Sikeres üzleti évet zárt a Hödlmayr Logistics Hungary

Fókuszban az alaptevékenység: a gépjármű-logisztika

2018. április 05., csütörtök, 14:39

Címkék: árbevétel Hödlmayr Hungária Logistics Kft. közúti szállítás logisztika szállítmányozás

A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére a Hödlmayr Hungary Logistics Kft. sikeres üzleti évet zárt 2017-ben. A forgalom 49 millió eurót (mintegy 15,3 milliárd forint) tett ki, ami enyhe növekedést jelent az előző évhez képest. Az osztrák Hödlmayr csoport magyar leányvállalata idén ismét alaptevékenységére, a gépjármű-logisztikára kíván koncentrálni, és további beruházásokat tervez raktári kapacitásainak bővítésére.

„Több mint 220 gépkocsivezetőnk az elmúlt évben mintegy 345 ezer gépjármű közúti szállítását végezte el, és egy másik részlegünk felelt további 32 ezer autó vasúti szállításáért” – vont mérleget Iván György, a vállalat ügyvezetője.

Befektetés a jövőbe – bővítik a raktárterületet

„Idei legfontosabb célunk, hogy sikeresen továbbhaladjunk a már megkezdett úton. Mivel ügyfeleink igényeinek bővülésére számítunk, új beruházásokat tervezünk raktárterületünk növelésére. Már idén további 1.500 személygépkocsi számára létesítünk tárolóterületet, ez körülbelül 15 ezer négyzetméternyi raktárterületnek felel meg" – emelte ki a gépjármű-logisztikai szakember.

Döntő a humán erőforrások minősége

A gépjármű-logisztikai ágazat magas minőségi elvárásainak kielégítése érdekében a vállalat komolyan invesztál a meglévő humántőke fejlesztésébe, átfogó munkaerő-toborzási, -képzési és továbbképzési intézkedésekbe. „Tevékenységünket két oldalról is a kiválóság jellemzi. Egyrészt különlegesek azok a termékek, amelyeket szállítunk: a nagy értékű új autók. Másrészt nagyon fontos, hogy felelős munkaadóként biztonságot nyújtsunk munkavállalóinknak, akik bennünk partnerként bízhatnak. Folyamatosan növekvő, nemzetközileg tevékenykedő családi hátterű vállalkozásként pontosan azt a fajta biztos alapot jelentjük számukra, amelyre ezekben a gyorsan változó időkben az embereknek szüksége van" – húzta alá Iván György, aki azt is hangsúlyozta, hogy az e-autók térnyerésével új, izgalmas kihívások várnak dolgozóikra.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek