Jelölő- és gravírozólézerek a Sismától 2. rész

2016. április 14., csütörtök, 06:00

Címkék: BIG SMARKY gravírozás Helvet Kft. lézeres jelölés lézertechnológia LWS sisma

A különböző gyártott alkatrészek tekintetében egyre nagyobb igény mutatkozik a nemcsak tartós, de esztétikus és gyors jelölésre, feliratozásra a könnyebb és gyorsabb azonosíthatóság érdekében.

BIG SMARKY

A BIG SMARKY verzió a lézerben rejlő lehetőségek nagyobb tárházát kínálja a 10 és 70 W teljesítmény közötti tartományban, egy asztali modellben, szélesebb munkakamrával. A kezelő a gravírozási, jelölési és mikrovágási műveleteket a legfejlettebb módon végezheti.  A munkatérajtó kialakítása révén 3 oldalról érhető el a nagy, 500×500 mm-es munkakamra, melybe az F100 mm-es fókuszlencsével maximum 530 mm magas munkadarab munkálható meg. A gépen belül találhatóak a Sisma kiegészítők részére szolgáló csatlakozók. A rendszer rendkívül rugalmasan használható kis és közepes munkadarabok esetén.

Nagy, kényelmes hozzáférés 3 oldalról. Az asztalra rögzíthetők a kiegészítők, támasztékok.

A készülék automatizálási rendszerekbe integrálható, és automata rendszer általi közvetlen megmunkálásra is alkalmas. A Big SMARKY sorozat rugalmassága következtében különféle kiegészítőkkel felszerelhető az igényeknek megfelelően: forgató, automata adagolólapok, dinamikus mérés, kamera stb. Az asztalra rögzíthetőek a szükséges eszközök.

  • Nagy munkadarabok is megmunkálhatók.
  • Oldalsó ablakok kialakításának lehetősége, mellyel nagy darabok is behelyezhetők.
  • A védőüvegen keresztül biztonságosan megfigyelhető és irányítható a folyamat.
  • Egyszerű használat.
  • Különböző fókuszok használhatók: F100, F160, F254, F330.
  • Kézzel könnyen mozgatható ajtó.
  • 10 és 70 W közötti teljesítmény.

Az Easyhez hasonlóan a Big SMARKY is távvezérelhető Teamvieweren keresztül, a szoftvere megegyezik a fent bemutatott Easy szoftverével.

LWS

A nehéz és nagy méretű munkadarabok jelölésére készült lézerrendszer. Az LWS-M verzió esetében a lézerforrás a Z tengely mentén mozgatható, míg az LWS-A verzió esetében ezt mindhárom, az X, Y és Z tengely mentén meg lehet tenni. A készülék zárt és nyitott verzióban is létezik, a nyitott változat esetében az asztalt le lehet engedni, így használata rugalmas, az igazán nagy munkadarabok is betehetők a fej alá.

  • A választható szállézer teljesítménye 20 W és 70 W közötti lehet.
  • Nagy munkaterület (800×600×400 mm), nagy alkatrészekhez is alkalmas.
  • A standard fókuszlencse 160 mm-es, de akár 420 mm-es is használható a lézer verziója és a szükséges teljesítménytől függően.

A szokásos kiegészítők mellett (elszívó, motorizált forgató, webkameraszett stb.) használható a kéttengelyes (X, Y) asztal, mely 295×295 mm méretű, szoftver vezérli, mozgástartománya 200×200 mm, ±0,03 mm-es pontossággal mozgatja a maximum 7 kg-os munkadarabot.

Az eddigiekhez hasonlóan az LWS is távvezérelhető Teamvieweren keresztül, a szoftvere megegyezik a fent bemutatott szoftverrel.

Kéttengelyes asztal 295×295 mm méretben
3D gravírozáshoz nagy segítséget nyújt a motoros emelő A táblaadagoló akár 200 db 1 mm vastag, maximum 100×100 mm-es tábla felügyelet nélküli megmunkálását teszi lehetővé

Folytatjuk

szabolcs.walter@helvet.hu

www.helvet.hu

Kapcsolódó cikkek:

 

Jelölő- és gravírozólézerek a Sismától 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek