PIACMONITOR

Összegyűlt a szemét - megtalálja a helyét?

A csomagolószerek előállítását és forgalmazását, valamint az elektronikus hulladék átvételét is szabályozza az életbe lépett hulladéktörvény.

Folytatja a tisztújítást a GE

Agostino Rennát nevezték ki a General Electric (GE) Lighting európai, közel-keleti és afrikai regionális elnök-vezérigazgatójának.

Kínában fogy a legtöbb autó

Tavaly először több autót adtak el Kínában, mint Európában - írta a Süddeutsche Zeitung a német autóipari szövetség (VDA) adataira hivatkozva.

Ők tudják, hány óra

Órásmesterség régen és ma címmel rendezett találkozót az Óbudai egyetemen a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Fóruma.

Új vezérigazgató a GE-nél

Peter Stracart nevezték ki a General Electric közép- és kelet-európai régióért felelős vezérigazgatójának.

Újrahasznosítható laptop

Két egyetem diákjai kifejlesztették a teljesen újrahasznosítható laptop prototípusát.

Háromszoroz a Bridgestone

Kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Bridgestone tatabányai gumiabroncsgyártó üzemének beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

Egészségügyi „saláta” az új évre

Az új egészségügyi „saláta-törvény” módosítja a gyógyszerhamisítással kapcsolatos intézkedéseket, erősíti a betegek gyógyszerbiztonságát, szabályozza a gyógyászati-segédeszköz ellátást.

Kevés a „szaki” a határ mindkét oldalán

Komárom-Esztergom megye és a szlovákiai Nyitra megye munkaügyi szervezetei hiányszakmákból szerveznek közös képzéseket január végétől a két szomszédos megye álláskeresőinek - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-t.

A Depeche Mode az ÁFÉSZ étteremben (videóval)

A Depeche Mode 1985 nyarán játszott először Magyarországon, akkor a rákospalotai Volán-pályán lazáztak. 2013-ban a Puskás Ferenc-stadionban lépnek fel.

O Tannenbaum - németül dalol majd a magyar óvodás?

Általános iskolában az angol, a német vagy a francia nyelv tanítását ajánlja első idegen nyelvként az erről szóló, 2012-2018-ra vonatkozó kormányzati stratégia, amely ugyanakkor kitér arra: nyelvpedagógiai szempontból javasolt, hogy a diákok először a komplexebb nyelvtani struktúrával rendelkező német nyelvvel találkozzanak először.

Lada lesz az olcsó Nissan

A Nissan olcsó márkájának, a régi/új Datsun modelleknek az alapja a Lada lesz.

Bezárja debreceni gyárát a FrieslandCampina

A FrieslandCampina tejipari cég jövő szeptembertől bezárja debreceni üzemét, de szándéknyilatkozatot írt alá egy vevőjelölttel, így elképzelhető, hogy a gyár - beszállítóként - mégis tovább működik.

Mi az, amit eszel?

A Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette azt az útmutatót, amely megkönnyíti az élelmiszer-vállalkozások számára az eredetre, származásra történő utalásokkal kapcsolatos jelölési nehézségek kezelését.

Felavatták az öblösüveggyárat

Gyáravatót tartott a Tarján Glass Kft: a nagy múltú Salgótarjáni Öblösüveggyár utódja az egykor üveggyapotot gyártó, URSA nevű cég Salgótarjánban üresen álló telephelyén kezdte meg működését, egyelőre 47 dolgozóval.

A szem a tükre

Eddig csak az írisz-diagnoszták dicsekedhettek azzal, hogy a szem segítségével felismerik a test rejtett betegségeit. Ilyesmire ma már a technika is képes: egy retinaszkenner például simán kimutatja a multiplex szklerózist.

Egyedülálló technikával dolgozik a magyar cég

Egy közelmúltbeli fejlesztésnek köszönhetően a közép-kelet európai régióban egyedülálló, polírmentes, ultraprecíz esztergálási eljárással a Medicontur Kft. képessé vált magas minőségű, korszerű optikai tulajdonságú, multifokális beültethető szemlencsék gyártására.

Harc a grafénért

Több mint 21 millió fontot tol bele a brit kormány a grafénkutatásba. Az alig nyolc éve felfedezett „szuperanyag” a félvezetők fejlesztésében és a nanotechnológiában kaphat komoly szerepet.

Gyógyszeripari beruházás Pilisborosjenőn

A Meditop Gyógyszeripari Kft. közel 700 millió forintos beruházásba kezdett pilisborosjenői telephelyén. A fejlesztés célja a legkorszerűbb gyógyszertechnológiai gyártási megoldások bevezetése.

Az Opel köszöni, marad

A szentgotthárdi Opel-gyár jövője hosszú távon biztosított, státuszát nem érintik a tulajdonosi szerkezetben bekövetkező változások.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek