A norelem láncos leszorítója rugalmas és költséghatékony megoldást jelent szabálytalan és nagyméretű munkadarabokhoz

2021. augusztus 18., szerda, 18:37

Címkék: lánc norelem normália normáliák szabványosítás szerszám szerszámtechnika

A szabványos gépelemeket gyártó és forgalmazó norelem láncos leszorítókkal egészítette ki korszerű befogási megoldásainak választékát. A szabálytalan kontúrokkal vagy formákkal rendelkező munkadarabok biztonságos rögzítésére szolgáló láncos leszorítók gyors, de mégis biztonságos megoldást jelentenek a gépész- és üzemmérnöki feladatok megoldásában.

Nagyméretű, bonyolult vagy hengeres munkadaraboknál, például szelepházaknál és dugattyúknál történő alkalmazás esetén norelem láncos leszorítói szükségtelenné teszik költséges, egyedileg gyártott rögzítőelemek használatát. A munkadarab gyors és egyszerű rögzítésével felgyorsítható a ciklusidő és növelhető a gyártott darabszám.
 
A két méretben, 15 és 40 kN szorítóerővel kapható acél láncos leszorító biztosítja az erő egyenletes elosztását a munkadarab felületén, minimalizálva a deformáció valószínűségét. Használatával egyszerre érhető el a nagy szorítóerő és a maximális munkabiztonság.
 
 
Az acél előnye a nagy szakítószilárdság és a hosszú élettartam, valamint a szennyeződésekkel és a hővel szembeni ellenálló képesség, továbbá műanyag betétek védik a munkadarabot a sérülésektől.
 
«A láncos leszorítók bonyolult vagy nagyméretű munkadarabok biztonságos és hatékony rögzítést teszik a leggyorsabb és legegyszerűbb módon lehetővé - jelentette ki Marcus Schneck, norelem ügyvezető igazgatója. - A terméket sokoldalú alkalmazási körre tervezték, variálva a méretet és a szorítóerőt. Azoknál a feladatoknál, ahol az ismétlési pontosság és a termék végmegmunkálása kritikus, a láncos leszorítók alapvetően csökkentik a munkadarab nagy felületi nyomás miatti deformációjának valószínűségét.»
 
Készletben értékesítve a láncos leszorító szettek tartalmazzák mindazt, ami a termék használatához szükséges lehet - beleértve egy spannolóelemet, egy fix rögzítőelemet, egy biztonsági szettet, négy különböző hosszúságú görgősláncot, négy patentszemet és hat műanyag betétet.
 
 
Az egyszerű használat érdekében norelem láncos leszorítója gyorsan és egyszerűen felszerelhető a szerszámgépen, úgy egy palettára, mint rögzítőcsavarok és T-anyák segítségével a gépasztalra. Maguk a láncok 125 - 1000 mm között igény szerint rövidíthetők vagy hosszabbíthatók, így a különböző méretű munkadarabok rugalmasan kezelhetők.
 
A termékhez norelem különféle opcionális kiegészítőket kínál, értve ide a láncok előfeszítéséhez szükséges feszítőanyákat, a lánchossz növelésére szolgáló görgősláncokat, illetve prizmákat a leszorítórendszer rugalmas elhelyezéséhez a gépasztalon.
 
A fenti gépelemek - sok egyébbel együtt - norelem mindenre kiterjedő THE BIG GREEN BOOK katalógusában is megtalálhatók. Az adatlapok és a CAD-modellek online elérhetők és letölthetők.
 
www.norelem.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek