Innovatív intralogisztikai rendszerek és szoftverek

Ipar 4.0 megoldások magas hozzáadott értékkel

2018. április 18., szerda, 05:56

Címkék: intralogisztika ipar 4.0 komissiózás raktár raktári automatizálás raktárirányítási szoftver raktártechnika viastore

A hálózatépítés, az átláthatóság és a bonyolult folyamatok egyszerűsítése a magasabb hozzáadott érték és a gazdaságos termelés kulcsa, még kis tételszámok esetében is. Ezért az embereket, gépeket és folyamatokat már nem lehet elkülönítve kezelni a feldolgozóiparban. A piaci szereplőknek az információ és az áruk integrált tervezésére és ellenőrzésére kell törekedniük. Az értékláncok egyes elemei egyre több intelligenciával vannak felvértezve, ami lehetővé teszi az összes érintett tényező hatékony összekapcsolását.

Az intralogisztikai szakemberek saját maguk is átalakultak az ipar fejlődése során, ahogy a lakatosboltokból gép- és berendezésgyártó, fémmegmunkáló üzemek, majd rendszerintegrátorok és szoftverházak nőttek ki. A cégek a termelés és logisztika integrált anyagáramlásával nagyobb hozzáadott értéket képesek előállítani. A szakértők ezt a meglévő tároló- és szállítórendszerek elérhetőségének, gazdaságosságának és teljesítményének növelésével vagy a komplex feladatok intuitív rendszerek általi leegyszerűsítésével érik el. A cél a túlzottan magas gyártásközi (WIP) és raktári készletek csökkentése, mivel ezek szükségtelenül megkötik a tőkét, költségeket okoznak, és korlátozzák az üzleti modell méretezhetőségét. A tény, hogy az ügyfelek világszerte gyors szállítási időket várnak el a tartalék alkatrészekre, nagy követelményeket támaszt az intralogisztikával szemben. Egy másik kihívás az individualizáció irányába mutató tendencia, és ebből fakadóan a kis tételszámok gyártása, ami csak akkor lehet gazdaságos, ha a folyamatok zökkenőmentesen kapcsolódnak és könnyen kezelhetők.

A virtuális komissiózás lehetővé teszi a nagymértékben integrált anyagáramlási rendszerek előzetes digitális tesztelését, kivitelezését és üzembe helyezését

Igényre szabott megoldások gyártó cégeknek

A viastore lehetővé teszi az ipari vállalatok számára, hogy az értéklánc mentén holisztikusan szervezzék meg az információ- és áruáramlást a versenyelőny megszerzéséhez. A rendszer- és a szoftvercsalád átfogó képet ad az anyagáramlásról, ennek megfelelően alakítja át az áru átvételét, gyártását és összeszerelését a kiszállításig. Ez nagyobb logisztikai és termelési rugalmassághoz vezet, miközben csökkenti a készleteket és a hibákat. Ennek érdekében a szakértők az ügyfelek igényeihez szabott egyedi megoldásokat hoznak létre a nyersanyagoktól a kiszállításig, a félkész termékektől az összeszerelésig, a milkrun folyamatoktól a pótalkatrész-ellátásig. A viadat raktárirányítási rendszer (WMS) a teljes anyagáramlást felügyeli a raktárban és a gyártásban. Rugalmas, intuitív, könnyen konfigurálható, és KPI-eszközei révén széles körű lehetőségeket kínál az adatok értékelésére és elemzésére, így a folyamatok javítására. A WMS közelmúltban történt kibővítése a gyártási folyamatokat is magába foglalta, így még szélesebb körű hálózatépítés és átláthatóság valósítható meg az egész értéklánc mentén.

Az autonóm raktári és komissiózó viarobot manuális raktárak gyors, egyszerű és rugalmas automatizálására szolgál

Ipar 4.0 innovációk széles skálája

Az ipar 4.0 kompatibilis technológiák, például a virtuális valóság jelentős előnyökkel jár a folyamatok optimalizálásában és a komplex rendszerek tervezésében. Határozottan támogatják a döntéshozatali folyamatot, és lehetővé teszik a szükségletorientált tervezést. A szakemberek ilyen technikákat használhatnak például a logisztikai központ valósághű megtervezéséhez és megvalósításához a gyártáshoz történő kapcsolódással. A műszaki és térbeli feltételek, valamint az ügyfelek elvárásai rugalmasan adaptálhatók, így a raktár már a fejlesztési szakaszban láthatóvá válik. A folyamatok, például a megrendelések kezelése esetében szintén előre megvizsgálják az ergonómiát, a praktikumot és a költséghatékonyságot.

A cég által kínált autonóm raktári és komissiózó robotok lehetővé teszik a manuális raktárak gyors és egyszerű automatizálását a meglévő infrastruktúra megtartásával. Megtartható még a meglévő polcrendszer is. A viarobot rendkívül rugalmas és általánosan alkalmazható, mivel minden épületszerkezethez alkalmazkodik. A robot az év 365 napján, a nap 24 órájában megszakítás nélkül dolgozik még sötét és fűtetlen helyiségekben is. Szoftvere gyors működést és könnyű skálázhatóságot tesz lehetővé. Ha a raktárban megváltoznak a körülmények, a gépkezelők egyszerűen újabb berendezéseket állíthatnak szolgálatba. Így lerövidül a kereslet ingadozásaira adott reakcióidő.

www.viastore.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek