Finesz a tűzvonalban 1. rész

Fejlett mechatronikai alkalmazások az SPS IPC Drives kiállításon

2017. február 13., hétfő, 06:00

Címkék: handling mechatronika megfogó Nürnberg összeszerelés Schunk SPS IPC Drives

Intelligensek, gyorsak és akcióra készek. Szólhatna a cikk a szuperhősfilm-cunami legújabb gyöngyszeméről, de mindennapi életünkre ennél nagyobb hatással lesznek a Schunk által Nürnbergben bemutatott új mechatronikai rendszerek.

Új mérce a nagy sebességű összeszerelési alkalmazások számára

„Az elkövetkező években a mechatronika és a digitalizálás meghatározó jelentőségűek lesznek a nagy sebességű összeszerelő alkalmazások fejlesztésében – jelentette ki Ralf Steinmann, a Schunk Megfogó Rendszerek Üzleti Egységének menedzsere az SPS IPC Drives kiállítás során. – Az elektronikusan vezérelt handling modulok széles körű alkalmazhatósága, kommunikációs képességei és energiahatékonysága egyszerűen verhetetlen. De mindenekelőtt: jelentősen leegyszerűsítik a nagy sebességű összeszerelő alkalmazások fejlesztését és létrehozását. A Plug & Work pedig új mércét állít fel a nagy teljesítményű összeszerelő sorok számára.”

A Schunk ELP lineáris modulok önállóan adaptálják a mozgásprofilt az alkatrész súlyához

Az automatikus betanulási funkciónak köszönhetően nincs szükség mechatronikai szakismeretekre az üzembe helyezéshez

A Schunk ELP kinyúlási és visszahúzási sebességét „fénysebességgel” szabályozza a két forgókapcsoló

A Schunk ELP lineáris tengelyek, EGS forgó megfogóegységek és EGP megfogómodulok hatékonyan kombinálhatók a nagy sebességű, 24 V-os összeszerelő rendszerekben

A 24 V-os moduláris mechatronikai rendszert az SPS IPC Drives kiállítás ideje alatt mutatta be a Schunk. A mechatronikus megfogó, a forgóegység és a lineáris modul összeillesztéséhez és üzembe helyezéséhez csupán néhány mozdulatra van szükség. A szabályozó elektronikát, a digitális I/O vezérlést és a lineáris tengelyek szabadalmaztatott automatikus öntanuló technológiáját minden modul tartalmazza, ami minimálisra csökkenti az üzembe helyezéshez szükséges munkát. A magas kopásállóságú meghajtások és a lengéscsillapítók nélküli szerkezet jelentősen növelik a megbízhatóságot és a folyamat stabilitását. Amennyiben a folyamat során változik a munkadarab tömege, a Schunk ELP tengelyek néhány löket alatt automatikusan adaptálják saját mozgásprofiljukat. Nincs szükség a pneumatikus moduloknál használt fojtószelepek beállítására, sem az elektromosan vezérelt moduloknál megszokott új feladatsorrend felállítására. A moduláris mechatronikai rendszer mellett az innovatív családi vállalkozás egy a nagy sebességű pneumatikus megfogórendszereket vezérlő PLC funkcionális modult is bemutatott az SPS IPC Drives kiállítás ideje alatt. A kiállítási standon megtekinthető volt a megfogók ujjbegyeinek erőszabályozását végző intelligens kompenzációs elem, valamint az új Schunk PGN-plus Electric, az első elektromos megfogó többfogas vezetéssel.

Folytatjuk

www.schunk.hu

Kapcsolódó cikk:

Finesz a tűzvonalban 2. rész

Finesz a tűzvonalban 3. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek