Lean típusú megoldás nyomon követéshez

Bemutatkozik az univerzális BIS M-4008 RFID olvasó

2016. június 20., hétfő, 21:06

Címkék: balluff BIS M-4008 Ethernet kódolvasás kódolvasó nyomon követés RFID

A Balluff által kifejlesztett univerzális BIS M-4008 RFID olvasó integrált processzort tartalmaz. A 13,56 MHz működési frekvenciát használó, IP67 védelmet garantáló cinköntvény házzal készült, Profinet interfésszel felszerelt modul használatához nincs szükség további processzorra és képes közvetlenül kommunikálni a vezérlőszinttel.

Az új RFID olvasó ideális választás olyan esetekben, amikor lean típusú megoldásra van szükség a termékeken, vagy a befogókon elhelyezett adathordozók detektálásra. Ilyen tipikus alkalmazások közé sorolhatjuk a termelőegységekben, konvejorrendszerekben és összeszerelő sorokban elhelyezett anyagáramlás-felügyelő rendszereket.

A modul a jelenleg egyedüli univerzális megoldás integrált 2 portos Ethernet switch-csel egyszerűbb sín és gyűrű topológiák kiépítéséhez. Az integrált webszerver kényelmes távoli monitoringot tesz lehetővé és a készülék státuszát jól látható LED-ek is jelzik.

Az új modul támogatja az RFID eszközök működését leíró ISO 15693 szabványnak megfelelő adathordozókat. Ha gyorsabb adatátvitelre van igény, ideális választásnak bizonyulnak az átlagnál akár nyolcszor gyorsabb átviteli sebességgel és extra nagy, akár 128 kB memóriával rendelkező nagysebességű Balluff adathordozók.

A BIS M-4008 RFID olvasó pénzt és időt takarít meg az összeszerelés és a telepítés során. A cinköntvényből készült ház a legkülönfélébb módokon szerelhető közvetlenül a fémfelületekre, a közvetlen Profinet-kapcsolat pedig a kábelezésre fordított költségeket és erőfeszítéseket csökkenti. További előnyök származnak a táp- és Profinet csatlakozáshoz is használható négytüskés M12 szabványkábel költséghatékony használatából.

A típusspecifikus paraméterezéshez a készülék törzsadatai GSDML fájlkiterjesztésben állnak rendelkezésre. Az S7 programozást kész funkcióblokkok könnyítik meg.

www.balluff.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek