Design Terminál: nyolc fiatal magyar vállalkozás vehet részt az amerikai Northside innovációs fesztiválon

Northside fesztivál

2015. április 20., hétfő, 19:54

Címkék: innováció kutatás-fejlesztési-innovációs pályázat Northside_fesztivál startup

Idén nyolc fiatal vállalkozás vehet részt a New York-i Northside innovációs fesztiválon, amely az innováció, a kreatívipar, a film, a zene és a kortárs művészetek legizgalmasabb képviselőit mutatja be, és amelynek 2015-ös díszvendége Magyarország lesz - közölte a kijutásra kiírt pályázatot a Balassi Intézettel és a Magyar Turizmus Zrt.-vel partnerségben megvalósító Design Terminál az MTI-vel.

A fesztiválra való kijutáshoz a pályázatokat április 25-ig nyújthatják be a cégek, és a 8 nyertes vállalkozás egy-egy csapattagot delegálhat a Northside fesztiválra.
Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója az MTI-nek elmondta: a Northside fesztivál évről-évre a legígéretesebb startupokat és a digitális iparág legjelentősebb szereplőit gyűjti össze, hogy népszerűsítse a vállalkozói szemléletet és bemutassa az innovatív fejlesztéseket.
A főigazgató szerint az idén június 8. és 14. közötti fesztiválon való bemutatkozás elősegíti a feltörekvő vállalkozások kapcsolatépítését leendő partnereikkel, valamint a szakma élvonalbeli cégvezetőivel egyaránt. A legjobb 8 hazai vállalkozás díjmentesen kap kiállítási lehetőséget a fesztiválon, ahol új üzletfelekkel és befektetőkkel ismerkedhetnek meg, így közvetlen visszajelzést szerezhetnek a fejlesztéseikről - hangsúlyozta.
Böszörményi-Nagy Gergely emlékeztetett arra, hogy 2014-ben hét magyar startupot juttatott ki a Design Terminál a New York-i fesztiválra, a New York-i Balassi Intézet, a The Hungary Initiatives Foundation és az iCatapult közös szervezésében. Akkor az egyhetes eseménysorozaton Magyarországról a RoboPhone, Synetiq, GraviTalent, Plays.IO, Videomapping, ANGL és az Opp.io vett részt.
Az idei kiírásra beérkező pályázatokat szakmai bizottság értékeli.
Idén márciusban a Design Terminál támogatásával összesen hat ígéretes hazai vállalkozás jutott ki olyan nemzetközi szakkiállításokra és vásárokra, mint a South by Southwest (SXSW) fesztivál és a Design Days Dubai - olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek