PIACMONITOR

Javulhat az ipari termelés

Elemzők szerint a tavaly év végi gyengébb teljesítmény után az idén, legkésőbb a második negyedévtől, javulhat az ipar teljesítménye Magyarországon. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében kiemelte, hogy a nemzetközi trendekkel egybevágva csökkent az ipari termelés tavaly novemberben, de kedvező az új rendelések megugrása.

A LED világítás milliós károkat okozhat?

A múzeumok és galériák által egyre gyakrabban alkalmazott LED világítástól barnul több tucatnyi világhírű olajfestmény, köztük Vincent van Gogh híres, napraforgó témájú alkotásai.

Ebben is Kína az első

Kína a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, 2012-ben 224 millió darabbal - derült ki az ipari és információtechnológiai minisztérium szerdán közzé tett adataiból.

Dedikáltak egy Volvót

Ötmillió autót gyártott 1965 óta a Volvo genti üzeme. A jubileumi jármű egy V40 D2 volt.

Folyik a metrókocsik tesztje

Februárban végezhet az Alstom a 4-es metróvonalra szánt automata szerelvény tesztelésével.

Orosz vásárolna Szlovákiában

Az Aliser Usmanov üzbég származású milliárdos tulajdonában lévő orosz Metalloinvest is érdeklődik az U.S. Steel kassai vasművének megvásárlása iránt - közölte a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági napilap.

Diákokra bízzák az új hidak építését

A Miskolci Egyetemen – egy tehetséggondozási projekt támogatásával – nagyszabású tudományos diákköri versenyt (TDK) hirdettek magyarországi és határon túli középiskolák diákjainak, valamint gépész és informatikus hallgatóknak. A versenyt vállalóknak olyan hídszerkezetet kel létrehozniuk tervezőszoftverrel, amely nem megy tönkre, ugyanakkor olcsó kivitelű.

Már megint Schreyer

A Kia után a Hyundai főtervezője is a német Peter Schreyer, az Audi TT alkotója lesz - idézi az Automotive News Europe szakmai hírportál a Reuters hírügynökség szöuli keltezésű hírét.

Szír tulaja lehet a Zsolnaynak

Luxusórák kereskedelmével foglalkozó szír befektető tett – egyedüli pályázóként – ajánlatot a Zsolnay többségi tulajdonrészére. A közgyűlés csütörtökön dönt az ajánlatról.

Traktorok a fővárosban

Agrárgépshow-t is rendeznek a január végi-február eleji nagyszabású agrárkiállítás keretében a BNV területén.

Papír nélküli papírmunka

A Cascade Zrt. leányvállalataként létrejött Converta Archiváló Kft. felhő alapú dokumentumkezelést és minőségi szkennelési szolgáltatásokat kínál megbízóinak.

Zalából mennek világgá a gyógyszerek

Európa 21 országában, valamint Libanonban, Kuvaitban és Ausztráliában is forgalmazzák az egyetlen dunántúli gyógyszergyár, a zalaegerszegi Pernix Pharma készítményeit.

Ön jól vezet? A telefonja elárulja (LETÖLTÉSSEL!)

A jobb és ezáltal üzemanyag-takarékosabb autóvezetést segíti egy új okostelefon-alkalmazás, amelyet a Valenciai Műszaki Egyetem szakemberei fejlesztettek ki.

A Boney M is őt akarta: a Muzix81 (videóval)

Lehetett volna világsiker, de a vasfüggöny útját állta. Pedig a nemzetközi poppiacon olyan kiválóságok érdeklődtek, mint a Boney M. A Muzix81 az eddigi legsikeresebb magyar fejlesztésű composer.

Felszámolják a vegyipari gépgyárat Salgótarjánban

Felszámolják a salgótarjáni SVG-2000 Vegyipari Gépgyár Kft.-t a cég adósságai miatt, a gyár 61 dolgozójának munkaviszonya megszűnik.

Új lendület a DHL-nél

A DHL Global Forwarding új ügyvezető igazgatót nevezett ki magyar vállalata élére. Rezsek Zoltán négy év után tért haza Oroszországból.

Rákapcsol a Suzuki

Visszaállt a kétműszakos munkarendre szerdától a 3100 főt foglalkoztató a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára - mondta a vállalat kommunikációs vezetője az MTI-nek.

Csehországban fektet be a Riverside

A Riverside globális magántőke társaság felvásárolta a cseh Bohemia Interactive Simulations s.r.o (Bohemia) vállalatot.

A járműipari háromszög

Kiemelt járműipari központtá nyilvánította a kormány a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, ahol egymilliárd euró tőkebefektetést és 25 ezer új munkahely létrejöttét várják.

A hosszú házasság titka

A 2012. évi Forma 1 bajnokság végével egyidőben zárta az SKF a Scuderia Ferrarival való műszaki együttműködés 65. évét.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek