PIACMONITOR

Mire készülnek a lámpagyárban?

A lámpatesteket gyártó simontornyai Techno-vill Kft. 160 millió forintos beruházással újítja fel üzemcsarnokát, a fejlesztésnek köszönhetően mintegy ötven százalékkal nő a gyártókapacitás.

A Kraftwerk és az eletronikai forradalom (videóval)

Harminc és ötven között nincs ember, akinek ne lenne valami jó emléke a Kraftwerkről. A német zenekar új világot teremtett az elektronikus zene egy sajátos ágának kialakításával, mégsem csak a mérnökök rajonganak érte.

Parancsoljon, a slusszkulcs, a roncsot majd tessék visszaváltani!

Az autók gyártóinak, illetve forgalmazóinak minden új autó eladásakor tájékoztatniuk kell a vevőt arról, hogy a kocsi hulladékká válása esetén hol, és milyen feltételekkel veszik azt át.

1100 embert bocsát el a Flextronics

A Flextronics International összesen 1100 dolgozót bocsát el zalaegerszegigyártóüzeméből hétfőtől, három ütemben.

Kínában épít gyárat a GM

Vegyesvállalati partnereivel közösen egymilliárd dolláros beruházással gyárat épít Kínában a General Motors (GM).

Beveszik Franciaországot is

Németország után Franciaországban is szervízhálózatot létesített a Hajdu Zrt.

Elindult a 4-es metró

Tesztjáratot indított a Budapesti Közlekedési Központ a 4-es metró eddig elkészült szakaszán.

A beszélő raktár

Míg a hangvezérlés egyes területeken, így például a hétköznapi mobiltelefóniában kevésbé ért el áttörését, addig a iparban és a szolgáltatási szektorban jelentős sikereket érnek el az arra épülő megoldások.

Pontok a hibridnek

A töréstesztek alapján kiemelkedően biztonságos autónak számít a Volvo V60 Plug-in Hybridje.

Tibi marad

A Tibi csokit továbbra is itthon gyártja a Bonbonetti, még akkor is, ha a Roshennel kötött stratégiai megállapodásnak köszönhetően új lehetőségek nyílnak a nemzetközi piacon.

A jövő energia lehetőségei

Vajon melyek változó világunk globális megatrendjei, és milyen lépéseket szükséges tennünk, hogy elegendő energiához férhessünk hozzá a jövőben is? Az ABB által kezdeményezett online energia-felmérés célja a jövő lehetőségeinek felismerése.

Elindul a függélyes nyomú

125 éve indult meg a budapesti villamosforgalom. A Közlekedési Múzeum most nyíló kiállításán egy 1890-es egysínű járművet láthatunk működés közben.

Selejt helyett nyereség

Hogyan növelhető a nyereség a gyártás során gyűjtött információkkal?Az ipari internet előnyös alkalmazásról tart ingyenes webináriumot a GE.

A sikertörténet folytatódik

A GE Foundation Scholar-Leaders egyetemi ösztöndíjprogram a kelet-közép-európai régióban egyedülálló vezetőképző program, amely több mint tíz éve van jelen Magyarországon. A projekt nyertesei a díjon felül részeseivé válnak egy cseh, magyar, lengyel és román diákokból álló hálózatnak, és a GE segítségével betekintést nyerhetnek az egyik legsikeresebb vállalat életébe.

Világszínvonalú robotlabor Budapesten

A Fanuc Robotics és az Óbudai Egyetem együttműködési megállapodást írt alá egy világviszonylatban is korszerűnek számító robottechnikai kutatólaboratórium kiépítéséről. Óbuda University Research and Education Laboratory nevet viselő k+f műhely az egyetem Népszínház utcai épületében kapott helyet.

Megéri vonzónak lenni

Akár meglepőnek is nevezhető, de 2011 során meglehetősen sok magyarországi munkahelyteremtő fejlesztést jelentettek be külföldi és magyar tulajdonú vállalatok. Miért lett vagy lehet vonzó hazánk a befektetőknek, és a beruházások, az új beszállítói láncok kialakulásának haszonélvezői lehetnek-e a hazai kkv-k is? Többek között erről kérdeztük Kokas Tamást, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (Hungarian Investment and Trade Agency – HITA) beszállítói osztályának vezetőjét.

Ellenálláshegesztés 2012

Tudjunk többet, és használjuk hatékonyan! – ezzel a jelmondattal szervezik meg az egynapos, Ellenálláshegesztés című ankétot az Óbudai Egyetemen.

Cserélt a Pek-Snack

Korszerűsítették a termelést és az informatikai rendszert az igali Pek-Snack Kft.-nél. A 147 millió forintos beruházást az Új Széchenyi Terv támogatta több mint 51 millióval.

Biomassza lemezgyártáshoz

Biomassza energiaközpontot építtetett 2,3 milliárd forintból a falemezeket gyártó mohácsi Kronospan-Mofa Hungary Kft.

Hazai gyártmány a tűzoltóknak

Új, magyar gyártású vízszállító járműveket kapott kilenc megye tűzoltó-parancsnoksága. A kocsikat a BM Heros Zrt állította elő.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek