Finesz a tűzvonalban 2. rész

Fejlett mechatronikai alkalmazások az SPS IPC Drives kiállításon

2017. február 16., csütörtök, 06:00

Címkék: handling mechatronika megfogó Nürnberg robotika Schunk SPS IPC Drives

Intelligensek, gyorsak és akcióra készek. Szólhatna a cikk a szuperhősfilm-cunami legújabb gyöngyszeméről, de mindennapi életünkre ennél nagyobb hatással lesznek a Schunk által Nürnbergben bemutatott új mechatronikai rendszerek.

Intelligens kompenzációs elem biztosítja a megfogóujjak állandó feldolgozási sebességét

A beépített valós idejű erőszabályozás révén a Schunk AGI szenzoros kompenzációs elem új mércét állított fel a cég robotperiféria-kínálatában. A modul pontos tapintás érzékelést tesz lehetővé a robotok és a tengelyes rendszerek megfogóinak ujjbegyei számára. Az intelligens egység az elmozdulásra vonatkozó részletes programozás elvégzése nélkül is beállítja az előre meghatározott nyomóerőt a munkadarabbal történő közvetlen érintkezés során.

Finesz a „tűzvonalban”: Schunk AGI kompenzációs elem integrált erőszabályozóval

A decentralizált, a fölérendelt ellenőrzéstől függetlenül működő szabályozásnak köszönhetően nagy előtolási sebesség érhető el a munkadarab kontúrjai mentén. Ennek során kiemelkedő fontosságú a meghatározott paraméterek és a beállított maximális értékek betartása. Az egység folyamatosan kompenzálja a munkadarabokon és az azok pozícióiban mutatkozó eltéréseket. A gravitációs kompenzálórendszer még az irány megváltozása esetén is gondoskodik a precíz működésről.

A Schunk AGI modul minimalizálja a programozásra fordított munkát, megvédi a sérülésektől a szerszámot és a munkadarabot, ezenkívül jelentős csökkenést eredményez a ciklusidőben is. Legyen szó akár ragasztásról, összeszerelésről, beillesztésről, beültetésről vagy stószolásról, a modul gyakran rendkívül rövid idő alatt térül meg. A kényes munkadarabokat is képes maximális sebesség mellett mozgatni. Az intelligens modul három méretben, különböző megfogó erőhatárokkal – 3 és 100 N, 6 és 200 N, valamint 24 és 800 N között – érhető el. A nyitási löket 11,5, 35,5 vagy 98 mm. Az egységek bármely sztenderd robot esetében alkalmazhatók. A kommunikációs protokoll a leggyakrabban Ethernet TCP, de igény szerint a Profinet, analóg I/O, CAN Bus, DeviceNet, Ethernet XML, Modbus TCP vagy Profibus használata is lehetséges.

Folytatjuk

www.schunk.hu

Kapcsolódó cikk:

Finesz a tűzvonalban 1. rész

Finesz a tűzvonalban 3. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek