Az ipar 4.0 megismerése

A Festo a Motek vásár Integráció Arénájában

2018. február 02., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás Bionic Learning Network BionicANT energia energiafelhasználás energiamegtakarítás energiamenedzsment Festo ipar 4.0 MOTEK

A mostani automatizálási kiállításokon a látogatók megismerhetik az ipar 4.0-t. A stuttgarti Motek vásár Integráció Arénájában például a látogatók megtekinthetik a belső logisztikai rendszerekben rugalmasságot nyújtó Multi-Carrier-Systemet (többpalettás rendszert), mely egyedi gyártási tételeket is képes kezelni. Eberhard Klotz, a Festo ipar 4.0 kampányának vezetője elmondja, hogy hogyan járul hozzá az ipar 4.0 már ma is a virágzó automatizálási iparág sikeréhez.

„Egyértelmű, hogy az ipar 4.0 nem csak egy marketinges felhajtás – magyarázta Klotz úr. – Konkrét projektek és termékek állnak mögötte.” A Festo például tagja az ipar 4.0 platformnak, és tanácsokat ad a német kormánynak; oktatási koncepciókat és új életpályák képzési rendszereit fejleszti tovább; valamint koncepcionális kutatásokat végez a Bionic Learning Network területén olyan autonóm és önvezérlő rendszerekkel, mint pl. a BionicANTs (bionikus hangyák) vagy az interaktív, kollaboratív, 7 tengelyes pneumatikus robot, a BionicCobot prototípusa.

Az ipar 4.0 termékei

A Festo már a negyedik ipari forradalomhoz szállít automatizálási termékeket: integrált hajtáscsomagokat, moduláris szelepszigeteket OPC-UA és IOT gatewayekkel, decentralizált CODESYS vezérléseket és autonóm mechatronikai alrendszereket IP20 és IP65 védettségű kivitelben. Emellett léteznek appok és felhőalapú koncepciók is. „A leglenyűgözőbb azonban a pneumatika kiemelkedő innovációja, a Festo Motion Terminal” – hangsúlyozta az automatizálási szakértő. A Festo Motion Terminal az első olyan automatizálási platform, mely kiberfizikai rendszerként épül fel, és akár 50 egyedi pneumatikai funkciót is ki tud váltani.

„A tanácsadó cégekkel ellentétben a Festo rengeteg felhasználói tapasztalatot tud gyűjteni a scharnhauseni saját gyártóműben végzett kísérleti projektekből” – magyarázza Klotz úr. Ez olyan témákat foglal magában, mint pl. az energiamenedzsment és -optimalizálás, valamint az innovatív egydarabos folyamat (one-piece flow) koncepciók, mindezt pedig a szabványosított networking, a mobil, táblagéppel történő karbantartás, illetve az egyes termékekhez alkalmazott automatizált, rugalmas tesztelési támogatás.

A jövő a Bionic Learning Networkben: autonóm és önvezérlő rendszerek, mint pl. a BionicANTs (Forrás: Festo AG & Co. KG)

Energiamenedzsment

A Festo új, ostfildern-scharnhauseni üzemének épületét a legszigorúbb energetikai standardoknak való megfelelésre alakították ki: rendelkezik például napenergiás, valamint hővisszanyerő rendszerekkel. Az volt a cél, hogy össze lehessen vetni, illetve hálózatban lehessen kezelni az energiával kapcsolatos adatokat és az összes berendezés fogyasztási adatait. Klotz úr így nyilatkozott: „Ennek eredményeképpen a Festo OPC-UA kommunikációs szabványt alkalmazott az üzemben, és olyan koncepciót valósított meg, mellyel a vállalat a régi, esslingen-berkheimi gyárhoz képest az energia egyharmadát meg tudja takarítani.”

A Festo az új technológiai üzemet sokkal nagyobb rugalmasságot biztosító, a Smart FactoryKL koncepció irányába mutató gépekkel és rendszerekkel látta el. Eredmény: a tételváltás 13 másodpercen belül végrehajtható, ami sokkal gyorsabb a régebben alkalmazott gépeknél és rendszereknél szükséges fél óra és néhány óra közötti időtartamnál. Ez érvényes az állomások, moduláris cellák cseréjére is: néhány hét vagy hónap helyett egy délután alatt el lehet végezni; de igaz lehet még a rendszerek más helyre történő áttelepítésére is.

Networking

A Festo sok berendezést látott el OPC-UA-val, mely az optimalizált kanban és az egydarabos folyamat (one-piece flow) alapjául szolgál. Ha egy többfázisú termelési folyamatban valamely erőforrás meghibásodik, akkor csökken a termelési kapacitás; ekkor az ezt követő (upstream) folyamatokat automatikusan visszafogják, hogy a szűk keresztmetszethez legyenek optimalizálva. „Így nincs szükség nagy költségű puffertárolókra, melyeket az éjszakai műszakoknál, illetve hétvégi munkánál biztosítani kellene” – mondta el az automatizálási szakértő.

 „A táblagépek karbantartásban történő alkalmazása kitűnő ötletnek bizonyult” – fejtette ki Klotz úr: amellett, hogy a teljes rendszer hatékonysága és a teljes berendezéshatékonyság (OEE) nő, a munkaerő motiváltsága is jelentősen erősödik. A jövőben a networking optimalizálja az értékteremtést, a beruházás pedig hat hónapon belül megtérül.

A Smart Factory koncepció: olyan gépek és rendszerek, melyek sokkal nagyobb rugalmasságot nyújtanak a technológiai üzemben (Forrás: Festo AG & Co. KG)

Használatban az ügyfélnél

A németországi és külföldi ügyfélalkalmazások világszerte napvilágra hozzák az ipar 4.0 innovációs potenciálját. A Festo ügyfelei például következetesen építenek ki az ipar 4.0 megközelítés szerinti moduláris gép koncepciókat az autóiparban, heteket spórolva az ajánlatadás és a leszállítás közötti időben; illetve alkalmaznak automatizálás céljára vezérlőszekrény nélküli Festo IP65 védettségű vezérléseket, aminek köszönhetően alacsonyabb árakat kínálhatnak.

Egyes felhasználók az FDA-jóváhagyás miatt felmerülő akadályok leküzdésére alkalmazzák a forradalmi Festo Motion Terminalt. Más ügyfelek azt tervezik, hogy a megelőző karbantartás és az alkatrészüzletág egyes részeit felhőalapú koncepciókkal átruházzák a Festóra, hogy takarékos (lean) vezetői elvek mentén az alaptevékenységükre koncentrálhassanak – és közben új árazási modellt alakítsanak ki erre.

www.festo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek