Hegesztési folyamatok hatékonyságának mérése

Új termelésirányítási rendszert fejlesztett ki a Gémtech Kft.

2015. január 16., péntek, 15:18

Címkék: Gémtech Kft. hegesztéstechnika termelésirányítás

Új termelésellenőrzési és -irányítási rendszert fejlesztett ki uniós és hazai támogatás segítségével csaknem 467 millió forintból nyíregyházi telephelyén a Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó (Gémtech) Kft.

A Gémtech energiamegtakarító és munkaidő optimalizáló rendszer a hegesztési folyamatok hatékonyságát, valamint a hegesztők valós teljesítményének mérését teszi lehetővé.

Az új rendszer megfelelő működéséhez számos teszt-hegesztést végeztek, ami nagy anyagi és emberi erőforrást igényelt, ezért a társaság a programfeladatok idejére megemelte dolgozói létszámát. A több mint másfél évig tartó fejlesztés idején a Gémtech Kft. összesen 43 új munkahelyet létesített.

(forrás: Gémtech Kft.)

A csaknem 467 millió forint értékű beruházáshoz 289 millió forintos támogatást nyert el a fémiparban tevékenykedő, egyedi gépgyártással és forgácsolással, hídelemek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó társaság. A cég a honlapja szerint jelenleg ötven, nagyrészt szakmunkás végzettségű alkalmazottat foglalkoztat.

A nyilvános cégadatok szerint a Gémtech Kft. 2013-ban 926 millió forintos nettó árbevétel mellett 358 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.

(MTI)

www.gemtech.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek