Új fejezetet az energiatovábbító rendszerek területén

Bővülő választékban kapható busz- és Ethernet-kábelek kifejezetten intenzív mechanikai igénybevételhez és kicsi (7,5xd) hajlítási sugárhoz

2017. április 24., hétfő, 06:00

Címkék: energialánc igus kábel kábeltechnológia SPS IPC Drives 2016 vezetékek

A meghajtási rendszerek újdonságait felvonultató 2016-os SPS IPC Drives kiállításon a mozgó rendszerek specialistájaként ismert igus először mutatta be a közönségnek új, CFBUS.LB sorozatú buszkábeleit. Ezek a prémium kategóriás kábelek az energiatovábbító rendszerekben folyamatos mozgást végeznek, külsejüket pedig halogénmentes TPE-ből készült bevonat védi. Ezekkel a kábelekkel teljessé vált az igus nagy igénybevételnek kitett mozgató és adatkábeleinek választéka, amelynek képviselői megbízhatóan alkalmazhatók szűk helyeken, hosszú lökethosszak és kivételesen alacsony hőmérsékletek esetén is.

Az elmúlt évek során az igus jelentősen bővítette az alsó és középkategóriás kábeleinek választékát, az idei SPS IPC Drives kiállításon pedig bemutatja a halogémentes TPE-ből készülő külső bevonattal ellátott, prémium kategóriás kábeleit. A chainflex termékcsalád prémium kategóriás kábeleit akkor érdemes választani, ha a többi termékcsaládba tartozó kábelek paraméterei már nem felelnek meg a felmerülő igényeknek. A mozgó rendszerekben használt műanyag alkatrészek szakértőjeként az igus egy új buszkábel-termékcsaláddal gazdagította termékválasztékát. Ebben a csoportban hihetetlenül kis hajlítási sugárral, azaz 7,5xd sugárral is használható, akár –35 °C-on is problémamentesen működő kábeleket találunk.

Kifejezetten energiatovábbító láncokban való felhasználásra kifejlesztve és tesztelve

A CFBUS.LB kábelek magja a mozgásra optimalizált kivitelben készül. A kábel magját egy belső bevonat és a kopásnak jól ellenálló, TPE-ből gyártott rugalmas külső bevonat védi, amely ideális megoldást jelent, ha jó minőségű busz- vagy Ethernet-kábelekre van szükség. „Már most is vannak termékválasztékunkban kábelek ilyen külső bevonattal, és ezek a kábelek már hosszú évek óta többféle mozgásformában is maradéktalanul bizonyították megfelelőségüket – részletezi a kábelek jellemzőit Rainer Rössel, az igus chainflex kábeleket gyártó részlegének vezetője. – A választék bővítése érdekében CFBUS.LB néven a jelentős mechanikai igénybevételnek is jól ellenálló buszkábelek is megjelentek az általunk gyártott termékek között.” A kábel az összes buszrendszerben megbízhatóan használható, így például kiválóan alkalmas Ethernet, CAT5, CAT5e, CAT6, Ethercat, Profinet, valamint a szabványos buszokban (Profibus) való felhasználásra. A termék nevében található LB betűkombináció az angol „low bending”, vagyis jól hajlítható kifejezésre utal, hiszen a kábel kis sugárban is jól hajlítható, ezért kifejezetten jó megoldás energialáncokba való beépítésre. A CFBUS.LB kábelen kívül az igus termékportfóliójában megjelent egy ugyanilyen bevonattal ellátott vezérlőkábel és szervokábel is. A termékcsalád bővítésének nyomán sokkal könnyebben és költséghatékony módon választható ki az adott alkalmazási területen legmegbízhatóbban teljesítő kábel.

A kábelek új, CFBUS.LB termékcsaládja a legintenzívebb mechanikai igénybevételnek is hihetetlenül jól ellenáll, hajlítási sugara pedig mindössze 7,5xd (Forrás: igus GmbH)

Valós körülmények közötti tesztelés – garantált tartósság

Teljesen mindegy, hogy kis mozgástartományban üzemelő és költséghatékony megoldásokról vagy jelentős dinamikai igénybevételnek kitett és bonyolult mozgásokat végző termékekről van szó, az igus az összes kábelre 36 hónapos élettartamot garantál. Ez természetesen csak úgy lehetséges, ha a kábeleket az igus tesztlaborjában folyamatosan szigorú vizsgálatoknak vetik alá. A tesztek során szerzett eredmények birtokában megbízhatóan előre jelezhető a termék élettartama, az alkalmazási hőmérséklet-tartomány és a hajlítási sugár, amellyel a kábel még biztonságosan használható.

www.igus.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek