Új logisztikai központ a ContiTechnél

Automata kisdarabáru-raktár 4 STC típusú magasraktári felrakógéppel

2019. április 24., szerda, 14:56

Címkék: ContiTech AG Jungheinrich logisztika logisztikai központ raktár raktárlogisztika raktártechnika targonca

A Contitech autóipari beszállító vállalat a Hannover melletti alsó-szászországi Langenhagenben új logisztika központot épít, ahonnan nemzetközileg az alkatrészellátást fogja kiszolgálni. A projekt kivitelezését a hamburgi intralogisztikai szakértő, a Jungheinrich végzi.

A megbízás kiterjed az automata kisdarabáru-raktár (AKL) építésére, szoftverekre, szállítópályákra betárolási és komissiózó pontokkal, valamint egy több targoncával működő kézi raktárra. Ralf Zempel, a Contitech logisztikai projektvezetője így nyilatkozott: „Számunkra rengeteg előnnyel jár, hogy a Jungheinrich a partnerünk, mivel generálkivitelezőként a raktár minden egyes egységét egy kézből megkapjuk.”

A kisdarabáru-raktár 23.232 tárolóhely kapacitással rendelkezik, ahol négy Jungheinrich STC típusú magasraktári gépet alkalmaznak. Több mint 6 m/s menetsebességével az STC a darabáru felrakógépek kategóriájuk legnagyobb teljesítményre képes gépe. A sínek innovatív kialakításának és az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legkisebb alsó tárolási szintet biztosítja. „A kiírás 5 folyosós raktárra vonatkozott, de a Jungheinrichnek sikerült a tárolóládák dupla kereszttárolásával - a raktár teljes kapacitásának megtartása mellett - egy folyosót megtakarítania” - folytatta Ralf Zempel.

A logisztikai központ teljes raktárvezérlését WMS (raktárnavigációs) rendszerrel bővített SAP biztosítja, amely szintén a Jungheinrich csomag része. A szállítópályákon keresztül a kisdarabáru-raktár hat komissiózó pontot szolgál ki. A kézi szélesfolyosós raktárban összesen 25 folyosó van, melyekben 12.588 raklaphely található. Ebben a raktárban a ContiTech a Jungheinrich lítiumion meghajtású targoncákat alkalmazza, többek között nyolc ETV 214 típusú tolóoszlopos targoncát, kilenc EKS 210 típusú komissiózó gépet és tizennégy ERD 220 típusú elektromos gyalogkíséretű targoncát. 

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek