Innováció az e-mobilitásban

Moduláris, nagy teljesítményű akkumulátorrendszerek mindennapi használatra szánt elektromos járművekhez

2021. december 31., péntek, 06:00

Címkék: akkumulátor autógyártás autóipar autóipari beszállító elektromobilitás elektromos hajtás elektromos jármű Stäubli

A darmstadti székhelyű AKASOL cég elektromos és hibrid haszongépjárművekhez fejleszt és gyárt innovatív, moduláris nagy teljesítményű akkumulátorrendszereket. A nemzetközi autóiparnak megbízható és méretezhető teljesítményű akkumulátorokra van szüksége. A robusztus és kompakt, előre szerelt kábelekkel szállított CombiTac csatlakozók révén az AKASOL AG garantálni tudja az e-járművek energiatároló rendszereinek biztonságát.

A kilencvenes években a Darmstadti Műszaki Egyetem diákcsoportja több világbajnoki címet is nyert egyedi gyártású napelemes járműveivel. Kutatómunkájuk eredményeként projektek jöttek létre teljesen elektromos alkalmazásokhoz szánt, tömeggyártásra kész akkumulátorrendszerekre. A cél az volt, hogy széles körben alkalmazható, költséghatékony akkumulátorokat fejlesszenek ki a mindennapi használatra szánt elektromos járművekhez. Az AKASOL üzleti sikerének alapja továbbra is az innovatív elképzelések és az alternatív hajtáskoncepciók megvalósítása. Napjainkban az AKASOL élvonalbeli megoldásai a világ vezető haszongépjármű-gyártó cégeiben képezik a tervezési koncepció szerves részét.

Erős csatlakozók nagy teljesítményű akkumulátorokhoz

Az AKASOL moduláris és rugalmas termékpalettája a nagyon nagy energiasűrűségéről és a kivételes hőmenedzsmentről ismert, ami kompakt és szabadon méretezhető kialakítást tesz lehetővé. A nagy teljesítményű, moduláris OEM akkumulátor-rendszer kifejlesztése egy erős, robusztus és megbízható csatlakozási megoldást igényelt, ami mindamellett rendkívül biztonságos, és rendelkezik az autóiparban való használathoz szükséges tanúsítvánnyal.

Egyedi megoldások az abszolút biztonság érdekében

A Stäubli az AKASOL-lal közösen egy, a moduláris Stäubli CombiTac rendszeren alapuló megoldást fejlesztett ki, amely elég rugalmas ahhoz, hogy bármiféle dizájnváltoztatás nélkül akár 30%-kal növelje az akkumulátor konstrukciós teljesítményét. A Stäubli az AKASOL OEM ügyfelének előírásai értelmében az összeszerelést előre szerelt kábelekkel támogatja.

Az egyes akkumulátormodulok és az erősáramú elektronika között az áramot és az adatjeleket átvivő csatlakozások lehetővé teszik az akkumulátor biztonságos karbantartását. Ha a tápegységet egyszerűen kihúzzuk az akkumulátorból, feszültségmentesítjük azt és biztonságosan dolgozhatunk vele. Ezért a biztosítékok cseréje villanyszerelő vagy további biztonságtechnikai szakértők nélkül is lehetséges.

A moduláris csatlakozók gyors és biztonságos összekapcsolást biztosítanak az egyes akkumulátorrétegek összeszerelése során. Robusztus kialakításának köszönhetően a kiváló minőségű CombiTac csatlakozó folyamatos működés közben is képes ellenállni az erős vibrációnak. Igény szerint a biztonságtechnika részeként egy további áramköri lap is beépíthető a CAN-buszos erősáramú elektronikába. A Stäubli kompetenciáját képező megoldás még biztonságosabbá teszi a használatot.

www.staubli.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek