Nagyobb gép- és üzembiztonságot tesz lehetővé az új GuardLink

2019. december 13., péntek, 22:05

Címkék: biztonság biztonságtechnika protokoll Rockwell Automation RS Components

A GuardLink biztonsági rendszer kulcseleme, az Allen-Bradley Guardmaster® 440S csap, a rendszerállapot nagyfokú láthatóságát biztosítja a mérnökök számára

Az RS Components (RS)  a Rockwell Automation Allen-Bradley GuardLink™ rendszeréhez használható új Guardmaster® okos eszközzel bővítette kínálatát, amelynek célja a biztonság javítása, illetve a gép- és üzemszintű hatékonyság növelése. A géprendszerek tervezői számára tervezett, egyszerűbb, hatékonyabb és produktívabb biztonsági megoldás, az Allen-Bradley GuardLink technológia, egy kommunikációs protokoll, amely kapcsolt vállalati hálózatként kapcsolja össze az okos biztonsági eszközöket és rendszereket.

A technológia alkalmazása a rendszerállapot láthatóságát biztosítja a mérnökök és szakemberek számára minden szinten, egészen az egyes biztonsági ajtók és vészleállítók szintjéig. A csatlakoztatott biztonságtechnikai eszközökön keresztül egyszerű hozzáférést biztosít a diagnosztikai adatokhoz és gyors hibakeresést tesz lehetővé. Ez a megközelítés ellentétes az általánosan elterjedt biztonsági eszközökével, amelyek jellemzően jelentősen több vezetékezést igényelnek és sokkal több potenciális hibalehetőséggel rendelkeznek, ami szükségtelen és nem tervezett leállásokhoz vezethet.

A Guardmaster termékek széles skálája rendelkezik GuardLink technológiával, amelyek nagy rugalmasságot kínálnak az adatok továbbítása és a fejlett funkciók területén. A mostantól az RS kínálatában elérhető Guardmaster 440S csap egy biztonsági bemeneti berendezéseket például kimenetijel-kapcsoló bemeneteket vagy elektromechanikus biztonsági kapcsoló bemeneteket GuardLink rendszerhez csatlakoztató adapter. A Guardmaster csapok révén akár 32 biztonsági eszköz – köztük védőretesz kapcsolók, érintkezésmentes kapcsolók, fényfüggönyök, végálláskapcsolók, vészleállítók és kulcsos kapcsolók – csatlakoztathatók a GuardLink rendszerhez. A csapok a biztonsági eszközök helyét és állapotát továbbítják M12 csatlakozóval ellátott, szabványos négyeres kábelen keresztül a Guardmaster DG biztonsági relé számára. A rendszer a vállalati hálózatokhoz 440R-ENETR Ethernet/IP hálózati interfészen keresztül csatlakoztatható.

Az RS kínálatában a 440S csap termékcsalád az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben többek között öt, illetve nyolc tűs, elektromechanikus és szilárdtest érintkezőkkel ellátott M12 csatlakozókkal is elérhetők.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek