A Kibertér Konferencia győztesei

A Kibertér Konferencia győztesei

2012. október 08., hétfő, 10:56

Címkék: IT kibertér konferencia Mobilitás és Multimédia Klaszter

Az Optoforce, az EasyLing és a JobCTRL nyerte meg a Kibertér Konferencia keretében megrendezett innovációs kiállítás versenyét.

Huszonhárom magyar fejlesztőcsapa vett részt a Mobilitás és Multimédia Klaszter a Kibertér Konferencia keretében meghirdetetett IT innovációs versenyén. A zsűri fődíját a háromdimenziós nyomásmérő eszközt kifejlesztő Optoforce csapata nyerte el. Az eszköz bármilyen erő mértékét és irányát képes meghatározni, felhasználási lehetőségei sokszínűek, ide tartozik például a gyártási technológiák során használt robotika, vagy az orvosi rehabilitáció.


A leginnovatívabb megoldásnak járó elismerést az EasyLing fejlesztése érdemelte ki. A magyar projekt lényege, hogy a különböző nyelvű honlapok szöveges tartalmait eredeti környezetükben fordítja le, egyetlen kattintásra.
A legjobb prezentációnak járó díjat a JobCTRL csapata vitte el. A tesztfázis után járó, de még piaci bevezetés előtt álló innováció lényege, hogy optimalizálja a számítógépes munkát végző dolgozók hatékonyságát. A prezentációt tartó Györgypál László elmondta, hogy a JobCTRL segítségével átlagosan 10 százalékkal növelhető a produktivitás.
A 2012 október 4-én és 5-én megrendezett Kibertér Konferencia az év egyik kiemelt szakmai és diplomáciai eseménye, amelyen mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil szervezet képviselője vesz részt. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter. A konferencia keretében megrendezett innovációs kiállítás kiállítást a Mobilitás és Multimédia Klaszter a Külügyminisztérium felkérésére rendezte meg.
                                                                                                                                        (MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek