Kiváló felületi érdesség és megnövelt szerszámélettartam

Vékony, hőre zsugorodó külcsín – intelligens belbecs hidraulikus expanziós kamrával

2017. április 27., csütörtök, 06:00

Címkék: befogó befogótokmány forgácsolás Schunk szerszám szerszámtechnika

A Schunk által kifejlesztett TENDO Slim 4ax hidraulikus expanziós szerszámbefogók a külső, DIN 69882-8 szabvány szerinti hőre zsugorodó geometriát a gyártó jól bevált hidraulikus expanziós technológiájával kombinálják.

A vékony, precíziós kialakítás a szerszámbefogókat ideális választássá teszik a sorozatgyártás, azon belül is különösen az autóipar számára. A szerszámbefogók kifejezetten a tengelyirányú műveletekhez lettek kifejlesztve, és legjobb tulajdonságaik a zavaró kontúrokhoz közeli marás, az öttengelyes megmunkálóközpontokban végzett süllyesztés és dörzsárazás, valamint a szerszám- és formagyártás alkalmazásai közben domborodnak ki. Számos vizsgálat igazolja, hogy a hidraulikus expanziós technológia rezgéscsillapító hatásával felvértezett szerelvények lényegesen jobb megmunkálási minőséget érnek el a marási műveletek során. A hidraulikus expanziós kamrával ellátott szerszámbefogó csökkenti az Y tengely mentén fellépő forgácsolási erő amplitúdóját, ami enyhíti a szerszámelhajlás jelenségét is. A keresztvágóra és a forgácsolóélre jutó terhelés csökkentésével lényegesen meghosszabbítható a szerszámok élettartama. A precizitás az így megmunkált munkadarabok jelentősen jobb felületi érdességében és kiváló minőségében is visszaköszön.

Egyszerű csere Plug & Work technológiával

Mint minden Schunk TENDO hidraulikus expanziós szerszámbefogó, a TENDO Slim 4ax is kombinálja a kiváló ütéspontosságot a tökéletes rezgéscsillapítással, a szerszámcsere pedig egy kulccsal villámgyorsan elvégezhető. A szerszámbefogóval precízen beállíthatók a keskeny kontúrok és a pozíciótűrések, ami feleslegessé teszi a drága kiegészítők megvásárlását. Mivel a precíziós szerelvény Plug & Work módszerrel képes helyettesíteni a hagyományos hőzsugor szerszámbefogókat – a berendezés újraprogramozása nélkül –, az előnyök a tényleges alkalmazás során is tesztelhetők. A TENDO Slim 4ax szerszámbefogók bármiféle költséges szerszámperiféria nélkül használhatók. Az MMS (minimálkenés)-kompatibilis szerelvény ellenáll a forgácsolás közben keletkező szennyeződéseknek, és rendkívül alacsony a karbantartási igénye. A hőzsugor szerszámbefogókhoz képest a TENDO Slim 4ax tartósan magas ütéspontosságot (<0,003 mm 2,5 × D mellett) és 25 000 1/min fordulatszám mellett 2,5 G kiegyensúlyozottságot ér el. A TENDO Slim 4ax tökéletesen illeszkedik a gyártó hidraulikus expanziós szerszámbefogó-programjába. Az első lépésben a szerelvények HSK-A63 interfésszel, Ø 10 mm/L1 = 120 mm, Ø 12 mm/L1 = 90 mm, Ø 12 mm/L1 = 120 mm, Ø 14 mm/L1 = 90 mm, Ø 14 mm/L1 = 120 mm és Ø 20 mm/L1 = 90 mm méretben állnak rendelkezésre. A tervek között szerepel a Ø 6-tól 32 mm-ig, L1-dimenzióban pedig 90, 120 és 160 mm méretű termékváltozatok megjelenése is.

www.schunk.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek