Finom szemcsék – erős acélok

Technológiai innováció dinamikus alkalmazások számára

2016. június 06., hétfő, 06:00

Címkék: acél acélgyártás acélipar autóipar autóipari beszállító SCHMOLZ+BICKENBACH Steeltec

„Minél finomabb a szemcseméret, annál erősebb az acél” – akár így is hangozhatna a SCHMOLZ + BICKENBACH Grouphoz tartozó Steeltec legújabb acéltechnológiai innovációjának mottója. A fejlesztésnek köszönhetően az acél eddig ismert szilárdsági és ellenálló képességi korlátai jelentősen kitágultak.

Az ultrafinom szemcsékből álló mikroszerkezet a dinamikus terhelésű rendszerek újabb területek felé történő továbbfejlesztését teszi lehetővé – akár az alacsony hőmérsékletű alkalmazások esetében is. Az anyagtól függően akár öt mikronnál kisebb átmérőjű szemcsékből előállított speciális acélok többek között a vasútijárműgyártásban, a hűtéstechnikában, az olaj- és gázkitermelésben vagy a szélturbinák gyártásában használhatók.

A kontrollált termomechanikus folyamat révén ultrafinom szemcseszerkezetű, kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal rendelkező speciális acélfajták állíthatók elő

Az ellenőrzött termomechanikus feldolgozási folyamat után a speciális acél a megszokottnál jóval nagyobb szilárdsági és kiváló szívóssági értékekkel rendelkezik. A mintegy 10 százalékkal megnövelt szilárdság révén az új termékcsalád ideális például féltengely- és kompresszoralkatrészek, laprugóknál használt U-csavarok, illetve dinamikus terhelésnek kitett kötőelemek és csatlakozók gyártásához. További hasznos tulajdonságnak számít, hogy a szabványos méretű V bemetszésű próbatesten elvégzett, előírt módon végrehajtott ütőmunka-vizsgálat során a kapott acélszerkezet –60 °C hőmérsékleten is több mint 27 joule energiát volt képes elnyerni – mindez a hagyományos módon előállított acélfajtákkal mindeddig nem volt lehetséges.

www.steeltec-group.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek