Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

2020. május 05., kedd, 20:22

Címkék: díj fejlesztés innováció kutatás kutatás-fejlesztés Magyar Innovációs Nagydíj Magyar Innovációs Szövetség

A Magyar Innovációs Szövetség 28. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot  a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával  az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Agrárminisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a VALOR HUNGARIAE Zrt.-vel együttműködve.

A 2020. február 12-i határidőre 46 pályázatot küldtek be a gazdasági társaságok. A legnépszerűbb szakterületek, villamosipar, energetika, ill. az informatika és szoftver voltak. A neves szakemberekből, professzorokból álló bírálóbizottság, Birkner Zoltán, az NKFIH elnökének vezetésével, 2020. március  3-án, testületileg, titkos szavazással hozta meg a végleges döntést, és választotta ki a 2019. év legjelentősebb innovációit:

  • 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a 3DHISTECH Kft. részesült, a digitális patológiai diagnosztika céljára kifejlesztett Pannoramic termékcsaládért
  • Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. évi Ipari Innovációs Díjában a BorsodChem Zrt. részesült az MDI, poliuretán alapanyag gyártási folyamatának komplex fejlesztéséért.
  • Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. évi Informatikai Innovációs Díjában az Oncompass Medicine Hungary Kft. részesült az Oncompass precíziós onkológiai  döntéstámogató eljárásért.
  • Az Agrárminisztérium 2019. évi Agrár Innovációs Díjában a Veresi Paradicsom Kft. részesült mesterséges megvilágítású, hidrokultúrás rendszerben megvalósított téli termesztésért.
  • Az Agrárminisztérium 2019. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a ThalesNano Energy Zrt. részesült a H-Genie® magasnyomású laboratóriumi hidrogén generátor berendezésért.
  • A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Alapkutatástól a piacig˝ 2019. évi Innovációs Díjában a Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft. részesült az élvonalbeli idegtudományi kutatások céljára kifejlesztett világszínvonalú magyar mikroszkópért.
  • A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2019. évi Innovációs Díjában az Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézete részesült a 25 éves CSALOMON® Csapdacsalád újdonságaiért
  • A Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség 2019. évi Startup Innovációs Díjában a Fitpuli Kft. részesült a Fitpuli tudományos alapú digitális munkahelyi egészségprogramért.

A  2019. évi innovációs nagydíjasról készült spotot eddig több mint 130000 tekintették meg.

A díjazottak egy részéről szóló rövidfilm pedig itt érhető el.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség 9 000 000 Ft-ot nyert el, melyből a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek