Új logisztikai központot nyitott az Endrich

2018. szeptember 02., vasárnap, 10:55

Címkék: elektronikai ipar elektronikai tervezés Endrich Bauelemente logisztika logisztikai bázis logisztikai központ raktár raktári automatizálás raktárlogisztika

Az Endrich Buelemente Vertriebs GmbH, Európa egyik vezető design-in-house elektronikai alkatrész disztribútora 42 éve szolgálja ki a villamos tervezőmérnökök és az elektronikai sorozatgyártás komponensigényét világszerte. A cég történetének újabb mérföldkövéhez érkezett, a napokban nyitotta meg az új központi logisztikai központját a székhelyén, a Baden-Würtenberg tartományban fekvő Nagold városában.

 A zöldmezős beruházásként a nagoldi INGPark ipari parkban hat hónap alatt felépült komplexum átveszi a cég eddigi három raktárának funkcióját és központilag szolgálja a cégcsoport tagjainak - az Endrich GmbH, az Eurolighting GmbH és a Novitronic GmbH - logisztikai igényeit.

A 10.000 m2-es ingatlanon felépült épületben elhelyezkedő több, mint 4.500 m2-es raktártér és a hozzá tartozó közel 700 m2-es irodakomplexum, mely a logisztikai és a szállítmányozási szakértőknek biztosít XXI. századi munkahelyi körülményeket, a cég dinamikus fejlődését hivatott segíteni az elkövetkező években.

A 33 teherautó számára kialakított parkoló, a rámpás kamionbeállók, a közel 10m magas 2.500 palettás magasraktár és a teljesen automatikusan működő „AutoStore” tárolórendszer a várakozások szerint a következő 5-7 évre biztosít kielégítő megoldást a cég folyamatosan növekvő forgalmának zökkenőmentes kezelésére. A távolabbi jövő kihívásaira való felkészülés érdekében a szomszédos területre opciós jogot váltott az Endrich, lehetővé téve az azonnali, hatékony bővítést, mely akár a rendelkezésre álló terület megduplázását jelentheti.

A kis alkatrészek raktározását segítő automatizált rendszer a rendelkezésre álló raktárterület kis részét elfoglalva, hagyományos körülmények között 10.000 m2-en tárolható anyagmennyiséget képes befogadni. A szintén automatizált görgős 2.500 raklapos állványrendszer és a további hagyományos palettás tárolásra használható állványok foglalják el a 4.500 m2 nagy részét.

Az automatizált rendszerekkel nem csak helymegtakarítás lehetséges, a kiszolgálás is gyorsabb lesz. Az alkatrészeket, melyeket kb. 18.500 műanyag tárolóban fogad be a rendszer, 8 önműködő robot hozza-viszi a 3 kezelőállomásra, ahol a ki- és bevételezés történik.

Reményeim szerint az Endrich nagyszámú magyarországi partnere is hamarosan élvezheti az új komplexum nyújtotta előnyöket. Szükség is van erre, mert vállalkozásunk magyarországi és kelet-európai forgalmának növekedése az elmúlt évben elérte a 20%-ot, és az idén is további emelkedést várunk.

Kiss Zoltán

kelet-európai értékesítési vezető

Endrich Bauelemente Vertiebs GmbH

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek