Új acélminőség az SSAB kínálatában

Az új acéltermék kiválóan helyettesíti a jól ismert C45-ös acélminőséget

2017. január 03., kedd, 06:00

Címkék: acél acélgyártás acélipar acéllemez acélmegmunkálás mezőgazdasági gép SSAB

A terméknevekben található számok nem a bórtartalomra, hanem a karbontartalomra utalnak. Minél magasabb a karbontartalom, annál nagyobb keménységet lehet elérni, hiszen az edzés során a karbon karbiddá alakul át

"Évek óta elérhető a kínálatunkban a B27-es acélminőség, de emellett most megjelentek a B30-as és B33-as bóracélok is - ismertette Kalmár Endre, az SSAB értékesítási igazgatója. - Az SSAB által kínált bóracél teljesen homogén eloszlású, tehát az acéllemez teljes felületén ugyanazokat a kiváló anyagtulajdonságokat nyújtja. Ezáltal kiválóan helyettesíti a jól ismert, de egyre kevésbé gyártott C45-ös acélminőséget.

A bóracélok kiválóan alkalmasak mezőgazdasági gépek gyártásához, de van olyan ügyfelünk, aki fűnyírók gyártásához is ezt használja. Ideális olyan felhasználók számára, ahol az acéllemezt egy viszonylag bonyolult geometria mentén kell meghajlítani. Magas kopásállóságú lemezek esetén ezt eleve csak igen nagy hajlítóerővel rendelkező gépekkel lehet kivitelezni. A bóracél egy lágyabb anyag, amelyet szobahőmérsékleten, normál műhelykörülmények között is lehet alakítani. Az alakítást követő hőkezelés után viszont az edzett bóracél már egy szívós és kopásálló szerkezeti acélként használható fel. A bóracélokat hidegen és melegen hengerelt minőségben, 0,5 mm-től egészen 40 mm-es vastagságig gyártjuk.

Az EU-n kívüli acélgyártók dömpingára már szerencsére nem érezhető, és amíg az európai gyártók 100% körüli kapacitáskihasználtságot tudnak elérni, addig nem várható új hengerművek beindítása. A világpiacon erőteljesen emelkedik a nyersanyagok ára: a kohókoksz ára tavaly 80 dollár/tonnáról 280 dollárra emelkedett. Ez minden acélgyártót érint, ezért az árak várhatóan egységesen növekedni fognak a jövőben.

www.ssab.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek