Új Arrow SmartEverything kártyák az RS-től

A SmartEverything káryák támogatják a vezeték nélküli technológiát, beleértve a LoRa-kommunikációt az IoT alkalmazások fejlesztéséhez

2017. szeptember 27., szerda, 00:27

Címkék: felhő felhő-technológia felhőalapú szolgáltatás felügyeleti szoftver nyomon követés rs RS Components

Az RS Components (RS), a mérnökök globális beszállítója két új, kiváló minőségű Arrow SmartEverything fejlesztőkártyával bővíti kínálatát. A SmartEverything LION IoT modulba ágyazott rendszerű (SoM) fejlesztőkártya és a SmartEverything ARIS IoT kártya egyaránt támogatja a tárgyak internetéhez (IoT) szükséges alkalmazásfejlesztést.

A SmartEverything LION SoM kártya egy Microchip LoRa modult tartalmazó Arduino alaktényezőjű kártyán alapul, amely hosszú távú, nagy sebességű adatátvitelt tesz lehetővé. A LoRa olyan eszközökkel való adatkommunikációt tesz lehetővé, mint a kártyán lévő érzékelők és működtető elemek, melyek felhőalapú szolgáltatásokhoz csatlakoztatva képesek frissíteni adataikat és vezérlési információikat az M2M és IoT alkalmazások esetén. A kártya további jellemzői: alacsony energiafogyasztású Microchip ARM Cotrex M0+ által üzemeltetett CPU, Microchip Crypto-hitelesítéssel; 868 MHz-es antenna; Telit GPS-modul beépített antennával; MEMS-gyorsulásmérő és giroszkópos érzékelők, melyek további nyomon követési funkcionalitást és felügyeleti teljesítményt biztosítanak.

A SmartEverything ARIS IoT kártya egy teljes hardver-/szoftverplatform, mely egy nagy teljesítményű Renesas Synergy S7 sorozatú mikrovezérlőre épül, ami egy 240 MHz-es ARM Cortex-M4 processzort tartalmaz, 4 MB-os code flash-sel és 640 kB SRAM memóriával. Az ARIS kártya egy teljeskörű eszköz Arduino R3 kompatibilis lábnyommal és csatlakozókkal, valamint Arduino bővítőpanelekkel, melyek extra funkcionalitást biztosító hardverjellemzők hozzáadását teszik lehetővé.

Az ARIS kártya Ethernet 10/100 vagy USB-csatlakozáson keresztül kommunikál egyéb eszközökkel, és Wi-Fi, Bluetooth Smart (BLE) és NFC protokollon keresztüli vezeték nélküli csatlakoztatást tesz lehetővé. Az érzékelési kapacitás magában foglalja a hőmérséklet- és páratartalom-érzékelőket, a mozgásérzékelést pedig egy SPI buszon keresztül csatlakoztatott gyorsulásmérő és kéttengelyes giroszkóp biztosítja. Az egyéb kártyára integrált eszközök között megtalálható egy 512 MB-os soros flash és egy 32 MB-os SDRAM memória, egy energiabegyűjtő 2. típusú NFC Forum címke mezőérzékeléssel és I²C interfésszel, valamint egy több érintéses 4/5 vezetékes rezisztív érintőképernyős, közelítéskapcsolós szabályozó. A kártya emellett GPIO érzékelőkön, LED-eken és nyomógombokon keresztüli interakciót és hozzáférést is biztosít.

A kártyákon olyan fejlesztési folyamati funkciók találhatók, mint az integrált J-Link hibakereső, a crypto-bootloaderek támogatása, valamint Over-the-Air (OTA) készülékszoftver-frissítések. A mérnökök feladatát számos hasznos funkció segíti az alkalmazások fejlesztésében az ARIS platformon, például a Renesas Eclipse Embedded Studio (e² Studio) integrált fejlesztői környezet (IDE).

Az Arrow SmartEverything LION SoM és Arrow SmartEverything ARIS IoT kártya az EMEA-országokban és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban rendelhető meg az RS-től.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek