EcoCWave modell a Dürr Ecoclean-től

Továbbfejlesztett minőség, költséghatékonyság és biztonságos folyamatok a vizes alkatrésztisztítás terén

2015. május 26., kedd, 15:51

Címkék: alkatrésztisztítás Dürr Ecoclean EcoCWave geskor tisztítástechnológia

Az EcoCWave modellel a Dürr Ecoclean egy innovatív berendezésrendszert fejlesztett ki a vizes tisztítóközegekhez, amely hatékonyan elvégzi mind az előzetes, mind a finomtisztítási feladatokat. Az új, sokoldalú készülék ehhez olyan felszereléssel rendelkezik, amelynek köszönhetően javul a tisztítás minősége, biztonságosabbá válnak a folyamatok, lerövidülnek a termelésen kívüli időszakok és csökken az energiafogyasztás. A rugalmas berendezés új mércéket állít fel a helyigény, a kezelhetőség és a design terén is.

A lúgos, semleges és savas közegeket felhasználó vizes alkatrésztisztítás a leggyakrabban alkalmazott ipari technológiák közé tartozik – legyen szó akár gépjárműiparról, akár az ahhoz kapcsolódó ellátó ágazatokról, vagy gyógyászati technológiáról, forgácsolásról, stancolásról, mélyhúzott vagy hajlított alkatrészek gyártásáról, finommechanikáról vagy optikai iparról. Az alkalmazási területei pedig az előzetes tisztítástól kezdve a köztes tisztításon át egészen a végső finomtisztításig terjednek. A Dürr Ecoclean vállalat által újonnan kifejlesztett EcoCWave modell az eddigi Universal 81W berendezéscsaládot váltja le; jövőorientált konstrukciójának köszönhetően széles alkalmazási spektrumot fed le. Kis helyigényéből adódóan az új, merítő és fecskendező folyamatokat alkalmazó tisztítóberendezés könnyedén integrálható bármilyen gyártási folyamatba. Ezenkívül rugalmasságával is kitűnik, így egyszerűen hozzáigazítható a tisztaságot és termelési kapacitást illető különböző kívánalmakhoz, ily módon biztonságos befektetést garantálva.

Az új EcoCWave modell nemcsak, hogy minden tisztítási követelménynek eleget tesz a konstrukciójának köszönhetően, hanem tovább növeli a tisztítási folyamat minőségét és hatékonyságát is.

Az átgondolt technológia még jobb minőséget garantál a tisztítás terén

Az EcoCWave berendezés az ügyfélspecifikus igényeknek megfelelően két vagy három árasztótartállyal van felszerelve. A tartályokat az áramláshoz optimalizált kerek kialakítás és álló kivitel jellemzi. A hagyományos vizes tisztítóberendezések alacsony, négyszögletes tartályaival ellentétben a tartályok kerek kialakítása megakadályozza a forgács- és szennyeződéslerakódások kialakulását. Az eredmény pedig jobb tisztítási minőség és hosszabb közegélettartam. Ehhez járul még hozzá az is, hogy az egyes tartályok közegeinek körforgása külön-külön van kialakítva, teljes áramú szűrési technológiával: ez azt jelenti, hogy a berendezés mind a betöltéskor, mind pedig a leeresztés és a bypass során is megszűri a tisztító és az öblítő folyadékot. A kombinált kialakítású szűrőházba egyaránt behelyezhetők szűrőtasakok vagy szűrőgyertyák is. A szűrést így gyorsan, szerkezeti átalakítások nélkül hozzá lehet igazítani a különböző tisztítási követelményekhez.

A jobb eredményhez a munkakamrába beépített optimalizált forgóváz is hozzájárul. A forgóváznak köszönhetően a tisztítóközegek és a mosómechanika (például ultrahangos technológia és fecskendezés) minden oldalról alaposan hozzá tud férni a tisztítandó alkatrészekhez. A forgóváz ilyenfajta kialakítása ráadásul minimalizálja a közegek késleltetését is.

A hagyományos vizes tisztítóberendezések alacsony, négyszögletes tartályaival ellentétben az új EcoCWave berendezés áramláshoz optimalizált, álló elrendezésű árasztótartályai megakadályozzák a forgács- és szennyeződéslerakódások kialakulását.

A gyorsabb folyamatoknak köszönhetően csökken az egységre jutó költség

Az EcoCWave modell nagyteljesítményű szivattyúi és nagy keresztmetszetű vezetékei a munkakamrák és tartályok gyorsabb feltöltését és kiürítését teszik lehetővé. Ezáltal lerövidülnek a termelésen kívüli időszakok, továbbá nagyobb termelési kapacitás érhető el és csökken a tisztítási folyamatokra eső egységköltség. Mindez a fecskendező folyamatokat alkalmazó tisztítás esetében is lehetséges. Ebben az esetben a fúvókatömbök optimalizált kialakításának köszönhető a hatékony tisztítás, és az ebből adódó rövidebb ütemidők, akár a durvább szennyeződések eltávolítása során is. A ciklusidők további lerövidítése érdekében a forrólevegős szárítás melletti vákuumszárítást is továbbfejlesztettük.

Az új modell bármilyen tisztítási követelménynek eleget tesz

A frekvenciaváltós vezérlésű szivattyúk alkalmazása lehetővé teszi a térfogatáramok pontos hozzáigazítását a mindenkori igényekhez. Ennek az eredménye pedig egyfelől a  különösen energiatakarékos üzemeltetés, másfelől pedig a tisztítási folyamat célzottan hozzáigazítható a specifikus igényekhez. Így például a merítési eljárás során különböző szintre lehet feltölteni a munkakamrát, például a zsákfuratos alkatrészekhez vagy a komplex geometriai formákhoz feltöltő és leeresztő üzemmód is megvalósítható. Ennek köszönhetően az alkatrész kritikus részein intenzív közegcsere érhető el, ami lényegesen jobb tisztítási eredményt garantál. A fecskendező folyamatoknál a sugárerősséget pontosan hozzáigazíthatjuk a tisztítandó alkatrészekhez. A fecskendezési nyomás szabályozhatósága ezen túlmenően az alkalmazható tisztítószerek spektrumát is bővíti.

Az öblítőközeg folyamatos előkészítéséről egy Aquaclean rendszer gondoskodik, amely a berendezésbe integrálható. A gőzölgésből származó hulladékhő teljes mértékben felfűti az első árasztó tartályban lévő tisztítóközeget.

Rugalmasság – a töltőtérfogatot illetően is

Az EcoCWave modell vákuumbiztos munkakamrája max. 670 x 480 x 300 mm-es töltőtérfogatra van méretezve. Alternatív esetben lehetőség van egy nagyobb, 670 x 480 x 400 mm-es tisztítótartályokhoz méretezett munkakamra  beépítésére is anélkül, hogy ehhez a felállítási területet is meg kellene növelni. A térfogathoz optimalizált sarzsösszeállítás tovább csökkenti az egységre jutó költségeket.

A folyamatkijelzés könnyű kezelhetőséget tesz lehetővé

Az új, színes képernyőnek és a közérthető piktogramoknak köszönhetően az EcoCWave berendezés kezelése egyszerű, gyors és biztonságos. Az integrált folyamatkijelző rendszer valós időben ábrázolja a különböző folyamatértékeket, mint például a munkakamra töltőszintjét. Opcionálisan lehetőség van arra is, hogy a kijelző az összes releváns folyamatparamétert megjelenítse, például alkatrészspecifikus tisztítóprogramok létrehozásához.

Helytakarékos, változtatható kivitel

A Dürr Ecoclean tervezőmérnökei a kiváló folyamatbiztonság és teljesítőképesség mellett nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a berendezés helyigénye a lehető legkisebb legyen. Ennek megfelelően a berendezéshez szükséges felállítási terület két tartály esetén mindössze 5,5 négyzetméter. A körben biztonsági üveggel borított EcoCWave modell ezenkívül vonzó design-jával is kivívja a felhasználók tetszését.

Kapcsolat:

Dürr Ecoclean GmbH

Rainer Grenz, Area Sales Manager

Tel. +49 711 7006-0

rainer.grenz@ecoclean.durr.com

www.durr-ecoclean.com

Magyarországi képviselet:

GesKor Kft., Budapest

Tel.: +36 96 200075

info@geskor.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek