Okos technológia Burgenlandban

Maximális teljesítmény a nagy teljesítményű automata darabáru felrakógépnek köszönhetően

2018. december 12., szerda, 13:43

Címkék: ablak Ausztria építőipar intralogisztika Jungheinrich logisztika raktár raktári automatizálás raktárirányítási szoftver raktárlogisztika

A T.S. Altotec GmbH, az alumínium ablak- és ajtórendszerek specialistája új gyártó üzemet létesít Ausztria Burgenland tartományában. A vállalat egy 17000 négyzetméter alapterületű üzemet tervez a pinkafeldi ipari parkban, amely várhatóan 2019 novemberétől kezdi a gyártást. Az üzemben a Jungheinrich legújabb raktári és automata technológiáját fogják alkalmazni.

A közel 60 méter hosszúságú csarnokban kap helyet többek között egy 1000 raklap tárolására alkalmas magasraktár és egy automata kisalkatrészraktár (AKL) 7300 tárhely kapacitással. A szűkfolyosós magasraktárt a Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott felrakógépek segítségével üzemeltetik, az AKL-ben a Jungheinrich első saját fejlesztésű automata darabáru felrakógépét, az STC 2B1A típust használják majd.

Az STC 2B1A típus kategóriájának legnagyobb teljesítményű darabáru tároló rendszere. Akár 6 m/s menetsebességével, dinamikus gyorsulásával a legnagyobb teljesítményű gépek élvonalába tartozik. Emellett úgy nevezett „SuperCaps” energiapufferrel rendelkezik, amely speciálisan a menettulajdonsághoz illeszkedik. Tárolja a fékezési folyamat során felszabaduló energiát, majd gyorsításkor ismét visszatáplálja azt a hajtásrendszerbe. A rendszernek köszönhetően a Jungheinrich elérte, hogy az energiaszükségletet és annak rendelkezésre állási költségeit a versenytársakhoz képest 25 százalékkal csökkentse.

  A raktári folyamatokat a Jungheinrich Raktárirányítási Rendszere (Warehouse Management System - WMS) felügyeli.  Moduláris felépítésének köszönhetően a raktárkezelő szoftver kifejezetten az Altotec igényeihez igazítható és rugalmasan bővíthető a jövőbeni kihívások szerint. “A Jungheinrich egy meggyőző intralogisztikai csomagot állított össze nekünk. Számunkra különösen fontos szempont, hogy olyan partnerünk legyen, mint a Jungheinrich, aki egy automatizált rendszermegoldás minden részletét egy kézből kínálja” - nyilatkozta Wolfgang Pötzelsberger, az Altotec üzemvezetője és ügyvezető igazgató helyettese. A megrendelés ezen kívül kiterjed a szállítópályára, az áru beérkezésének és kiadásának irányítására, valamint a gyártáshoz szükséges komissiózásra.

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek