Készül a világ első teljesen elektromos repülő üzemanyag utántöltő járműve

2020. június 18., csütörtök, 18:37

Címkék: elektromos jármű légiáru-szállítás légiipar repülés repülőgép repülőgépipar TOTAL üzemanyag

A Gaussin és a Total közösen fejleszti a világon az első teljesen elektromos repülőgép üzemanyag-utántöltő járművét (ART FULL ELEC®) A prototípus, amelyet a Toulouse-i Airbus ipari telephelyén terveztek meg, két üzemanyagtartály vontatására képes, egyenként 30 tonna üzemanyag-kapacitással. Az átadás 2020 végére várható.

A Gaussin és a Total közötti partnerség során a Saft (a Total leányvállalata) 40 éves szakértelmét fogják igénybe venni az elektromos- és hibrid haszonjárművek, valamint az ipari járművek akkumulátorának tervezése és gyártása során. A Saft fogja biztostani a lítium-ion akkumulátorokat a jövőbeli flotta számára. Az akkumulátorokat teljes egészében a Saft telephelyein, Nersac-ban és Bordeaux-ban, Franciaország Nouvelle-Aquitaine régiójában fogják fejleszteni és gyártani.

Az első vállalati megrendelés lehetővé teszi a Gaussin számára, hogy kibővítse kínálatát az elektromos járművek piacán, a Total pedig megoldást nyújt az üzemanyag-feltöltő vállalkozások számára. Mindez előkészíti az utat az innovatív járműflotta fejlesztésére is, kimondottan a légi közlekedés számára.

Ezzel a fejlesztéssel a Total elkötelezettségét fejezi ki a szén-dioxid lábnyomának csökkentése érdekében az általa kiszolgált és üzemeltetett repülőtéri területeken, ügyfeleivel és partnereivel közösen. A társadalmi törekvéssel összhangban a Total célja, hogy 2050-ig szén-dioxid-semlegessé váljon az összes tevékenységében a termeléstől kezdve az ügyfeleknek eladott energiatermékek felhasználásáig.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek