Heidenhain-újdonságok a Control kiállításon

Nagymértékben terhelhető robusztus rendszerek a nagyobb pontossághoz és megbízhatósághoz

2019. május 15., szerda, 06:00

Címkék: Heidenhain mérés méréstechnika Position Control pozíció pozicionálás Stuttgart

Az új fejlesztések kiszélesítették a precíziós gépek, például a mérőgépek, a lézeres mérőállomások, a wafer (napelemszelet)-kezelő gépek, a szikraforgácsolók, illetve a mikroprecíziós gyártóberendezések műszaki határait. A Heidenhain innovatív megoldásokat mutatott be Stuttgartban olyan rendszerek számára, amelyek tökéletesen illeszkednek a fenti alkalmazások igényeihez.

Mivel minden alkalmazás erősen specifikus mérőeszközöket igényel, a jeladók, szögelfordulás-mérők és lineáris kódolók mechanikus és elektronikus csatlakoztatása döntő jelentőségű a gépek és rendszerek gyártói számára. A Heidenhain ezért például azonos rögzítési méretekkel kínálja megannyi adapterrel rendelkező mérőeszközeit. Ez lehetővé teszi a rugalmas rendszerek standardizált kialakítását, a már meglévő elektronikától függetlenül. Ezek közé tartoznak a Control szakvásáron bemutatott új termékek is, amelyek különböző koncepcionális megközelítésekkel könnyítik meg a gépgyártók mindennapi munkáját.

Az MRP 8000 sorozatú szögelfordulás-mérő modulok a nagy felbontású méréstechnikát masszív csapágyazással ötvözik. A nagy pontosságú forgó tengelyek nagymértékben integrált rendszermegoldásának különleges előnye, hogy szükségtelenné teszi a gépgyártó által alkalmazott csapágyazást, és ellenáll a külső billenő nyomatéknak. Ezen túlmenően az MRP 8000 szögelfordulás-mérő modulok meghatározott jellemzőkkel rendelkező kész egységeknek minősülnek a gépgyártók számára, ami a gépépítés során minden kritikus összeszerelési lépést kiküszöböl.

A stuttgarti Control szakkiállításon a rugalmas és nagymértékben terhelhető rendszerek álltak a Heidenhain-stand középpontjában. Ezek közé tartoznak többek között az MRP 8000 szögelfordulás-mérő modulok, amelyek ellenállnak a külső billenő nyomatéknak, és megbízhatóan pontos pozícióértékeket szolgáltatnak.

A pontosság mellett a Heidenhain az egész rendszerbe történő rugalmas integrálási lehetőségeket és a mérési megbízhatóságot sem hagyta figyelmen kívül az új ERP 1000 moduláris szögelfordulás-mérők kifejlesztése során. Az ERP 1000 sorozat különösen hasznos olyan alkalmazások esetében, amelyeknél állandó fordulatszám-szabályozásra vagy nyugalmi helyzetben magas pozícióstabilitásra van szükség. Az optikai leolvasás révén a HEIDENHAIN ASIC HSP 1.0 jelfeldolgozónak egy szögelfordulás-mérőben történő használatának, valamint egyéb speciális jellemzőknek köszönhetően az ERP 1000 sorozat új mércét jelent a csúcsminőségű szögelfordulás-mérésben.

A kiállításon az érdeklődők az új GAGE-CHEK 2000 rendszert is megismerhették a mért értékek műhelykörnyezetben történő megbízható kiértékelésére. A robusztus, többfunkciós készülék különösen alkalmas a mérő- és pozicionálóeszközökbe történő akár utólagos beszerelésre is. A GAGE-CHEK 2000 intuitív érintőképernyővel és a funkciók és elemek kontextusérzékeny megjelenítésével segíti a felhasználót. A GAGE-CHEK 2000, a QUADRA-CHEK 2000 és a QUADRA-CHEK 3000 kiértékelő elektronikákkal a Heidenhain testreszabott megoldásokat kínál a mérési alkalmazásokhoz.

A látogatók az ETEL pozicionáló és hajtástechnikai technológiát is megtekinthették a kiállítási standon. A lineáris és nyomatékmotorok, valamint az AccurET vezérlő segítségével az ETEL egyaránt kínál nagy pontosságú közvetlen hajtásokat a nanométeres tartományban történő mozgásokhoz, valamint magas nyomatékú rendszereket az ipari alkalmazásokhoz. Az ETEL csúcsminőségű mozgásrendszereinek különleges erősségei a reteszmentes kialakítás, valamint a rendkívül nagy teljesítményű vezérlés.

www.heidenhain.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek