Logisztikai megoldás a lakóautó és lakókocsi gyártásban

A CAPRON lakókocsi gyára a Jungheinrichet választotta

2018. szeptember 01., szombat, 12:59

Címkék: anyagmozgatás autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító intralogisztika Jungheinrich logisztika raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika

Szállítópályás technológia az áruátvétel és a termelés összeköttetésére.

A lakóautókat gyártó ERWIN HYMER CSOPORT CAPRON üzeme a Jungheinrichet bízta meg, hogy bővítse raktárkapacitását a Szászországban található neustadti gyártórészlegében. A Jungheinrich egyfolyosós raktárrendszert javasolt, egyszeres, illetve dupla mélységű tároláshoz. A Jungheinrich leányvállalata, a MIAS által gyártott felrakógép teherbírása 2 tonna.  A Capron lakóautógyár különböző gyártási területeit be- és kitárolópályák kötik össze.  Az új, házon belüli állványrendszer a nyersanyagok, alkatrészek és kiegészítő anyagok pufferraktáraként működik. A Jungheinrich projekthez speciálisan kialakított szállítópályája juttatja el az  egyedi rakományegységeket az árubeérkezéshez, a termeléshez, valamint az áruátvételhez.  Az áru beérkezésénél a követelmények függvényében egy 1.15 x 1.25 m és egy 2.5 x 1.25 m méretű speciális belső rakományrendszert alkalmaznak, melyet a betárolás után  az automata magasraktárba továbbítanak.

A teljes üzemen belüli anyagáramlás felügyeletét és vezérlését a Jungheinrich WMS rendszere végzi.  Ez biztosítja a folyamatbiztos, átlátható és hatékony raktárkezelést.  A Jungheinrich Warehouse Management System számos előnyt biztosít az ügyfelek számára és könnyen integrálható már működő szoftverkörnyezetbe. Ezen előnyöknek köszönhetően idén elnyerte a "Best Factory Software 2018" díjat.

www.jungheinrich.hu 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek