Itt az új standard!

Bemutatkozik a HandyProbe NEXT és Metrascan 3D

2016. szeptember 02., péntek, 06:00

Címkék: Creaform HandyProbe NEXT lézerszkenner méréstechnika mérőeszköz mérőműszer Metrascan 3D szkenner Werth Magyarország Kft.

A kanadai Creaform 2016-ban egy újabb lépést tett, hogy a hordozható, optikai mérőrendszerek piacán egyeduralkodóvá váljon. A Control kiállításon debütált Handyprobe Next új generációs hordozható mérőrendszer, valamint a nagy méretű darabok szkennelésére is alkalmas Metrascan 3D lézerszkenner a fejlesztések eredményeként lényegesen pontosabbá, gyorsabbá váltak az előző generációhoz képest, mindezt a méréstartomány 20%-os bővülése mellett.

A HandyPROBE Next növelt termelékenysége és hatékonysága a gyártásközi használatra alkalmas kivitellel párosulva egyedülállóan pontos munkadarabmérést tesz lehetővé, pontosan ott, ahol arra szükség van. Az új rendszer a következő előnyöket nyújtja azoknak a minőség-ellenőrzési szakértőknek, akik mordozható készülékkel ellenőrzik a gyártószerszámok, befogókészülékek, szerelvények, részegységek és a végtermékek méreteit a gyártásban.

 • 2-szer pontosabb mérés: ASME B89.4.22 szabvány szerint 0,064 mm volumetrikus pontosság (16,6 m3 méréstartományban) a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül, a TRUaccuracy technológiának hála.
 • Azonnali mérés: A HandyPROBE Next vezeték nélküli mérőkészülékkel fix mérési elrendezés nélkül határozhatók meg koordináták, ami nagy segítséget jelent a gyártók számára az egyre szigorúbb minőségi elvárások teljesítéséhez.
 • Nagyobb, bővíthető mérési térfogat: Egyszerűen és dinamikusan bővíthető, szemben a mérőkarokkal, amelyek időről időre nagyobb fejlesztéseket és karbantartást igényelnek.
 • Új, ergonomikus és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Nagyobb felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek.
 • Standard és Elite változatban: A felhasználók egyedi igényekhez választhatnak modellt.

„A gyártók számára mind nagyobb terhet jelent az, hogy egyre szigorúbb minőség-ellenőrzési műveleteket kell beiktatniuk gyártási eljárásaikba, miközben fenn kell tartaniuk termelési folyamataik hatékonyságát. A csúcsminőségű termékek hatékony gyártására vonatkozó modern elvárások teljesítéséhez a HandyPROBE Next olyan sokoldalúságot, műhelyszinti pontosságot és hordozhatóságot garantál, amely csuklós karos vagy fix koordinátamérő gépekkel egyszerűen elérhetetlen. A készülék átfogó megoldást kínál olyan minőségügyi problémákra, amelyek ha megoldatlanok maradnak, késedelmes gyártást és munkadarab-ellenőrzést, gyártási hibákat és extra költségeket jelenthetnek” – mondja Daniel Brown, a Creaform senior termékmenedzsere.

A Creaform átfogó minőség-ellenőrzési megoldási rendszerének részeként a gyártásban dolgozó gépkezelők a MetraSCAN 3D hordozható CMM-szkenner révén 3D-szkenneléssel egészíthetik ki eddigi vizsgálati műveleteiket. A megoldás minden szempontból kompatibilis a Creaform VXinspect méretellenőrző szoftverrel.

A Creaform tovább tökéletesítette MetraSCAN 3D lézerszkennerének kivitelét és teljesítményét.

Az új változat 12-szer gyorsabban, közvetlenül a műhelyszinten képes mérni fekete, többszínű és csillogó felületeket. Az egyre szigorúbb gyártási minőségi szabványokhoz igazodva újratervezett készülék optimálisan ötvözi a műhelyszinti 3D szkenneléshez fontos pontosságot, sebességet és flexibilitást.

A MetraSCAN 3D használata magától értetődő és egyszerű, így kezelése gyakorlottságtól függetlenül gyorsan elsajátítható. A gyártásban, autóiparban és repülőgépiparban érdekelt felhasználók nagyra fogják értékelni a következő újításokat:

 • 1,5-szer nagyobb pontosság: 0,064 mm volumetrikus pontosság a környezeti feltételek ingadozásától függetlenül.
 • A leggyorsabb 3D-s szkenner a piacon: A lézerszkennerek között egyedülálló 480 000 mérés/másodperces teljesítmény, ami 12-szer gyorsabb az előző generációénál.
 • Új, könnyű és masszív kivitel a megbízható műhelyszinti használathoz: Fokozott felhasználói élmény, kevesebb állásidő és kedvezőbb költségek.
 • 350-es és 750-es típusként, Standard és Elite változatban: A felhasználók kiválaszthatják az igényeiknek megfelelő sebességet és pontosságot.

A TRUaccuracy megoldásnak köszönhetően a MetraSCAN 3D optikai alapú adatgyűjtő folyamata a környezeti körülmények ingadozásától függetlenül kimagasló mérési pontosságot garantál kis és nagy munkadaraboknál egyaránt. A fekete, többszínű és csillogó felületeken is kiválóan használható rendszerrel a gyártók a gyártási folyamat bármely pontján gyorsan azonosíthatják a lehetséges minőség-ellenőrzési problémákat, függetlenül a munkadarab bonyolultságától és anyagától.

A rendszer előnyei közé tartozik az egyszerű használat, a kiemelkedő sebesség (480 000 pont /sec), a kitűnő ár-érték arány és a kiemelkedő hatékonyság és kezelhetőség.

Főbb műszaki jellemzők, tulajdonságok

Lényeges előnyök:

 • egyszerű használat
 • minimális oktatás szükséges
 • 2 perc beüzemelési idővel „mérésre kész”
 • az ergonomikus dizájn és a könnyű tömeg valóban hordozhatóvá teszi
 • kiemelkedő hatékonyság és sebesség

Alkalmazási példák:

 • csillogó felületek szkennelése
 • gyártósori mérések
 • a mért pontfelhő CAD modellel történő összehasonlítása
 • elsőmintázás
 • öntészeti alkalmazások

www.werth.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek