Innováció a professzionális fémmegmunkálásban

„A tudomány...csak tudomány. Amíg fel nem használjuk, hogy jobbá tegye világunkat.”

2017. május 29., hétfő, 06:00

Címkék: 3m csiszolás Cubitron II felület felületkialakítás hegesztés hegesztéstechnika munkavédelem

Sok fogalom alakul át a szemünk láttára és változik meg a jelentése – sajnos sokszor negatív irányba. Az innováció a tudás létrehozásának és hasznosításának kifejezéséből mára a kockahasgépek és serpenyők reklámfilmjeinek kihagyhatatlan velejárója lett. Hogyan különböztesse meg magát a zajban egy évszázados múlttal rendelkező cég, amely találmányok tucatjaival könnyítette meg az életünket?

A csiszolástechnológia korábban évtizedekig ugyanazon tradíciók és technológiák mentén működött, ezért Mark Schwabel, a 3M tudósának fejlesztése, a 3M CubitronTM II precíziósan formált kerámiaszemcséi forradalmasították a fémmegmunkálást. „A vállalat a történelme során mindvégig innovátornak tartotta magát, de az idők folyamán ez a kifejezés sokat vesztett értékéből, ezért manapság inkább a tudományos kutatást tűzzük ki a zászlónkra – mondta el Tarjányi Ágoston Péter, a 3M üzletág felelőse a Mach-Tech kiállítás ideje alatt. – Sok területen számított és számít piacvezetőnek a 3M, de az alapot mindig is a csiszolástechnika jelentette, hiszen maga a cég is erre a termékcsaládra jött létre. 1982 hatalmas mérföldkövet jelentett, hiszen ekkor kezdtünk el kerámiaszemcséket alkalmazni – az iparban akkortájt felfutóban volt a rozsdamentes anyagok megmunkálása, amire remek megoldást jelentett a hagyományos kerámiaszemcse. 2010-ben az alapoktól kezdve vizsgáltuk felül a csiszolástechnikát és megváltoztattuk a szemcsék geometriáját.”

A PSG (precision shaped grain – precíziósan kialakított szemcse) technológiával készült szemcsék a mikroreplikáció és a kerámiatechnika találkozásának végeredményei. A háromszög-geometria lényegesen gyorsabb megmunkálást tesz lehetővé, a csiszolókorong ugyanis meglepően sok hasonlóságot mutat egy marószerszámmal. Ez munkavédelmi szempontból sem jelentéktelen, hiszen a csiszolás hagyományosan az egyik legegészségtelenebb gyártási műveletnek számít. Jellemzően a lecsiszolt anyag mintegy 80%-a kerül be szálló porként a levegőbe. A Cubitron™ II csiszolóanyag megfordította ezt az arányt: mivel a lemunkálás nem port, hanem sorját eredményez, csak az anyag 20%-a kerül a levegőbe szennyező anyagként.

A másik fontos szempont a termelékenység. Bár az utómunkálatok mennyiségét minden gyártócég igyekszik csökkenti, a csiszolás azonban az esetek döntő többségben nem hagyható el. Felgyorsítani azonban lehet, amit a Cubitron™ II gyártási folyamata tesz lehetővé. A háromszög alakú szemcséket elektrosztatikus szórással viszik fel a felületre, ahol azok valamelyik oldalukra billennek és azonos magasságú szemcsék jönnek létre a felületen. A csiszolandó felületre történő rányomáskor sokkal több szemcse találkozhat a munkadarabbal. A technológia először a cég fibertárcsáiban is csiszolószalagjaiban jelent meg, de azóta vágó- és tisztítótárcsák, valamint lamellák is megjelentek PSG-szemcsékkel, a jövő pedig a szemcseméret csökkenését és ezáltal egyre finomabb csiszolási eredményeket vetít előre.

Önélező technológia

A Cubitron™ II csiszolóanyagokban minden precíziósan formált kerámiaszemcse külön vágóeszközként működik: úgy hasítják a fémet, mint kés a vajat, miközben folyamatosan újraélezik önmagukat, ahogy az apró részecskék letörnek róluk. Ez azt jelenti, hogy a háromszög alakú PSG szemcsék mindvégig élesek maradnak, így mindig tökéletes, mindig homogén minőségű vágást, csiszolást biztosítanak. A speciális technológiával a korong éppen ezért hosszú élettartamú, változatlan minőség mellett, a csiszolóanyagok pedig tartósabbak, mint a hagyományos alumíniumoxid, cirkon vagy kerámiaszemcsés társaik.

Hőelvezetés: kisebb oxidáció, kevesebb repedés

A munkadarabok folyamatos hevülése miatt az anyag elszíneződhet, azonban a CubitronTM II fibertárcsáit, vágó- és csiszoló korongjait úgy tervezték, hogy a hőt a csiszolati porral vezesse el, ezzel csökkentse a fém oxidációját, illetve a repedés kockázatát. A speciális hőelvezetés hozzájárul ahhoz is, hogy ezek az eszközök lényegesen hosszabb ideig maradnak munkaképesek a hagyományos csiszolóanyagokhoz képest.

Molnár László


„Munkavédelmi szempontból az egyik legveszélyesebb iparág a fémfeldolgozás. Hegesztés közben például számos egészségügyi kockázatnak vannak kitéve a szakemberek, így például szem- és bőr irritációnak, fejfájásnak vagy légúti károsodásnak – jelentette ki Hrivnák Károly, a munkavédelem üzletág marketing vezetője. – A hegesztés egészségügyi kockázatai hegesztőpajzs, védőszemüveg és légzésvédő használatával egyszerűen kivédhetők. Hegesztés közben, ha nem védjük megfelelően a szemünket, azonnal érezzük a fájdalmat, de a tüdőnkre leselkedő veszély is alattomosan támad. A hegesztő füstök okozta betegségek tünetei hetekkel, hónapokkal, vagy akár évekkel később jelentkeznek. A 3M ezért minden hegesztési munkához javasolja légzésvédelmi eszköz használatát is.

Minden 3MTM SpeedglasTM 9100 sorozatú hegesztőpajzs sokféleképp állítható, kényelmes fejpánttal rendelkezik, a hozzájuk tartozó automata sötétedésű kazetták többféle méretben kaphatóak, a 7 fokozatban állítható sötétedés illeszkedik az ívhegesztés legtöbb típusához.  A pajzs használatával a szem és arc védelme biztosított a sugárzástól, hőtől és szikrától, miközben a munkaterület tökéletesen érzékelhető. A Speedglas pajzs kombinálható a 3MTM Adflo légzésvédő rendszereivel, amelyek különösen alkalmasak erősen szennyezett hegesztési környezetben. Az övre szerelhető szerkezeten a befújt levegő áramlása ugyancsak szabályozható.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek