Regionális Szolgáltató Központ nyílt Miskolcon

Több mint kétszázötven új munkahelyet teremtett a Bosch Miskolcon

2017. augusztus 08., kedd, 06:00

Címkék: bosch csomagolás kéziszerszám kéziszerszámgyár Miskolc Robert Bosch Power Tool Kft.

Elérte a 260 főt a technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítójának számító Bosch Miskolcon elindított legújabb működési egységében, a Regionális Szolgáltató Központban dolgozók száma, miközben eredetileg összesen 205 új munkahely teremtését vállalta a németországi központú vállalat – jelentette be Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A már korábban elkezdett, több mint 1,6 milliárd forint összértékű projekthez a most véglegesített megállapodás szerint 358 millió forinttal járul hozzá a magyar állam, amely támogatási összeget a bérköltségek egy részének finanszírozására fordítják.

Dinamikus fejlődés és az észak-magyarországi régió iránti elkötelezettség

A miskolci kéziszerszám-gyár K+F és gyártási profiljához újonnan csatlakozó Regionális Szolgáltató Központ kétféle tevékenységet végez. Egyrészt a Miskolcon, valamint más telephelyeken gyártott termékek szortírozásával, készre csomagolásával és kiszállításával foglalkozik vevői igények alapján, másrészt akkumulátorok és csomagoló anyagok globális és európai beszállítóktól történő beszerzését és tárolását látja el. Az új egység a miskolci szerszámgyár részeként, annak közvetlen közelében működik.

A széles körű szakmai kompetenciával rendelkező Bosch munkahelyteremtő ereje, az észak-magyarországi régió iránti elkötelezettsége és hosszú távú, stratégiai gondolkodása a Regionális Szolgáltató Központ 260 munkatársán felül abban is megmutatkozik, hogy a vállalat egyre nagyobb mértékben számít a helyi beszállítók közreműködésére. A direkt és indirekt beszállítók harmada olyan rugalmas és magas szintű szolgáltatásokat nyújtó hazai piaci szereplő, akik megfelelnek a nemzetközi elvárásoknak, és a tervek szerint ez az arány a jövőben növekedni fog. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ennek kapcsán megjegyezte, hogy a Boschhoz hasonló, piacvezető vállalatok magyarországi jelenléte a stabil munkahelyek teremtésén túl erősíti a hazai kis- és középvállalkozásokat is.

„A dinamikus fejlődés nem csupán a gyártási volumenben, hanem az elvégzett tevékenységek skálájának bővülésében is nyomon követhető. Ennek egyik mérföldköve a Regionális Szolgáltató Központ” – mondta Fükő László ügyvezető igazgató. Úgy vélte, az új egység megnyitásával a Bosch stabilitásra törekvő, hosszú távú stratégiájának egyik célkitűzése valósul meg, miközben jelentős mértékben hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. igazi sikertörténet Miskolcon. A 2001 novemberében létrehozott vállalat, amely a Bosch csoport legnagyobb európai kéziszerszám-gyára 2016-ban 10,5 millió kéziszerszámot gyártott, 2 millióval többet, mint az azt megelőző évben.

www.bosch.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek