A Jungheinrich tolóoszlopos targoncája nyerte az Év Targoncája (IFOY) Díjat

ETV 216i nyerte az IFOY díjat a „Raktártechnikai gépek” kategóriájában

2019. május 18., szombat, 15:34

Címkék: anyagmozgatás év targoncája Jungheinrich targonca tolóoszlopos tolóoszlopos_targonca

A világ első, teljesen integrált lítiumion-akkumulátorral működő tolóoszlopos targoncája, az ETV 216i típus elnyerte az Év Targoncája (IFOY Award) Díjat. Andreas Scheuer, szövetségi közlekedési miniszter a bécsi Hofburgban adta át a díjat a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatójának, Christian Erlachnak.

A zsűri döntésében mérvadó szempontként szerepelt az ETV 216i kiemelkedő felhasználói előnye. Értékelésében kiemelte, hogy az egyedileg készített lítiumion-akkumulátor beépítése a targoncák új generációját teszi lehetővé. Erlach így nyilatkozott: „Elsőként az iparágban következetesen kihasználtuk a lítiumion-technológia előnyeit a targoncák formai kialakításában. A fixen beépített akkumulátornak köszönhetően az ETV 216i kategóriájának legkompaktabb és legteljesítőképesebb gépe. A Jungheinrich ügyfelei is profitálnak a gép kiemelkedő tulajdonságaiból, melyek jobb ergonómiát, könnyebb manőverezést és nagyobb hatékonyságot biztosítanak. A jövőben más géptípusoknál is ki fogjuk használni a dizájn kialakításánál a lítiumion-technológia előnyeit és ezzel a targoncák teljesen új generációját hozzuk létre.”

A fixen beépített akkumulátornak köszönhetően a gép rendkívül kompakt és könnyen mozog a raktárban. Az ETV 216i érezhetően nagyobb mozgásszabadságot, valamint jobb kilátást nyújt a kezelőnek. Ennek köszönhetően rendkívül felhasználóbarát és biztonságos. A hagyományos tolóoszlopos targoncákhoz képest az ETV 216i jelentősen hozzájárul a raktár hatékonyabb működtetéséhez. A kiegészítő öntvényellensúly alkalmazásával a Jungheinrich elérte, hogy a gép súlypontja egy kedvezőbb, lejjebb található pozícióba kerüljön. Ezzel tovább növelhető a teljesítmény. Az ETV 216i névleges teherbírása 1,6 tonna 9 méter emelési magasságig, ami 230 kilogrammal több a hasonló targoncákhoz képest, míg az emelési sebesség teherrel 23 százalékkal gyorsabb. 

Év Targoncája Díj - IFOY Award

Az IFOY (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) Award, Év targoncája Díj a gazdaságosság és innováció keretében azzal a céllal indult útjára, hogy a szakmai tapasztalat alapján az intralogisztikai ágazat mértékteremtő innovációs díja legyen. Minden évben nemzetközi, vezető szakújságírókból álló független zsűri választja ki a legjobbakat. A végső döntést semleges tesztelés és egy tudományos innovációs ellenőrzés (Innovation Check) alapján hozzák meg. Mindkét tesztelési sorozat folyamán a döntősöket a mindenkori versenytárs gépekkel hasonlítják össze. Az IFOY Award tulajdonosa a VDMA anyagmozgatási és logisztikai rendszerekért felelős szakmai egyesülete, fővédnöke a Német Szövetségi Gazdasági és Energiaügyi Minisztérium. A Jungheinrich 2013 óta összesen tízszer nyerte el a díjat, ezzel vezeti a listát a legtöbb győzelemmel. 

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek