CHIRON világpremierek az EMO 2015 kiállításon 1. rész

„Minden az időzítésen múlik. Egy másodperc, egy perc, egy óra mindent megváltoztathat.” Sarah Dessen

2015. szeptember 21., hétfő, 20:17

Címkék: 12-es építési sorozat CHIRON emo 2015 FZ12 FX rolatast SCHERER Feinbau VDZ 100 DS

A fémmegmunkálás idei milánói világkiállításán a CHIRON számos nagy hatékonyságú megmunkáló központ működés közben történő demonstrációjával igazolja azon tézisét, hogy a megmunkálási folyamat egészét tekintve a megtakarított másodpercek komoly versenyelőnnyé állnak össze. A CHIRON más cégekkel együtt a 11. pavilon E04 standján lesz megtalálható.

Ami az új gépeket illeti, bemutatásra kerül a komplex munkadarabok gazdaságos megmunkálásra ajánlott, jelentősen megnövelt szerszámtárú 12-es építési sorozat; a kivételesen nagy pontosságot garantáló új FZ08 MT precision+; az eleve dinamikus, de most külön dinamikus csomaggal felszerelt MILL 2000 és a nagyméretű alkatrészek megmunkálására javallt erős és robusztus DZ18 W MAGNUM. A cég az előre konfigurált „baseline” belépőszintű modelleket is kiállítja.

A stand a függőleges – és tengelyesztergákat gyártó SCHERER Feinbau, a megmunkáló központok retrofit átalakításával foglalkozó CMS és a STAMA gépgyártó cégekkel közösen kerül berendezésre.

Automatizálás: a SCHERER - CHIRON kompakt integrált rendszere

Az EMO kiállításon kerül sor a CHIRON és a SCHERER Feinbau hengerfejek befecskendező szelepeinek nagy hatékonyságú, automatizált, dupla orsós esztergálására és marására is alkalmas kompakt integrált rendszerének ősbemutatójára is.

A CHIRON és a SCHERER Feinbau kompakt integrált rendszere hengerfejek befecskendező szelepeinek nagy hatékonyságú, automatizált, dupla orsós esztergálására és marására is alkalmas

A VDZ 100 DS SCHERER függőleges eszterga a munkadarab-cserélővel és integrált FlexcellUno robotegységgel felszerelt CHIRON DZ12 W megmunkáló központtal együtt kerül bemutatásra. A robot hevederes töltéssel csatlakozik a két géphez. A palettáról a nyers munkadarabok az eszterga munkaterébe kerülnek, ahonnan megmunkálás után a konvejor pálya a megmunkáló központba szállítja azokat, majd marás után a kész alkatrészek ismét egy palettán kerülnek tárolásra.

Világpremier: komplex alkatrészek teljes megmunkálása- a CHIRON 12-es építési sorozatának új generációja

Az FZ12 FX a komplex munkadarabok gazdaságos megmunkálására tervezett 12-es építési sorozat új generációjának egyorsós képviselője. Az új Heidenhain TNC 640 vezérléssel felszerelt öttengelyes központot alumínium elosztók gyártás közben lehet majd megfigyelni.

Az FZ12 FX a komplex munkadarabok gazdaságos megmunkálására tervezett 12-es építési sorozat új generációjának egyorsós képviselője

A multifunkcionális 12-es építési sorozatú megmunkáló központokat a rendkívül merev és stabil kialakítás, a megnövelt marási és fúrási kapacitás, az erősebb golyósorsók és a mindössze 5 négyzetméter alapterület teszi ideálissá a költséghatékony sorozatgyártás számára. A hatékony komplett megmunkálás érdekében a két szerszámtároló külön hátsó szerszámtároló nélkül is a korábbi modellhez képest kétszer annyi, 128 darab HSK 50-es szerszám befogadását teszi lehetővé.

Az nagy pontosságú, univerzális FZ12 FX egyorsós megmunkáló központ kéttengelyes forgatható körasztallal és öt, egyidejűleg vezérelhető tengellyel van ellátva. Az akár 125 mm-es szerszámátmérők és akár 30 000 fordulat/perces orsósebesség széleskörű alkalmazást biztosítanak. A 75 m/perces sebességnek és az  akár 2 g gyorsulásnak köszönhetően a megmunkáló központ nagyon dinamikus. A rövid leállási idők biztosításának érdekében a 0,9 másodpercig tartó szerszámcsere 2,1 másodperces két munkavégzés között eltelt időtartamot eredményez.

Folytatjuk

www.chiron.de

www.rolatast.hu

Kapcsolódó cikkek:

CHIRON világpremierek az EMO 2015 kiállításon 2. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek