Újdonságok a moduláris technika területén

A Meusburger a Stanztecen exkluzív és innovatív termékújdonságokat mutat be a moduláris technika területén

2018. augusztus 06., hétfő, 06:00

Címkék: Meusburger moduláris rendszer normália normáliák precíziós szerszámok szerszám szerszámtechnika

Az E 5076 és E 5078 moduláris vezetőoszlopok mostantól egyedileg szerkeszthető hosszméretekben is elérhetők. Az ügyfelek számára így biztosított a maximális szabadság a szerszámmodulok és kivágószerszámok tervezése során. A beszerelési segítséggel a gyártási költségek minimalizálhatók, valamint a szerszámcsere jelentősen lerövidíthető. A szerszámmodul-asszisztenssel a szerszámlapok körülményes kiválasztása már a múlté.

Konfigurálható hosszméretek

A moduláris technikában gyakori, hogy a rugók beépítésénél korlátozott a rendelkezésre álló hely. Így a rugózást gyakran a vezetőegységekben oldják meg. Az optimális eredmény elérése érdekében a vezetőoszlopok l4-es hosszméretét be kell állítani. A Meusburgernél az adott méret a moduláris technikában használatos E 5076 és E 5078 vezetőoszlopoknál szabadon meghatározható. A pontos és azonos tűrések biztosításának érdekében a vezetőoszlopok egy munkafolyamatban kerülnek megmunkálásra. A hosszbeállítást követően az oszlopok +0/-0,02 mm-es tűréssel kerülnek kiszállításra. Az l4 méret század-milliméteres lépésekben adható meg, és a Meusburger digitális katalógusaiban gyorsan és egyszerűen megrendelhetők. A vezetőoszlop CAD-adatai a szerkesztés után exportálhatók.

Újdonságok a moduláris technika területén (Forrás: Meusburger)

E 6045 beszerelési segítség modulokhoz

A modulok cseréje során több alkatrész ki-, majd beszerelése elkerülhetetlen. Főleg a távtartók rögzítéséhez gyakran szükséges a T-hornyok körülményes és költséges kialakítása a szerszámlapokban. Az edzett és köszörült beszerelési segítséggel ez már a múlté. Az integrált DIN 508 szerinti T-hornyokkal a távtartók be- és kiszerelése rendkívül egyszerűvé válik. Ez az alkatrész optimálisan a Meusburger szerszámlapok vastagságaihoz lett hangolva, és több méretben választható. Használatával elkerülhető az anyaszerszám sérülése a modulok ki- és beszerelése során, továbbá ergonomikus szerszámcserét tesz lehetővé. A beszerelési segítség a Meusburgertől megszokott módon azonnal, raktárról rendelhető.

Teljes modulok összeállítása csupán néhány kattintással

A szerszámmodulok összeállításánál leginkább a szerszámlapok körülményes kiválasztása az időigényes. Ezt követően pedig a megfelelő anyaszerszámot kell megtalálni. Itt biztosít jelentős előnyt a Meusburger új szerszámmodul-asszisztense. Mindössze 4 lépésben, gyorsan és könnyedén összeállítható a kívánt szerszámmodul. Csupán néhány kattintással elérhető a szerszámlapok nagy választéka. Az egyénileg megadható modulhosszakkal biztosított a legnagyobb rugalmasság. A modulok összeállítását követően automatikusan felajánlásra kerül a megfelelő SH kétoszlopos szerszámház mint anyaszerszám. Végezetül a közvetlen interfésszel a 3D adatok exportálhatók a használatos CAD-rendszerekbe.

www.meusburger.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek