PIACMONITOR

Automotive CC a DHL-től

A logisztikai folyamatok optimalizálása hozta létre a DHL Global Forwarding új szolgáltatását. Az Automative CC lehetővé teszi, hogy az ügyfél egy kapcsolati ponton keresztül teljesen kontrollt gyakoroljon szállítmánya felett.

Az arabokkal kezdenek

Gép- és autógyártók, telekommunikációs cégek és egészségipari vállalatok képviselői benne voltak abban a küldöttségben, amely ma fejezte be a tárgyalásokat Szaúd-Arábiában a gazdasági kapcsolatokról.

Heten, mint a kiállítók

Hét magyar vállalat vett részt a Nemzeti Külgazdasági Hivatal támogatásával a müncheni Electronica kiállításon.

Jól járt a Mercedesszel a Kirchhoff

A karosszériaelemeket gyártó, német tulajdonú Kirchhoff Hungária Kft. 2,9 milliárd forint értékű beruházással bővíti esztergomi üzemét, és 49 új dolgozót vesz fel egy éven belül.

Gáz már van, lesz-e műszer?

Ezúttal sem derült ki, jól járnak-e a hazai orvostechnikai cégek a központosított kórházi közbeszerzésekkel. Az államtitkár és a GYEMSZI főigazgatója kedvezően vélekedik az eddig elértekről.

Auf Wiedersehen, arzén!

Konténerben szállíítható víztisztítókat is gyártanak a haditechnikával foglalkozó Hm Currus Zrt gödöllői üzemében.

Kaptak egy új labort

Orvosi képfeldolgozással és bioinformatikával foglalkoznak majd az Óbudai Egyetem Informatikai Karának kutatói és hallgatói a Kiscelli úton megnyílt új kutatólaboratóriumban.

Technikatörténeti ankét

Háromnapos ankétot rendeznek a héten magyar tudomány- technika- és orvostörténet tárgykörében Budapesten.

Autómentes ökováros

Nagy ökováros épül a közép-kínai Csengtu város közvetlen szomszédságában - az energiatakarékos, alacsony károsanyag-kibocsátású város a tervek szerint akár teljesen autómentes lehet.

Nőket a kohóba!

A német fémipar feltalálta a Rákosi-korszakot: több női dolgozót szeretnék. Az érdekképviseleti szervezet vezetője, nem érti, miért mennek a lányok asszonyok mégis inkább fodrásznak.

Győrből jön a 4G

A negyedik generációs (4G) mobiltelefon-technológiát kiszolgáló antennák gyártását kezdte meg a győri Carant Kft.

Növekszik a beszállítók beszállítója

Összesen 134 millió forintból épített új műhelycsarnokot a GNSZ Tervező Kft. Nemesvámoson. A beruházáshoz a szerszámgyártó cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 67 millió forintos támogatást nyert.

A századmillimétertől a mikronig

Üzemcsarnok-avatással ünnepelte huszadik születésnapját a Büttner és Társa. A legerősebb hazai szerszámgép-gyártó vállalat a nagymérető gépek előállításában kíván előre törni, és saját gyártási precizitását is tökéletesíti.

500 kilométer villannyal

Az IBM már egészen jól áll az elektromos autók tesztelésében. Az ő modelljuk 500 kilométert megy egy tankolással.

Tévé újrahasznosítva

Ha van még háznál katódcsöves tévékészülék, könnyebb lelkiismerettel szabadulhatunk meg tőle: egy brit cég tudja, hogyan lehet újrahasznosítani.

A Rába a Claasnak szállít

A Claas legnagyobb teljesítményű, több mint 500 lóerős univerzális erőgépéhez szállít futóműveket a Rába 2012-től, jelentősen növelve ezzel a mezőgazdasági szegmensből származó bevételeit.

Az államtitkár már tudja

A jövőbe látott az E-mobilitás konferencián Cséfalvay Zoltán államtitkár, és megmondta: a k+f kapacitás növelése lehet Magyarország számára a kiút.

Esélyegyenlőséget!

Nyílt levélben kérnek egyenlő esélyeket a közbeszerzéseknél a kormánytól a magyar orvostechnikai ipar meghatározó szereplői - jelentette be Kern József, a Diagon Kft. ügyvezető igazgatója egy egészségügyi konferencián.

Főnök, látta a vérnyomásom?

Milyen az, amikor az embernek a cég méri a vérnyomását és a vércukorszintjét? A Hungimpex Kft egy ilyen projektjét a közép-kelet-európai régió legjobbjának választotta a SAP Hungary.

Nagyon zöld

Nem a fradisták örülnek, hanem a környezetvédők: az ABB Kft fóti üzemének működéséhez szüksége energia 50 százalékát mostantól napelemek biztosítják. Ezzel az ország egyik legzöldebb gyára jött létre.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek