Díjnyertes teljesítmény

Red Dot Design Award díjat kaptak a Stäubli SCARA robotok

2021. október 08., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás ipari robot Red Dot Design robot robotika SCARA manipulátor Stäubli

A Stäubli új TS2 SCARA sorozata nemcsak a gyártásban teljesít jól. Az innovatív négytengelyes robotok az egyik legrangosabb formatervezési díjnak számító Red Dot Design Award 2021 elismerést is elnyerték „Product Design” kategóriában. Ez hatalmas siker a még mindig újnak számító sorozat számára, ami új mércéket állított fel a dinamika, a pontosság és a tisztatéri alkalmazások tekintetében.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy megkaptuk ezt a rangos díjat – hangsúlyozta Christophe Coulongeat, a Stäubli Robotics csoportvezetője. – Jó visszajelzés ez a Stäubli számára, hiszen rengeteg energiát fektettünk bele abba, hogy kiemelkedő teljesítményű, pontosságú és megbízhatóságú termékeket és megoldásokat hozzunk létre a zord ipari környezetektől a tisztaterekig.”

A robotok speciálisan módosított változatban kaphatók gyógyszeripari, orvosi és élelmiszeripari alkalmazásokhoz

A TS2 SCARA robotokat kompakt, zárt kialakítás, valamint belső vezetékezés jellemzi. A külső kábelezés megszüntetése révén nincsenek szabálytalan kontúrok vagy mechanikai hibaforrások

TS2-80 robot 8,4 kg teherbírással és 800 mm elérési sugárral

TS2-100 robot 8,4 kg teherbírással és 1 000 mm elérési sugárral

Az új négytengelyes sorozat jellegzetessége az egyedülálló hengeres munkaterület. A TS2 SCARA robotokat kompakt, zárt kialakítás, valamint belső vezetékezés jellemzi. A külső kábelezés megszüntetése révén nincsenek szabálytalan kontúrok vagy mechanikai hibaforrások. Teljesen zárt ház, a burkolat alá rejtett csatlakozások, következetesen megszüntetett holtterek – így néz ki a jelen és a jövő higiénikus robotkialakítása. Ez teszi a robotokat ideális választássá még az igényes gyógyszeripari, orvosi és élelmiszeripari alkalmazásokban is.

www.staubli.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek