A Logi-Kocsi elnyerte az Ipar Napjai – Mach-Tech 2019 kiállítás különdíját

2019. május 16., csütörtök, 20:00

Címkék: anyagmozgatás Ipar Napjai 2018 logisztika Mach-Tech nagydíj

Az Ipar Napjai 4.0 kiállításon formabontó összeállításban, mozgó tárgyalóként bemutatkozó Logi-Kocsi a zalaegerszegi Logi-Kom Kft. fejlesztése. A teljes nyomkövetésű, vonatos anyagmozgató rendszer számos innovatív elemet tartalmaz, de az ergonómia és a munkavédelem területén is hozott újdonságot.

A Logi-Kom Kft. által fejlesztett Logi-Kocsi egy olyan teljes nyomkövetésű innovatív anyagmozgató rendszer, amely specialitása, hogy úgy köti össze a szokványos E-keretes vontatmányokat, hogy azok teljes nyomkövetést valósítanak meg (a vontatmány ugyanazon az íven fordul, mint a vontató). Mindezt kizárólag mechanikai megoldásokkal éri el, olcsón előállítható, és egy kevés karbantartást igénylő, robusztus eszközt kínál.

Ez a megoldás hatékonyabbá teszi a belső anyagmozgatást, mivel egyszerre hat euro- vagy ipari raklapos, kocsinként akár 1 tonna terhet szállító vontatmány alakítható ki. A Logi-Kocsi igen szűk helyen, mindössze 2 m széles folyosókon is közlekedtethető. Kialakításakor a munkavédelmi szempontok is prioritást élveztek, de számos további, a biztonságot és az egyedi anyagmozgatási igényeket támogató kiegészítő rendelhető hozzá. Fenntartása olcsó, és bármely, a piacon létező vontatótípussal összeköthető, akár vezető nélküli üzemmódban is használható.

„Nagyon örülünk a Mach-Tech Ipar Napjai 2019 különdíjának, hiszen úgy érezzük az elmúlt évek fejlesztései nem voltak eredménytelenek. A G pavilonban található standunkon a látogatók megtekinthetnek egy 3 kocsiból álló Logi-Kocsi vonatot is. A szerelvényt úgy állítottuk össze, hogy az érdeklődők kényelmes karosszékekben ülve élvezhessék a nyomtartó anyagmozgatás élményét” – mondta el Simon Géza Zoltán, a terméket fejlesztő Logi-Kom Kft. ügyvezetője.

A stand megtervezésénél a Logi-Kom Kft. célja az volt, hogy a látogatók közvetlen tapasztalatot szerezhessenek a termékről. A standon kiállított Logi-Kocsi szakképzett vontatóvezető irányításával, adott útvonalon járja be a G pavilont úgy, hogy a szűkebb folyosókon és fordulókban is gond nélkül elfér. A szerelvény 3 kocsiból áll, amelyekre 1-1 barokk karosszéket és egy asztalt rögzítette, így az érdeklődők akár a vonaton utazva is lebonyolíthatják üzleti megbeszéléseiket. A jó hangulatú utazáson az utasok személyesen is megtapasztalhatják, hogy a szerelvény zökkenőmentesen, kilengés nélkül, stabilan közlekedik. A haladás és a fordulás kevés helyet igényel, amely tulajdonságok fontosak a raktári anyagmozgatás esetén, hiszen így a gyártásnak több értékteremtő terület jut. A Logi-Kocsi a kiállítás teljes időtartama alatt, folyamatosan közlekedik.

www.logi-kocsi.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek