Egyszerű és rugalmas megfogó az együttműködő robotokhoz

2020. augusztus 31., hétfő, 06:00

Címkék: automatizálás bionikus megfogó ipari robot kollaboratív robot megfogó robot robotika Schunk

A SCHUNK EGH Co-act megfogó nagymértékben leegyszerűsíti az együttműködő robotokkal végzett munkát. Az EGH állítható, 80 mm-es teljes lökete munkadarabok különösen széles skáláját képes lefedni.

Az IO-Link kommunikációs szabványt használó vezérlés lehetővé teszi az ujjak helyzetének külön meghatározását, valamint a megfogó állapotának értékelését minden megfogási folyamatnál. A párhuzamos kinematika állandó megfogási erőt biztosít a teljes megfogási tartományban, és a programozás során nincs szükség Z irányú kompenzációra – ami egyértelmű előnynek számít a nyíró kinematikával rendelkező megfogókhoz képest. A megfogó állapotát egy integrált LED-sáv jelzi ki, ami zökkenőmentes interakciót tesz lehetővé az emberek és a robotok között.

A könnyen állítható löket, a gyors üzembe helyezés és programozás révén a sokoldalú SCHUNK EGH Co-act megfogó megkönnyíti az együttműködő robotok kezelését (Forrás: SCHUNK)

Az indulókészlet gyors és egyszerű kezdést tesz lehetővé

A Plug & Work-képes modul megfelelő felhasználói interfésszel és a különféle kobotok számára alkalmas URCaps bővítménnyel előre összeállítható indulókészletként. Az üzembe helyezés és a programozás 30 percen belül egyszerűen és intuitív módon elvégezhető. A rugalmas ujjakkal és a cserebetétekkel garantált a különböző munkadarabok és geometriák gyors és stabil megfogása. Az EGH Co-act megfogó minden alkalmazáshoz ideális, ahol a robot körül védőkerítés található, illetve ahol nincs közvetlen átfedés az ember és a robot munkaterülete között, ezek az úgynevezett egyidejű (coexistence) robotalkalmazások.

A SCHUNK EGH állítható teljes megfogási tartománya 80 mm, így különböző munkadarabok kezelésére képes (Forrás: SCHUNK)

A megfogó tipikus alkalmazási területei ennélfogva az anyagmozgatás, valamint a Pick&Place feladatok tiszta és enyhén szennyezett környezetben, például az autó- és elektronikai iparban, valamint a fémmegmunkálásban. A szabványos kialakítású, 80-as méretű EGH megfogó 0,5 kg súlyú alkatrészeket képes kezelni körülbelül 1 kg szorítóerő mellett. A forma optimalizált megfogása 3 kg-ig lehetséges. Az olyan együttműködő alkalmazások esetében, ahol az emberek és a robot közvetlenül egymás mellett dolgoznak, például egymást követő munkafolyamatokat végeznek el, vagy reaktív együttműködést valósítanak meg, a SCHUNK a hitelesített, kis alkatrészekhez kifejlesztett EGP-C megfogót vagy a hosszú löketű EGL-C megfogót javasolja.

A SCHUNK EGH ujja gyorsan és egyszerűen adaptálható a különféle munkadarabokhoz (Forrás: SCHUNK)

www.schunk.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek