Tálcamozgatás az optikai iparban

Az optikai ipar napjainkban egy tartós fellendülés periódusában van

2018. július 27., péntek, 06:00

Címkék: anyagmozgatás Flexlink konvejor konvejorrendszer optika szállítópálya szállítószalag

Az optikai ipar gyártási folyamatának nemcsak a magas termelési volument kell szem előtt tartania, hanem egy olyan nyomon követhető folyamatot kell alkotnia, amely összhangba hozható a piac fejlődésével. Mindezen szempontokat figyelembe véve csak olyan tálcakezelő rendszer jöhet számításba, amely rugalmas és költséghatékony gyártási folyamatot tesz lehetővé.

Technológiai fejlődés és nagy termelési volumen az optikai iparban

A tálcák az optikai gyártóüzemeken belüli kezelése az elmúlt években fokozatosan fejlődött. A hangsúly a görgős és gravitációs szállítószalagokról fokozatosan helyeződött át a műanyag láncos szállítószalagokra. Az optikai ipar technológiai fejlődésével párhuzamosan a piac növekvő termelési volumeneket kényszerített ki. Néhány évvel ezelőtt a hirtelen megnyíló új lehetőségek az ipar számos területén robbanásszerű növekedést váltottak ki. Az optikai ipar így napjainkban egy tartós fellendülés periódusában van.

Új eszközök a tálcák mozgatásához

A piaci növekedés kapcsán az optikai ipar is megváltozott – nagyrészt az új technológiákra történő áttérésnek és a kisebb terhelési igényeknek köszönhetően. A változások egy új technológiai rendszert hívtak életre, amely különleges tulajdonságokkal rendelkezik a tálcák kezelésének terén. Az új rendszernek nagyobb mennyiséget hatékonyabban, helytakarékosabban, alacsonyabb működési és beruházási költségek mellett kellett tudni kezelni, ezenkívül elvárás volt a felhasználóbarát és rugalmas működés, hogy egyedi igényeknek is meg tudjon felelni. Az új rendszert nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kis- és közepes vállalkozások is észszerűen be tudták vezetni, amelyek korábban nehezen találtak megfelelő indokot az automatizálásra.

Tálcakezelő technológia az optikai iparág számára

A Vision X™ az egyetlen automatizált szállítórendszer, amelyet kifejezetten az optikai iparág igényeit szem előtt tartva fejlesztettek ki. A rendszer szabványos modulokon alapul, amelyeket úgy alakítottak ki, hogy megfeleljenek az optikai piacon található minden kulcsfontosságú berendezésnek. A Vision X™ egyik legfontosabb jellemzője a rendszer „lelke”, a multifunkcionális „univerzális tálcafordító”, amit becézve csak póknak neveznek, abból kiindulva, hogy a rendszer központi része milyen sok konvejorpályát képes fogadni. Ez lehetővé teszi azt, hogy a tálcákat akár nyolc különböző kilépési vagy belépési pozíció között osszák el, valamint 180 fokos forgatást, ami olykor az útvonaltervezéshez lehet szükséges. A rendszer ezenkívül függőleges tengellyel is felszerelhető, ami megduplázza a lehetőségek számát, és lehetővé teszi az üzem számára, hogy egyedi és helytakarékos elrendezéseket hozzon létre. A tálcafordítót arra tervezték, hogy képes legyen felügyelni az összes csatlakoztatott bejövő és kimenő szállítószalagot. Mindegyik szállítószalag biztonsági reteszelést is tartalmaz. Ez a megoldás lehetővé teszi az optikai laboratóriumok számára, hogy kreatív szállítószalagokat hozzanak létre.

„Olyan volt, mintha egy új operációs rendszert néznék a mobilomon. Kezdetben talán kicsit frusztráló, de előbb-utóbb rákapunk az ízére, és megértjük a logikáját – mondta Rodney Remsey, a Classic Optical Laboratories Inc. igazgatója. – Nagyon izgalmas látni, ahogy megjelennek a találatok, és ezután önkéntelenül azt kezdjük keresni, hogy miként tudunk még többet kihozni a rendszerből.” A Classic Optikai Laboratories a FlexLink segítségével egy manuális munkafolyamatból automatizált laboratóriumot hozott létre, melynek kulcsfontosságú eleme a Vision X™.

Alacsony zajszint, nagy stabilitás és a sérülékeny termékek finom mozgatása

Az optikai laboratóriumok számára szintúgy fontos a sűrített levegőt használó eszközök számának csökkentése, mivel azok a zajhatás és a porképződés mellett a karbantartási követelményeket is növelik. A Vision X™ rendszer mágnesszeleppel rendelkezik, amelyek pneumatikus helyett elektromos működésűek. Ez azt jelenti, hogy a rendszer nem használ sűrített levegőt, így rendkívül csendes. Az alacsony zajszint mellett további előny a sérülékeny termékek stabil és finom kezelése. A rendszerhez előírás, hogy minden gépet szorosan egymás mellé helyezzünk, ami viszont sok helyet takarít meg az optikai laboratóriumok számára. Mindezen funkciók egyetlen egységbe történő kombinálása lehetővé teszi a magas szintű standardizációt és rugalmasságot a tálcakezelésben. A rendszer akár a gyártósor belépőkapujának is használható, vagy párhuzamosan megemelheti a szállítószalagokat a termékek különböző szintek közötti továbbításához.

Most az egyszer az egyszerűség is gyönyörködtet: a rendszer gyorsan telepíthető a termelés minimális megzavarása mellett, és ugyanilyen könnyen át is állítható. „Kis munkába telt minden beállítás elvégzése, de miután telepítettük a rendszert, hatalmas megtakarítást értünk el a munkaerőköltségek terén – jelentette ki Remsey. – Az automatizált anyagmozgatáson kívül nem tudok más módot arra, hogy miként lehetne ilyen mértékben növelni a nyereségességet.”

Ken Lento

www.flexlink.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek