PIACMONITOR

Felszámolják a vegyipari gépgyárat Salgótarjánban

Felszámolják a salgótarjáni SVG-2000 Vegyipari Gépgyár Kft.-t a cég adósságai miatt, a gyár 61 dolgozójának munkaviszonya megszűnik.

Új lendület a DHL-nél

A DHL Global Forwarding új ügyvezető igazgatót nevezett ki magyar vállalata élére. Rezsek Zoltán négy év után tért haza Oroszországból.

Rákapcsol a Suzuki

Visszaállt a kétműszakos munkarendre szerdától a 3100 főt foglalkoztató a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyára - mondta a vállalat kommunikációs vezetője az MTI-nek.

Csehországban fektet be a Riverside

A Riverside globális magántőke társaság felvásárolta a cseh Bohemia Interactive Simulations s.r.o (Bohemia) vállalatot.

A járműipari háromszög

Kiemelt járműipari központtá nyilvánította a kormány a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg térségében megvalósult Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot, ahol egymilliárd euró tőkebefektetést és 25 ezer új munkahely létrejöttét várják.

A hosszú házasság titka

A 2012. évi Forma 1 bajnokság végével egyidőben zárta az SKF a Scuderia Ferrarival való műszaki együttműködés 65. évét.

Kompromisszumok nélkül

Titokként védett kutatás és fejlesztés indult az Amada japán központjában 2005-ben. A gyártó álma egy olyan lézeres kivágó technológia megalkotása volt, amely megoldást jelenthet a mai lézervágási igények számos kihívására, és nem szabnak neki határt a piacon elérhető száloptikás technológiák korlátai.

A szférák hangja: a Moog (videóval)

A hetvenes években az ő hangjára keringtek a naprendszerek és nyíltak meg a laboratóriumok. De alaposan kihasználta a popzene is. Minden idők legjobb analóg szintetizátora a Moog.

Összegyűlt a szemét - megtalálja a helyét?

A csomagolószerek előállítását és forgalmazását, valamint az elektronikus hulladék átvételét is szabályozza az életbe lépett hulladéktörvény.

Folytatja a tisztújítást a GE

Agostino Rennát nevezték ki a General Electric (GE) Lighting európai, közel-keleti és afrikai regionális elnök-vezérigazgatójának.

Kínában fogy a legtöbb autó

Tavaly először több autót adtak el Kínában, mint Európában - írta a Süddeutsche Zeitung a német autóipari szövetség (VDA) adataira hivatkozva.

Ők tudják, hány óra

Órásmesterség régen és ma címmel rendezett találkozót az Óbudai egyetemen a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Fóruma.

Új vezérigazgató a GE-nél

Peter Stracart nevezték ki a General Electric közép- és kelet-európai régióért felelős vezérigazgatójának.

Újrahasznosítható laptop

Két egyetem diákjai kifejlesztették a teljesen újrahasznosítható laptop prototípusát.

Háromszoroz a Bridgestone

Kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Bridgestone tatabányai gumiabroncsgyártó üzemének beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

Egészségügyi „saláta” az új évre

Az új egészségügyi „saláta-törvény” módosítja a gyógyszerhamisítással kapcsolatos intézkedéseket, erősíti a betegek gyógyszerbiztonságát, szabályozza a gyógyászati-segédeszköz ellátást.

Kevés a „szaki” a határ mindkét oldalán

Komárom-Esztergom megye és a szlovákiai Nyitra megye munkaügyi szervezetei hiányszakmákból szerveznek közös képzéseket január végétől a két szomszédos megye álláskeresőinek - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-t.

A Depeche Mode az ÁFÉSZ étteremben (videóval)

A Depeche Mode 1985 nyarán játszott először Magyarországon, akkor a rákospalotai Volán-pályán lazáztak. 2013-ban a Puskás Ferenc-stadionban lépnek fel.

O Tannenbaum - németül dalol majd a magyar óvodás?

Általános iskolában az angol, a német vagy a francia nyelv tanítását ajánlja első idegen nyelvként az erről szóló, 2012-2018-ra vonatkozó kormányzati stratégia, amely ugyanakkor kitér arra: nyelvpedagógiai szempontból javasolt, hogy a diákok először a komplexebb nyelvtani struktúrával rendelkező német nyelvvel találkozzanak először.

Lada lesz az olcsó Nissan

A Nissan olcsó márkájának, a régi/új Datsun modelleknek az alapja a Lada lesz.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek