június 2-án. A piaci környezet, illetve a megrendelések növekedésének függvényében a pécsi munkavállalók számát akár meg is duplázhatja a vállalat.

Magyarországra jönnek a kínai beszállítók

A Budapest China Mart és a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara 2012. június 18. és 20. között Kínai Autóipari Alkatrész Kiállítást szervez, amelyet magyar és közép-kelet európai üzletembereknek szóló konferencia és üzleti fórum kísér.

Megnyitott a Globus-nak épített új BTS létesítmény

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat, új BTS fejlesztése megnyitását ünnepelte május 31-én a Prologis Park Prague-Jirny-ben. Az új, 28 916 négyzetméter területű létesítményt a Prologis kifejezetten az egyik meglévő ügyfelének, a Globus-nak fejlesztette.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek