Leszúrás az Y tengely mentén

Hatékony beszúrás magas vágási paraméterekkel

2020. március 02., hétfő, 06:00

Címkék: beszúrás forgácsolás HORN lapka leszúrás precíziós szerszámok szerszám szerszámgyártás szerszámtartó szerszámtechnika

A Paul Horn GmbH új szerszámtartó-változatokat fejlesztett ki az S100 rendszerhez az eszterga-maróközpontokban az Y tengely irányú leszúrás során. Az eljárás magas vágási paraméterekkel rendelkező, nagyon hatékony esztergálási folyamatot eredményez, ami rövidebb megmunkálási időben gyümölcsözik. Lehetőség van ezenkívül kompakt leszúró szerszámtartóval végzett nagy átmérőjű leszúrásra, valamint keskenyebb horonyszélességgel történő leszúrásra.

Nagy erőhatások sokszor fellépnek, de nagyobb átmérőjű munkadarabok leszúrásakor gyakrabban fordulnak elő. A gép munkaterében rendelkezésre álló hely gyakran nem teszi lehetővé a nagy keresztmetszetű szerszámok használatát. A lapka újszerű elrendezésével a szerszámtartóban a vágási erők átirányulnak a leszúró szerszám fő keresztmetszetére. Az újítás nagyobb stabilitást kölcsönöz a rendszer egészének a leszúró szerszám adott keresztmetszetére, és nagyobb előtolási sebességek alkalmazását teszi lehetővé. A szerszám hosszirányában fellépő erő azt eredményezi, hogy a keskenyebb szerszámtartókkal is ugyanolyan merevség érhető el a rendszerben. Az eszterga- és maróközpontok modern generációiban az új horonymegmunkáló szerszámokkal történő leszúrás a vágóerőt az orsó irányába vezeti le, ezáltal nagyobb általános merevség érhető el.

Az új szerszámtartó-változatokkal nagy forgácsolási értékek és rövidebb megmunkálási idő érhető el az Y tengely mentén végzett leszúrás során (Forrás: Horn/Sauermann)

A Horn két szerszámtartó-változatot kínál a leszúró megmunkáláshoz. A 842 és 845 moduláris horonymaró rendszerhez egy 3 és egy 4 mm vágási szélességű kazetta áll rendelkezésre. Elérhető egy megerősített beszúró kés is, szintén 3, illetve 4 mm szélességben. Mindkét változat belső hűtőfolyadék-ellátással rendelkezik a befogáson és az üléken keresztül. Az S100 rendszer ezenkívül lehetőséget ad a vágólapkán keresztül történő közvetlen hűtésre is. A beszúrás maximális mélysége (Tmax) 60 mm. A szerszám az S100 rendszer kipróbált és bevált beszúró lapkáit használja, amely különféle bevonatokkal és geometriákkal érhető el.

www.phorn.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek