Újdonságok a bauma 2019 kiállításon

9 tonna teherbírású elektromos targonca 900 mm tehersúlyponton

2019. április 14., vasárnap, 13:10

Címkék: anyagmozgatás intralogisztika Jungheinrich lítiumionos technika logisztika targonca

Széles választékkal és számos, az építőipar számára kifejlesztett megoldással mutatkozott be 2019. április 8. és 14. között a Jungheinrich a Münchenben megrendezésre kerülő 32. Építőipari és építőanyaggyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések szakvásárán.

A Jungheinrich kiállításának középpontjában az idei évben a lítiumion meghajtású gépek állnak. Itt mutatta be a vállalat új, nagy teljesítményű, 6-os sorozatú EFG elektromos targoncáját, az ERC 216zi típusú elektromos vezetőállásos raklapemelőjét, valamint az ETV Q20/Q25 típusú energiahatékony négyutas targoncáját.

EFG 6-os sorozat

Az EFG 6-os sorozatú elektromos targoncák kiválóan alkalmasak nagy igénybevételű alkalmazásra az építőanyagipar és -kereskedelem területén. 9 tonna teherbírásával 900 mm tehersúlyponton, a Jungheinrich az egyik legerősebb elektromos targoncát kínálja az intralogisztika piacán. Az EFG 6-os sorozata elérhető a legújabb lítiumion-technológiával, illetve a bevált savas ólomakkumulátorral egyaránt. A kifinomult meghajtási koncepciónak köszönhetően két aszinkron hajtómotorral és két szinkron reluktancia emelőmotorral az EFG 6-os sorozat minimális fogyasztás mellett maximális teljesítményre képes.

ETV Q20/Q25

Az ETV Q20/Q25 típusú négyutas targonca teherbírása 2,5 tonna, emelési magassága eléri a 10,7 métert. Hatékony eszköz terjedelmes rakományok szállítására a szűk helyekkel rendelkező raktárakban. Összesen öt kormányzási lehetőségével az ETV Q20/Q25 a célnak megfelelően bármilyen irányba tud haladni. Az összkerék kormányzás gyors irányváltást biztosít minimális fordulási sugárral. Akár 12 méter hosszú, terjedelmes rakomány is könnyen szállítható, nagy magasságban is betárolható és a teherautó rakodásánál ütközés nélkül manőverezhető. A hatékonyabb anyagáramlás mellett alacsony energiafogyasztással működtethető, valamint mind a három keréknél karbantartásmentes elektromos fékkel rendelkezik.

ERC 216zi

A beépített lítiumion-akkumulátornak köszönhetően az ERC 216zi elektromos raklapemelő rendkívül kompakt és mozgékony. Eddig ezen típusú targoncáknál az akkumulátoredény szokásos módon az emelőoszlop mögött helyezkedett el, ezzel szemben az ERC 216zi típusnál az energiatároló rendszer középen került beépítésre a gépbe. Az 1245 milliméteres L2 méretnek köszönhetően az ERC 216zi mintegy 170 milliméterrel rövidebb, mint más hasonló gépek, és ezzel messze a legkompaktabb elektromos raklapemelő a piacon. Kompakt kivitelének köszönhetően az ERC 216zi új rmértéket teremt a manőverezés terén. Az FG profilú újszerű emelőoszlopnak köszönhetően az emelő maradvány teherbírása  eléri az akár 100 kilogrammot is. Az új oszlopcsillapítás pedig zökkenőmentes oszlopátmenetet biztosít.

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek