RFID az iparban – Gyors, pontos, hatékony

Az RFID technológia felhasználása a gyártási folyamatok során gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb adatbevitelt és azonosítást tesz lehetővé

2018. április 27., péntek, 06:00

Címkék: logisztika raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika RFID vonalkód vonalkód rendszerház vonalkódolvasó workshop

Legyen a megoldandó feladat akár egy automata raktári rendszer megvalósítása, egy termeléskövetési rendszer kiépítése, félkész termékek munkaállomások közötti azonosítása, vagy raklap- és csomagolás-ellenőrzés, az RFID technológia mindig gyorsaságot, pontosságot és hatékonyságot eredményez a lehető legkevesebb emberi beavatkozás igénybevételével.

Hatékony és gazdaságos alapanyag-ellátás – óriási raktárkészlet nélkül

Az iparban a termelés folyamatos, megbízható alapanyag-ellátásának megvalósítása mindig is nagy kihívást jelent a logisztikának. A termelés számára biztonságos anyagellátás fenntartásának hagyományos útja a „megnyugtatóan” nagy készletek raktározása, aminek azonban meglehetősen fájdalmas költségvonzata van. Ezért a korszerű logisztikai folyamatokban más utat kell találni, amely nem a készletek növelésével, hanem a készletek és a kiszolgálási idő csökkentésével biztosítja a termelés folyamatos anyagellátását. Az RFID technológia alkalmazásával a termelésben levő készlet jelentősen csökkenthető, mivel az alapanyag termelésben történő felhasználásának és az ERP-rendszerbe történő lekönyvelésének gyors, pontos és automatikus – operátor nélküli – regisztrálását teszi lehetővé.

Szigorú elvárások mellett is növelhető az ügyfél-elégedettség

Hazai és külföldi nagyvállalatok a beszállítóik felé egyre szigorúbb minőségi elvárásokat követelnek. Az egyre nagyobb konkurencia mellett jogosan merülhet fel a kérdés: mely beszállító engedheti meg, hogy egy esetleges gyártási, csomagolási hiba folytán rossz terméket szállítson le, ezáltal veszélyeztesse a pozícióját a jelenlegi vásárlójánál? A nagyszámú termékek egyszerre történő ellenőrzésére az RFID technológia által biztosított gyors, pontos és automatikus adatgyűjtés adja a választ. Egy fixen telepített RFID-olvasó a hozzá tartozó antennákkal még szállítás előtt képes – akár a csomagolási folyamat közben – a legyártott termékeken elhelyezett RFID tag-ek beolvasását elvégezni. Amennyiben bármilyen hibát jelez a rendszer, lehetőség van egy szállítás előtti korrekcióra – így biztosítva azt, hogy a megfelelő termék a megrendelt mennyiségben kerül csomagolásra, majd leszállításra. Az időben leszállított minőségi termék pedig mindig növeli az ügyfél-elégedettséget.

 

Innovatív azonosítástechnikai eszközök és megoldások workshop

Szeretettel meghívjuk Önt és kollégáit a május 9-én megrendezésre kerülő 
Innovatív azonosítástechnikai eszközök és megoldások workshopjára!

Partnertalálkozó időpontja és helyszíne:

2018. május 09., 1047 Budapest, Fóti út 56.

A rendezvényünk ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Parkolás: Az irodaház zárt parkolójában, a gépjármű forgalmi rendszámának előzetes megadása esetén van lehetőség parkolásra. Parkolási igényüket, kérjük, az online regisztrációs felület „Megjegyzés” rovatába tüntessék fel!

Várjuk szeretettel:

Vonalkód Rendszerház Kft.

Elektronikus készletszintfigyelés automatikus anyagfeltöltéssel

A Vonalkód Rendszerház Kft. RFID technológiára épülő kanban rendszere az alapanyag szigetszerű felhasználásának automatikus, kezelő nélküli regisztrálását és könyvelését oldja meg. A rendszer segítségével hatékonyabbá válik a termelési alapanyagkészlet-gazdálkodás, mert segítségével pontosan tudható, hogy mely alapanyagból mennyit, milyen egységenként, milyen gyakorisággal használnak fel a termelés során. A megoldás lehetőséget biztosít a fogyás azonnali észlelésére és pótlására is. A rendszer folyamatosan figyeli a gyártóegységek alkatrészenkénti, részegységenkénti készletszintjét, és az előre beállított paraméterek alapján vezérli a raktári anyag-előkészítési, feltöltési és a gyártóegységbe történő anyagátadási folyamatokat. Mindezen anyagmozgások hátterében központi nyilvántartó rendszerként SAP vállalatirányítási rendszer is működtethető.

Leltárfelvétel RFID technológiával – gyors, pontos, hatékony

Az RFID technológiával végzett leltározás olyan cégek számára hasznos, ahol az egy helyiségben lévő tárgyi eszközök száma nagy, vagy az eszközök nehezen megközelíthetők, magasan vagy éppen eldugott helyen találhatóak. Az RFID technológiával végzett leltárfelvétel esetében az olvasóegységnek nem szükséges rálátnia az adott eszközre, vagyis nem szükséges a szekrényajtót kinyitni, a székeket felemelni, az asztalok alá bújni, így a leltárfelvételre szánt idő jelentősen lecsökkenthető (költségmegtakarítás). Az RFID technológiával végzett leltározás hatékonyabbá válik azáltal, hogy az adatgyűjtő több eszköz azonosítójának egyidejű olvasására alkalmas, így gyorsabb, hatékonyabb leltárfelvételt biztosít; nagyobb olvasási távolságra képes, ezáltal a nem belátható vagy nem megközelíthető eszközök leltározása is megoldottá válik.

Czuppon Alfréd

Vonalkód Rendszerház

www.vonalkod.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek