Automatizált logisztikai központ a Ferrerónál

Magasraktár három hőmérsékleti zónával

2018. december 11., kedd, 17:17

Címkék: élelmiszeripar intralogisztika Jungheinrich logisztika magasraktár raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika

A Ferrero édeséggyártó nagyvállalat új automatizált logisztikai központot épít az észak-franciaországi Rouen közelében, Villers-Ecallesben található telephelyén. A Ferrero Csoport a projekt megvalósításával a hamburgi logisztikai szakértő vállalatot, a Jungheinrichet bízta meg, így fővállalkozóként valamennyi intralogisztikai megoldást a Jungheinrich biztosít egy kézből.

Az 59 méter hosszú, önhordó szerkezetű magasraktár (Silo) nyolc folyosóval rendelkezik, teljes kapacitása összesen 18.630 raklappozíció.  A nyolc szűkfolyosós állványrendszerben üzemelő Jungheinrich felrakógépek teleszkópos villáikkal dupla-mélységbe képesek az áru ki és betárolására 13 szinten.

A kamionok ki- és berakodása is automatikusan történik,  melyhez szintén a Jungheinrich biztosította a megoldást. Szállítópálya köti össze a különböző funkciókat ellátó területeket. Az automata eszközök a Jungheinrich vezérlő technikáján keresztül kapcsolódnak közvetlenül a Ferrero raktármenedzsment rendszeréhez. 

Franck Verween, a francia Jungheinrich Logisztikai Rendszerek vezetője így nyilatkozott a projektről: „A rendszer rendkívüli teljesítményre képes. Különösen egyedinek számít az itt megvalósított megoldás, mivel a raktárban három különböző hőmérsékleti zóna kezelését kellett figyelembe venni.” 

A rendszer üzembehelyezése 2019 elején várható.

www.jungheinrich.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek