Elérhetővé vált az új Raspberry Pi Build HAT és tápegység a Farnell kínálatában

2021. október 20., szerda, 19:50

Címkék: elektronika Farnell IT IT infrastruktúra IT menedzsment lego Raspberry Pi

A játékszabályokat átíró Raspberry Pi Build HAT az RP2040 mikrokontrollerre épül, és lehetővé teszi a Raspberry Pi számítógépek integrálását a LEGO® építőrendszerbe.

Az elektronikus alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell a Raspberry Pi Build HAT és tápegység elérhetővé tételével bővített Raspberry Pi termékeinek választékát. A Raspberry Pi Build HAT lehetővé teszi a Raspberry Pi számítógépek integrálását a LEGO® építőrendszerbe, így a diákok, tanárok, elektronikai hobbisták és gyártók nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyságot találhatnak az új projektek tervezésekor.

A Build HAT és a LEGO® építőrendszer segítségével robotokat, autókat, játékokat, okosházat és akár tojást tojó csirkét is létrehozhatunk. A Raspberry Pi Build HAT a második Raspberry Pi termék, amely az RP2040 mikrokontrollerre épült. A LEGO® kereskedőktől külön kapható LEGO® Maker Plate lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen integrálják a Raspberry Pi számítógépeket a LEGO® építőrendszerbe. Azok a felhasználók, akik készségszinten haszsnálják mind a Raspberry Pi -t, mint a LEGO®-t, örülnek a két márka kombinációjának, mert szórakoztató és kreatív tanulási élményt képesek nyújtani.

A Farnell kínálatában októbertől érhető el raktárról a Raspberry Pi Build HAT és tápegység.  A termék legfontosabb jellemzői:

  • A Raspberry Pi Build HAT a Raspberry Pi számítástechnika erejét a LEGO® gyakorlati tanulási élményével ötvözi, hogy szórakoztató és interaktív tanulási élményt nyújtson a diákok, tanárok és a hobbisták számára. A Build HAT a LEGO® Technic™ motorok legújabb generációjával, valamint a LEGO® Education SPIKE™ Prime portfóliójában található érzékelőkkel is kompatibilis. A Build HAT könnyen használható a Raspberry Pi Python környezetről.
  • A Raspberry Pi 48W Build HAT tápegység a Raspberry Pi Build HAT gyártói tápegysége. A legfontosabb specifikációk 110-240 V AC bemenetet és 8 V DC, 6A kimenetet tartalmaznak. A termék 1,5 méteres csatlakozókábelt tartalmaz.

„A Raspberry Pi Build HAT a világ vezető innovátorait, a Raspberry Pi-t és a LEGO®-t egyesíti a Raspberry Pi számítógépcsalád és a LEGO® építőrendszer kombinálásával – jelentette ki Romain Soreau, a Farnell Single Board Computing vezetője. – A Raspberry Pi termékek széles skálájával segítjük a jövő alkotóit az elektronikai projekttervezésben.”

A Raspberry Pi Foundation egy, az Egyesült Királyságban működő jótékonysági szervezet, ami a számítástechnika és a digitális tervezés ügyét mozdítja elő világszerte. Célja, hogy a kezdők számára is könnyen használható élményt nyújtson és a gyakorlott felhasználók számára is kellően rugalmas legyen. A Raspberry Pi egy költséghatékony egykártyás számítógép az oktatáshoz és az ipari automatizálási és vezérlési, valamint személyi számítástechnikai termékek fejlesztéséhez.

A Farnell a legrégebbi Raspberry Pi partner, és eddig több mint 15 millió darabot értékesített. A Farnell a Raspberry Pi egykártyás számítógépek teljes skáláját kínálja, beleértve a nemrégiben piacra dobott Raspberry Pi Pico-t, ami lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy professzionális, kereskedelmi, oktatási vagy otthoni használatra szánt eszközök széles skáláját építsék meg. A tartozékok változatos ökoszisztémája áll rendelkezésre, beleértve a tokokat, tápegységeket, mikro-HDMI kábeleket és a Raspberry Pi nagy felbontású kamerát.

A Farnell oktatási eszközök széles skáláját kínálja, amelyek több iskolában rendelkezésre állnak és több oktatási szervezettel és kormányzattal együttműködve támogatta a természettudományok stratégiai oktatását. A Farnell a berendezések beszerzésével tud támogatást nyújtani a nagyszabású programokhoz. Az ügyfelek 24 órás technikai támogatást is igénybe vehetnek, valamint ingyenes hozzáférést kapnak a Farnell webhelyén található értékes online forrásokhoz, valamint az elemhez14mérnöki és készítői közösséghez.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek